Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 119 νέα κρούσματα, νέο "ρεκόρ" πανελλαδικά με...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 119 νέα κρούσματα, νέο “ρεκόρ” πανελλαδικά με 28.828

|

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αρνητικό ρεκόρ… 28.828 τα νέα κρούσματα – 72 οι νέοι θάνατοι και 620 οι διασωληνωμένοι ασθενείς – Στις Κυκλάδες 119 κρούσματα, τα περισσότερα από την 12η Αυγούστου 

Τι έπεσαν έξω στις προβλέψεις; Από νωρίς μιλούσαν για 30.000 νέα κρούσματα στην εξάπλωση της πανδημίας. Κοντά έπεσαν πάντως… Για δεύτερη διαδοχική ημέρα καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, με τις νέες μολύνσεις να εκτινάσσονται στις 28.828 (χθες είχαν εντοπιστεί 21.567) το τελευταίο 24ωρο. Κατά το ίδιο διάστημα, 72 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου, ενώ στους 620 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της επικράτειας. 

Διεξήχθησαν 398.632 τεστ με την θετικότητα να ανέρχεται στο 7,23%. 

Το Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.27 (95% ΔΕ: 1.09 – 1.45)

Στο επίκεντρο η Αττική για μία ακόμη φορά με 12.848 (9.882 χθες) κρούσματα ενώ ανοδικά κινήθηκε και η Θεσσαλονίκη με  3.496 (2.665 χθες). σε 37 Περιφερειακές ενότητες έχουμε τριψήφιο αριθμό μολύνσεων (!!!) 

Η εικόνα στις Κυκλάδες; Διπλασιασμός… Από τα 57 χθες, στα 119 σήμερα, τα περισσότερα από την 12η Αυγούστου (σ.σ. 139,στις 9 Περιφερειακές Ενότητες με την ΠΕ Νάξου να έχει 42 και με τέσσερις Ενότητες να έχουν διψήφιο αριθμό)… H διαφορά σε σχέση με εκείνη την ημέρα; Το γεγονός ότι έχουμε εντοπισμό σε οκτώ Περιφερειακές Ενότητες (όχι στην ΠΕ Μήλου) και έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες…  Η έκπληξη; Η ΠΕ Σύρου που μετράει 40 (!!!) τα περισσότερα από κάθε άλλη… Εξού και η αναβολή του αγώνα βόλεϊ για τον Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου αλλά και έκκληση του Δήμου για τήρηση των μέτρων.

Πως γίνεται η κατανομή;   ΠΕ Ανδρου 2, ΠΕ Θήρας 17 (τα περισσότερα από την 31η Αυγούστου με 20), ΠΕ Κέας – Κύθνου 2 (τα πρώτα από την 21η Δεκεμβρίου), ΠΕ Μυκόνου 8 (τα περισσότερα από τις 16 Δεκεμβρίου), ΠΕ Νάξου 21 (3η σερι ημέρα διψήφιο αριθμό και τα περισσότερα από την 31η Αυγούστου με 21), ΠΕ Πάρου 15 (τα περισσότερα από την 30η Οκτωβρίου με 18), ΠΕ Σύρου 40 (απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας)  και ΠΕ Τήνου 15 (προηγούμενο ρεκόρ από τις 17 Ιουλίου με 17)… 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 28.828, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.134.713, εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 215 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.488 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.636 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 620 (60.6% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 80.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 529 (85.32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (14.68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.745 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 413 (ημερήσια μεταβολή +21.47%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 330 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 110 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 48.380 μοριακά τεστ και 350.252 rapid test. Σε σύνολο 398.632 η θετικότητα υπολογίζεται σε 7,23%. 

Την εβδομάδα 20 – 26 Δεκεμβρίου, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.02% σε σύνολο 2.281.297 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.74% σε σύνολο 1.618.408 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. 

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 8.140.319 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 38.139.478 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 333.395 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 28 Δεκεμβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 66.717.139 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Από τα 3.825.103 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο, έχουν καταγραφεί 236.121 θετικά αποτελέσματα.

Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 28 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 151 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 34.427 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 2.342 θετικά (6.8%). 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Σύρος – Νοσοκομείο: Ενίσχυση με τέσσερις νέους ειδικευόμενους γιατρούς

Η άφιξη τεσσάρων νέων ειδικευόμενων ιατρών ενισχύει τις κλινικές του Νοσοκομείου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας στις Κυκλάδες.

Καφηρέας: Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης στο ακρωτήριο Καφηρέα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Παναγιώτης Ψαρράς στη Μικτή Ομάδα Νήσων, υπερηφάνεια για τη Νάξο

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο νεαρός αθλητής ξεχωρίζει και εκπροσωπεί επάξια τον Πανναξιακό και τη Νάξο στους Περιφερειακούς Αγώνες της ΕΟΚ.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών