«Εφυγε» από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας (video)
Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος, εξαιτίας του κορωνοϊού, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία». Σημειώνεται ότι ο γνωστός δημοσιογράφος είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 10 Δεκεμβρίου, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.
Στις 30 Νοεμβρίου ο Γιώργος Τράγκας, που είχε υποκείμενα νοσήματα, με ανάρτησή του είχε γνωστοποιήσει ότι διαγνώσθηκε με κορωνοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19» ανέφερε, ξεκινώντας την ανάρτησή του. Ο δημοσιογράφος και εκδότης, που είχε υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, ενώ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ανακοινωθέν για τον θάνατό του από το νοσοκομείο.
Η ανακοίνωση του Σωτηρία για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα
«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου», αναφέρει η ανακοίνωση του «Σωτηρία».
Περί εμβολιασμού
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Τράγκας, που είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί, είχε γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στις 30 Νοεμβρίου ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο ίδιος και η σύζυγός του. Λίγες μέρες μετά, στις 4 Δεκεμβρίου, επιβαρύνθηκε η υγεία του και εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Στην ανάρτηση με την οποία γνωστοποιούσε ότι είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας είχε γράψει: «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: «Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι».
# Να σημειώσουμε ότι στις 16 Νοεμβρίου είχε δώσει συνέντευξη στον Aegean Voice 107.5 τη Φωνή του Αγαίου όπου αναφέρθηκε στα θέματα της πολιτικής σκηνής και όλων των συνθηκών γύρω και από την πανδημία…
Ενώ πρόσφατα είχε σημειωθεί ότι εκπρόσωπος Τύπου του κομματός του είχε κάνει τάμα στην Παναγία Αργοκοιλιώτισσα της Νάξου, τονίζοντας ο Πάρις Κουρτζίδης “Γιορτάζεται πάντα, πέντε ημέρες μετά το Πάσχα (ημέρα Παρασκευή). Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα είμαι εκεί και ο Γιώργος θα είναι ξανά κοντά μας υγιής και ΝΙΚΗΤΗΣ»
Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας
Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων “Χώρα”, “Crash” και “Ανεξαρτησία”.
Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV-σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.
Στο ραδιόφωνο έκανε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.
Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που έχει στον Crash Radio μεταδίδεται και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΣΚΑΪ