Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες - Πάρος: Αρχές Δεκεμβρίου και ουκ ολίγα τα κενά στην εκπαίδευση

Κυκλάδες – Πάρος: Αρχές Δεκεμβρίου και ουκ ολίγα τα κενά στην εκπαίδευση

|

Προβλήματα εντοπίζει η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντίπαρου αναφορικά με τα κενά εκπαιδευτικών που καταγράφονται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Η καταγραφή 

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι καταγγελίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τα κενά στα σχολεία πληθαίνουν. Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει και η ειδική αγωγή, ενώ οι συγχωνεύσεις τμημάτων – ως απόρροια των κενών, όπως καταγγέλλεται εδώ και μήνες – συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» μείγμα εν μέσω μάλιστα κορωνοϊού.

Ας δούμε όμως και την σχετική ανακοίνωαη από την ΕΛΜΕ Πάρου σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα σχολεία Πάρου και Αντιπάρου…  Οπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, στα αιτήματα για κάλυψη των διδακτικών αναγκών, το υπουργείο απάντησε με τη συνήθη πρακτική των συγχωνεύσεων, τις τρίτες αναθέσεις και την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. «Παρά και τα απαράδεκτα αυτά ημίμετρα, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του», τονίζει η ΕΛΜΕ, που παραθέτει και σχετικό αναλυτικό πίνακα με όλα τα καταγεγραμμένα κενά.

Η ανακοίνωση

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας κυρίας Ν. Κεραμέως ότι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία είναι απόρροια των αδειών και της συνταξιοδότησης αρκετών εκπαιδευτικών, σήμερα, τρεις μήνες περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υφίστανται κενά που δεν οφείλονται σε κανέναν από τους παραπάνω λόγους αλλά στην ολιγωρία του Υπουργείου.

Στα αιτήματα του κλάδου για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, το ΥΠΑΙΘ απάντησε με τις συντμήσεις τμημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μέσω των υποχρεωτικών υπερωριών για τις ανάγκες της υπηρεσίας, και τις δεύτερες  και τρίτες αναθέσεις. Ωστόσο, παρά και τα απαράδεκτα αυτά ημίμετρα, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του.

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο σε αρκετά σχολεία να λειτουργούν διογκωμένα τμήματα κατευθύνσεων Λυκείου με 25 και 27 μαθητές ή να μην υπάρχoυν συνάδελφοι για να διδάξουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα κατεύθυνσης  ή μαθήματα Λυκείου που εξετάζονται με τράπεζα θεμάτων ή να αναγκάζονται οι μαθητές να επιλέγουν άλλη ξένη γλώσσα από αυτή που είχαν διδαχτεί το προηγούμενο σχολικό έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, επειδή, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας, η εκπαίδευση αποτελεί δημόσιο αγαθό, δηλαδή παρέχεται δωρεάν από το κράτος και όλοι ανεξαιρέτως έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτό, απαιτούμε από τους αρμοδίους του Υ.ΠΑΙ.Θ να προβούν στις προβλεπόμενες  ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό και στη συνέχεια, αφού εξασφαλίσουν στο δημόσιο σχολείο όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα για την ομαλή λειτουργία του, ας έρθουν να το αξιολογήσουν κι αυτό και τους εκπαιδευτικούς του.

Στη συνέχεια παρατίθεται πίνακας με τα εκπαιδευτικά κενά που υφίστανται αυτή τη στιγμή στα σχολεία των δήμων Πάρου και Αντιπάρου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις