Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Χρηστίδης: Εμφαση στο πρωτογενή τομέα, "όχι" συμπληρωματικός ρόλος για ΚΙΝΑΛ

Κυκλάδες – Χρηστίδης: Εμφαση στο πρωτογενή τομέα, “όχι” συμπληρωματικός ρόλος για ΚΙΝΑΛ

|

Οι συναντήσεις που είχε ο Παύλος Χρηστίδης σε Νάξο και Σύρο – Τι είπε με τον Δημήτρη Καπούνη, ισχυρό άνδρα της ΕΑΣ Νάξου 

«Τα Ελληνικά νησιά είναι μοναδικά και πρέπει να τα στηρίζουμε ουσιαστικά», δήλωσε από τις Κυκλάδες όπου βρέθηκε χθες Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής, την Ιερά Μητρόπολη της Νάξου συμμετέχοντας στους εορτασμούς των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Πολιούχου του νησιού Παναγίας Χρυσοπολίτισσας ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στο νησί με τοπικούς φορείς.

Τα θέματα του ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας αλλά και όλα τα δομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η υγεία στα νησιά μας πρωταγωνίστησαν στη συνάντηση που είχε ο Παύλος Χρηστίδης με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτή διοικητή του Κέντρου Υγείας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Βασίλειο Ραπτάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής μπορεί να γίνει πάλι η μεγάλη προοδευτική παράταξη», ξεκαθάρισε ο Παύλος Χρηστίδης κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Νάξο, δήλωσε πως «οποιοδήποτε σενάριο συγκυβέρνησης, προσβάλλει την παράταξη μας» και τόνισε «καμία συζήτηση με όσους παρουσιάζουν την παράταξη μας ως συμπληρωματική».

naxos-ttt.jpg
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα του τουρισμού και της παραγωγικής διαδικασίας στη νησιωτική αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα που «αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την οικονομία μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Παύλος Χρηστίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου κ. Δημήτρη Καπούνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής, τον θεσμικό ρόλο των αγροτικών ενώσεων σε όλη τη χώρα, αλλά και στα μοναδικά προϊόντα του τόπου και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Νάξου.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Παύλου Χρηστίδη η Σύρος όπου συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων των ναυπηγείων Νεωρίου και συζήτησε μαζί τους θέματα εργασιακά και ασφάλειας, καθώς και τις προοπτικές της επιχείρησης συνδυαστικά με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσφορά στην τοπική οικονομία.

Έμφαση δόθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του,  στο νησί  στα θέματα οικονομίας και τουρισμού καθώς και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην νησιωτική Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παύλος Χρηστίδης στην συμβολή της τέχνης και του πολιτισμού της Σύρου και των Κυκλάδων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τοπικού και παγκόσμιου πολιτισμού.

Ο τουρισμός σε συνάρτηση με τον πολιτισμό είναι η αιχμή του δόρατος για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ευρύτερα της χώρας μας και πρέπει να την διεκδικούμε και να την στεριώνουμε κάθε μέρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης.

Το τουριστικό προϊόν πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλαχθεί. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να προστατευτεί το φυσικό τοπίο και να αλλάξει η πρόβλεψη για 0,53 «τυπικές ανεμογεννήτριες» ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στις προοπτικές του τουρισμού στα νησιά μας.

Όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες ανεπάρκειες και  στις Κυκλάδες. Οι κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ δεν έκαναν rapid test σε καθημερινή βάση κατά του θερινούς μήνες. Η έλλειψη προσωπικού σε υγειονομικούς και η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι εμφανής. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωρά σύμφωνα με τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και η κυβέρνηση οφείλει να συνεργαστεί άμεσα με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία, τα επαγγελματικά σωματεία, τους συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία, ώστε η καμπάνια για το πρόγραμμα να προωθηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο και να γίνει ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική.

4.jpg

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει προτάσεις που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στις τοπικές οικονομίες των νησιών μας. Τέτοιες είναι η μείωση του ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση καθώς και η επαναφορά του μέτρου του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ, το οποίο φέρει την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, με επέκταση της εφαρμογής του σε όλα τα νησιά της πατρίδας μας. Ειδικότερα για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων προτείνεται μείωση του συντελεστή ΦΠΑ κατά 60%.

Το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας καταργήθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 2015- 2018, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλώντας βαρύ πλήγμα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας. Για το συγκεκριμένο μέτρο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής έχει καταθέσει τροπολογία εδώ και οκτώ μήνες, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του με προοδευτικό πολιτικό λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με υπευθυνότητα, με προτάσεις και με λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Θήρας: Κάλυψη δωρεάν μετακινήσεων για τις αθλήτριες και έλευση Αθηνάς Δημητριάδου

Διπλή "ενίσχυση" για τον ΑΟ Θήρας - Ελευση Αθηνάς Δημητριάδου και εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης αθλητριών για όλο το χρόνο

Ευρωεκλογές 2024 – ΚΚΕ: Στο Φιλώτι (04/06) θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Γεράκη

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Φιλώτι της Νάξου την Τρίτη 4 Ιουνίου – Ομιλήτρια η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Γεράκη

Αμοργός: Βραδιά Ερευνητή 2024, πότε και που θα γίνει

Βραδιά Ερευνητή 2024 στην Αμοργό - Πότε και που

Ηράκλειο: Πνίγηκε αγοράκι στη θάλασσα

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Βιάννου διαπίστωσαν τον θάνατό του. Δικογραφία σε βάρος των γονέων, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

Ευρωεκλογές 2024 – ΣΥΡΙΖΑ: Οι συναντήσεις της Κατερίνα Γιαννακά στη Νάξο

Ποιες ήταν οι συναντήσεις της υποψήφιας Ευρωβουλεύτριας Κατερίνα Γιαννακά στη Νάξο...

“The Love Van goes to school” ταξιδεύει στην Κέα

Το πρόγραμμα «The Love Van goes to school» θα ταξιδέψει στην Κέα

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: Περί αισθητικής και ορθής διαχείρισης του νερού

Ο Σύλλογος Μηχανικών Νάξου με ανακοίνωσή του σχολιάζει με αφορμή την έλευση μίας ακόμη μονάδας αφαλάτωσης στη Νάξο (βλ Δημαρχείο) τις τελευταίες κινήσεις από τη Δημοτική Αρχή

Νάξος – Λιμεναρχείο: Kλειστός δρόμος σήμερα (01/06), αμφιδρόμηση σε τμήμα παραλιακής οδού

Μία ακόμη ημέρα εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Λιμεναρχείο Νάξου

“Πόσο κοστίζει το κιλό το σανό; Το κιλό, όχι το μισό, έτσι;”!

Ο Αλέκος Αρβανιτάς κάνει ποδαρικό τον Ιούνιο και ψάχνει να βρει και αυτός πόσο κοστίζει η φέτα στην Ελλάδα... Σχολιάζει δηλώσεις και γεγονότα που έχουν σχέση με δρώμενα εντός κι εκτός συνόρων

Πρόταση ημέρας: Η μακαρονάδα του Γαλάνη

Με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη κάνουμε ένα μικρό γαστρονομικό ταξίδι κάθε εβδομάδα.. Σήμερα έχουμε "Μαγειρευτή μακαρονάδα με κιμά στη παρασκιά"

ΠΝΑΙ: Συνεδρίαση Συμβουλίου (28/05) με πρώτο θέμα “Νόσος Νάξος” και έλεγχος πληθυσμού

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη "Νόσος Νάξος" να είναι στο επίκεντρο

Πιάτο Ημέρας: Χοιρινό με φκιαστή πατάτα και γραβιέρα Νάξου Πιτταρά

Πάμε Απείρανθο... Με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη κάνουμε ένα γαστρονομοικό ταξίδι στην Απείρανθο.... Χοιρινό και πατάτας αλλά με γραβιέρα Νάξου Πιτταρά

Εκτακτο – Λιμεναρχείο Νάξου: Σήμερα (30/05) κλειστός δρόμος και αμφιδρόμηση σε τμήμα παραλιακής οδού

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη (30/05) στην παραλιακή οδό

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή πολύωρη διακοπή ρεύματος έρχεται σε περιοχές Νάξου, Ηρακλειά και Σχοινούσα

πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη (28/05) σε περιοχές Νάξου, Ηρακλειά και Σχοινούσα

ΠΝΑι – “Νόσος της Νάξου”: Τριετής χρηματοδότηση για προσυμπτωματικό έλεγχο στα παιδιά της Νάξου

Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση για τη "Νόσο της Νάξου" - Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα και η δήλωση Χατζημάρκου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Καθαρισμός και εργασίες συντήρησης

Επιασαν δουλειά πρωί πρωί μέλη του συνεργείου για την καθαριότητα και το αεροδρόμιο "λάμπει"

Εκτακτο – Λιμεναρχείο Νάξου: Κλειστό τμήμα παραλίας λόγω εργασιών, αμφιδρόμηση παραλιακής οδού

Εκτακτη ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με εργασίες στην χερσαία ζώνη και αμφιδρόμηση τμήματος παραλιακής οδού - χρονοδιάγραμμα

Νάξος – Λιμεναρχείο: Σήμερα (31/05) κλειστός δρόμος και αμφιδρόμηση σε τμήμα παραλιακής οδού

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Παρασκευή (31/05) στην παραλιακή οδό

Νάξος – Λύκειο Τραγαίας: Πέντε μαθήτριες πήραν το 1ο Βραβείο στο 2ο εφηβικό διαγωνισμό σεναρίου

Μεγάλη διάκριση για το Λύκειο Τραγαίας - Πέντε μαθήτριες πήραν το 1ο Βραβείο στο 2ο εφηβικό διαγωνισμό σεναρίου

Naxos Dance Festival 2024: Τριήμερο (6-9 Ιουνίου) χορού σε ένα ξεχωριστό σόου (αφίσα)

Η κεντρική πλατεία στη Παραλία της Χώρας Νάξου, θα φορέσει τα χορευτικά της, προκειμένου να φιλοξενήσει τη μεγάλη βραδιά των επαγγελματικών χορευτικών Shows το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο.