Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΑιγαίο - ΠΝΟ: Προσωρινή αναστολή, τα πλοία ταξιδεύουν κανονικά αύριο το πρωί

Αιγαίο – ΠΝΟ: Προσωρινή αναστολή, τα πλοία ταξιδεύουν κανονικά αύριο το πρωί

|

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) επιβεβαίωσε αυτό που είχε αναφέρει νωρίτερα η ΠΕΝΕΝ – Γιατί μιλάει για “προσωρινή αναστολή” – Κανονικά τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο (12/11) τα πλοία στο .. Αιγαίο 

Το είπαμε και νωρίτερα με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ… Δεν έχουμε συνέχεια της απεργίας όσον αφορά τα πλοία, τα οποία κανονικά το πρωί της Παρασκευής θα αφήσουν τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας (αλλά και Λαυρίου) με στόχο το Νότιο Αιγαίο… Μετά τις έξι το πρωί, τα πλοία λύνουν κάβους 

Κι έρχεται τώρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να μας ενημερώσει ότι αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της απεργιακής της κινητοποίησης, δίνοντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μία τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν την στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η απεργία αυτή αποφασίστηκε και προκηρύχθηκε ως προειδοποίηση στην εργοδοτική πλευρά και στην κυβέρνηση, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ναυτικοί».

Κάνει λόγο επίσης για «τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας από την εργοδοτική πλευρά» η οποία, όπως αναφέρει, «όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση, αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών σημειώνει επίσης ότι «το αίτημα της απεργίας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».

Επισημαίνει εξάλλου, ότι ήδη η εργοδοτική πλευρά, μετά την παναυτική συμμετοχή στην απεργία και την ακινητοποίηση όλων των πλοίων, απέστειλε σήμερα νέα πρόσκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ.

Η Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αναφέρει: 

“Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα, προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από  την  εν  εξελίξει  48ωρη απεργιακή της κινητοποίηση  και  να καθορίσει την περαιτέρω στάση της ,   αποφάσισε τα  ακόλουθα:

Όπως  ήδη  έχει  αναφερθεί   και ανακοινωθεί με τα  προηγούμενα Δελτία  Τύπου  και  Ανακοινώσεις μας, η απεργία  αυτή αποφασίστηκε και  προκηρύχθηκε ως προειδοποίηση στην εργοδοτική πλευρά και στην Κυβέρνηση, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ναυτικοί. Ειδικότερα, ως  απάντηση στην  εργοδοτική πλευρά, η οποία ακολουθώντας τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναυτικοί μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Δηλώνουμε εμφατικά για άλλη μια φορά στην   Κυβέρνηση  και  στα  αρμόδια  Υπουργεία  ότι  η  Ναυτιλία μας  δεν  εξαρτάται  μόνον  από  τους  εφοπλιστές  και  τους  πλοιοκτήτες αλλά ότι στηρίζεται και στις  πλάτες των   Ελλήνων Ναυτεργατών πράγμα όμως  που  φαίνεται  ότι  λησμονούν  με  την συνεχή πριμοδότηση της εργοδοτικής  πλευράς   και  την ψήφιση  σειράς  αντεργατικών  νόμων, των οποίων ζητούμε την άμεση κατάργηση.  

Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας για μια ακόμα φορά ότι αίτημα της απεργίας μας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την Κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Ήδη η εργοδοτική  πλευρά, μετά  την  παναυτική συμμετοχή  στην  απεργία  μας  και  την ακινητοποίηση όλων   των  πλοίων, μας  απέστειλε  σήμερα νέα πρόσκληση  για  την  επανάληψη  των  διαπραγματεύσεων για την  ανανέωση των ΣΣΕ

Κατόπιν αυτού η   Διοίκηση  της Ομοσπονδίας μας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά θετικό πνεύμα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ τη προσωρινή αναστολή της κλιμάκωσης της απεργιακής μας κινητοποίησης, η οποία λήγει κανονικά αύριο το πρωί, 12-11-2021 και ώρα 06:00 π.μ., δίνοντας  έτσι  μία  τελευταία ευκαιρία  στην εργοδοσία και στην Κυβέρνηση να  αλλάξουν την στείρα  και  αρνητική  συμπεριφορά  και   στάση  τους και  να πρυτανεύσει η λογική  στην πλευρά τους.

Παράλληλα, εφιστά  την  προσοχή  στην  Κυβέρνηση  και  ιδιαιτέρα στους  αρμόδιους Υπουργούς  να  λάβουν  σοβαρά υπόψη τους ότι   ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ  ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΔΑΦΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.  ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Προειδοποιούμε και αναμένουμε της  εξέλιξη των  διαπραγματεύσεων και την στάση της Κυβέρνησης ούτως ώστε εντός των επομένων ημερών, εάν δεν έχουμε σαφείς και συγκεκριμένες λύσεις, να καθορίσουμε την περαιτέρω συνδικαλιστική  μας δράση.

Από τους ιδίους τους κυβερνώντες και την εργοδοτική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη και η διάρκεια των κινητοποιήσεών μας.

Τα προβλήματα είναι κατεπείγοντα και ζητούν άμεσες προσεγγίσεις και ουσιαστικές λύσεις.

Καλούμε τους  Ναυτεργάτες, όπου  και αν ευρίσκονται,  εν ενεργεία  και συνταξιούχους, να  παραμείνουν συσπειρωμένοι  και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα  της  Ομοσπονδίας μας για νέους αγώνες και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Νάξος – Κόρωνος: Τα πασχαλινά έθιμα της «ρουκάνας» και της μεταφοράς των εικόνων

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα έθιμα της Κορώνου

Νάξος – Μέλανες: Αγία Παρασκευή και οι “Περιφάνες” κάνουν την εμφάνισή τους (video)

Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες. Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαϊου 2024, μετά τον εσπερινό. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας»

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

ΕΚΥΤ: Εκδήλωση με θέμα “Κυκλάδες: Φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον υπό απειλή;”

Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) - Πότε και που θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα "Κυκλάδες- Φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον υπό απειλή"

Σαγκρί – ΠΝΟΕΣ: Μεγάλη Παρασκευή με περιφορά Επιταφίου, …τσουρέκια την Ανάσταση

Πρόσκληση παρουσίας την Μεγάλη Παρασκευή στο Μοναστήρι του Αγίου Ελευθερίου στο Σαγκρί - Τι έχουν ετοιμάσει τα μέλη από τις ΠΝΟΕΣ για την Ανάσταση

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου