Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΠάρος - Κέντρο Υγείας: Λειτουργεί μόνο για επείγοντα και "Μέτρα Τώρα"

Πάρος – Κέντρο Υγείας: Λειτουργεί μόνο για επείγοντα και “Μέτρα Τώρα”

|

Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Πάρου και η αναφορά από την “Λαϊκή Συσπείρωση” για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας (και όχι μόνο) 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Από τη μία έχουμε τις αντιδράσεις (δικαιολογημένες και απόλυτα σεβαστές) όσον αφορά το θέμα της εκπαίδευσης με την φημολογία για την συγχώνευση τμημάτων στην πρωτοβάθμια και δευτροβάθμια εκπαίδευση κι από την άλλη την αύξηση των κρουσμάτων…

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουμε τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων (!!!) με αποτέλεσμα η διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Πάρου να προχωρήσει σε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά… 

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του;   

“Λόγω παρατηρούμενου αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων SARS-COV2 στην περιοχή ευθύνης μας, με απόφαση της διοίκησης του ΚΥ Πάρου και για το χρονικό διάστημα των επόμενων 10 ημερών, στο ΚΥ Πάρου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ οι επισκέψεις στα ΠΙ αναστέλλονται.

Η συνοδεία ασθενών μέσα στο ΚΥ δεν επιτρέπεται. Ο εμβολιασμός για τον κορωναϊό και η συνταγογράφηση από τηλεφώνου συνεχίζονται κανονικά χωρίς να κλείνονται νέα ραντεβού για τις επόμενες 10 ημέρες.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους θα προσέρχονται για παραλαβή αποκλειστικά κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 11:00-13:00″. 

Λαϊκή Συσπείρωση: Μέτρα Τώρα 

Την ίδια ώρα έχουμε την ανακοίνωση από την Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” που ζητάει το αυτονόητο: “Μέτρα Τώρα” σημειώνοντας ” Ντροπή και Αίσχος”… Αναφέρει δε στην κατάληξη της σχετικής ανακοίνωσης ” Εδώ και τώρα, να αναπληρώσουν το προσωπικό του K.Y. που νοσεί ή να προχωρήσουν σε επίταξη προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση 

“Μετά την κυβερνητική προσπάθεια για σύμπτυξη τμημάτων στα σχολεία πανελλαδικά, όπως και στα δικά μας, και τη μεγάλη σημερινή κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών με τη συμπαράσταση των φορέων του νησιού, ήρθαν τα νέα «μαντάτα».

Για δέκα ημέρες το Κέντρο Υγείας λόγω κρουσμάτων στο χώρο του, θα δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά και αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων λόγω προφανώς έλλειψης προσωπικού.

Αυτό λοιπόν που λέει ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι ότι για μη επείγοντα περιστατικά το δημόσιο σύστημα υγείας κατεβάζει ρολά για δέκα ημέρες!

Η κρατική αναλγησία που μετράει την παιδεία και την υγεία σαν κόστος σε όλο της το μεγαλείο!!

Εδώ και τώρα,

να αναπληρώσουν το προσωπικό του K.Y. που νοσεί ή να προχωρήσουν σε επίταξη προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος – Απείρανθος: Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, δώσε ζωή με μια πράξη αγάπης

Στο Δημοτικό Σχολείο Απειράνθου από τις 18:00 έως τις 21:00 – Πολύτιμη η συμμετοχή όλων για τη στήριξη της Τράπεζας Αίματος του νησιού.

Μικροπλαστικά στις κορυφές της Πίνδου: Η πρώτη έρευνα σε αλπικές λίμνες της Ελλάδας

Το LiMnADs Project χαρτογραφεί για πρώτη φορά την παρουσία μικροπλαστικών σε λίμνες της Τύμφης, ερευνώντας τη ρύπανση σε υψόμετρα πάνω από 2.000 μέτρα.

Στη σκιά των καλωδίων, οι ήρωες του ΔΕΔΔΗΕ παλεύουν με το σκοτάδι της Νάξου

Όταν το τοπικό δίκτυο λυγίζει από την παλαιότητα, είναι οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ που σκαρφαλώνουν στα καλώδια και κρατούν το νησί φωτισμένο.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από 9 έως 11 Ιουλίου

Διακοπή ρεύματος από την Τετάρτη 9 έως την Παρασκευή 11 Ιουλίου λόγω τεχνικών εργασιών στη Σαντορίνη

Πρόπτωση μήτρας: Σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους

Από τη συντηρητική αντιμετώπιση έως τη λαπαροσκοπική αποκατάσταση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες με πρόπτωση μήτρας

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή