Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Μια ρομαντική βραδιά στο Παρίσι με πρωταγωνιστές τη...

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Μια ρομαντική βραδιά στο Παρίσι με πρωταγωνιστές τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ και το κρασί Σάμου

|

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το κορυφαίο τυρί του νησιού μας, βρέθηκε στο Παρίσι έχοντας μαζί της… εκλεκτή παρέα! – Ποια ήταν και τι είδαμε εκεί (στη πρωτεύουσα της Γαλλίας) 

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το κορυφαίο τυρί του νησιού μας, βρέθηκε στο Παρίσι έχοντας μαζί της… εκλεκτή παρέα!

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, υλοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση οινογευσίας στην πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις «πρωτεύουσες» της παγκόσμιας γαστρονομίας.

tiganites_graviera_naxoy.jpg

Εκεί, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ., μαζί με τους πολυβραβευμένους Π.Ο.Π. οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και τους Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. οίνους της Enoteca Regionale Emilia Romagna της Ιταλίας, που επίσης συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν στους καλεσμένους του event (οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., άτομα προερχόμενα από τον εμπορικό και επισιτιστικό χώρο, influencers, κ.ά).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Evi Evane» της καταξιωμένης, διεθνούς φήμης Ελληνίδας σεφ, Ντίνας Νικολάου, η οποία, μαζί με την αδελφή της, Μαρία, θεωρούνται οι κυριότερες εκπρόσωποι της μεσογειακής διατροφής στην απαιτητκή αγορά της Γαλλίας. Η Ντίνα Νικολάου ήταν και εκείνη που μίλησε για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στους καλεσμένους, ενώ επιμελήθηκε και το μενού του οινογαστρονομικού «ταξιδιού»της εκδήλωσης.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κατόρθωσε να ενθουσιάσει τους καλεσμένους δίνοντάς τους…γεύση από Ελλάδα, καθώς δημιούργησε πιάτα που ήταν βασισμένα στην ιστορία και στην παράδοση της χώρας μας, ενώ τα συνδύασε με τα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά!

pita_me_graviera_naxoy.jpg

Ανάμεσα στα πιάτα τα οποία παρουσίασε η Ντίνα Νικολάου στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν πίτα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αρωματικά βότανα και τσάτνεϊ μήλων (σε συνδυασμό με το κρασί «Ψηλές Κορφές»), σκεπαστό κλέφτικο με τρία διαφορετικά είδη κρέατος και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τηγανίτες με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αποξηραμένα βερίκοκα και φρέσκο δυόσμο (συνδυασμένες με το κρασί «Samos Vin Doux 2020»). Να αναφερθεί, εδώ, ότι ο διακεκριμένος Sommelier – Gerand Oenos FLP, Γιώργος Ιωαννίδης, παρουσίασε τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου στους καλεσμένους.

Υπενθυμίζεται, ότι μερικές ημέρες πριν την εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Παρίσι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμα event του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines,που υλοποιεί η Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), καθώς και την προβολή και εδραίωση του μεσογειακού τρόπου διατροφής με προϊόντα υψηλής ποιότητας. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος είπε «όχι» στα πλαστικά, oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Plastic Free Greece

Υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, εμβληματικοί πρεσβευτές και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα νησί απαλλαγμένο από πλαστικά.

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Νάξος – Δήμος: Έργο πυροπροστασίας σε 7 κοινότητες με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Ξεκινούν οι εργασίες για αντιπυρικές ζώνες σε Απείρανθο, Φιλώτι, Σαγκρί, Κεραμωτή, Δανακό, Ποταμιά και Αγιασσό — Ο Δήμος καλεί τους δημότες να συνεργαστούν για την υλοποίηση του έργου.

Η Νάξος μέσα από τα μάτια της Σοφίας Ρομπόλη: “Εκεί που σταματά ο χρόνος”

Η διερμηνέας νοηματικής και ψυχολόγος Σοφία Ρομπόλη γράφει για το καλοκαίρι που τη μεγάλωσε, για ένα νησί που έγινε οικογένεια, καταφύγιο, μνήμη και ελευθερία.

Ανακαλείται η ένταξη του αεροδρομίου της Πάρου στο ΕΣΠΑ λόγω καθυστερήσεων, έκτακτη συνεδρίαση (17/07) του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου συνεδριάζει την Πέμπτη 17 Ιουλίου με φόντο την απόφαση ανάκλησης της ένταξης του έργου «Ανάπτυξη και Βελτίωση Υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταφορές 2021–2027».

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.