Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Φολέγανδρος: Πρώτο κουδούνι παρουσία Χατζημάρκου (video)

ΠΝΑΙ – Φολέγανδρος: Πρώτο κουδούνι παρουσία Χατζημάρκου (video)

|

Στη Φολέγανδρο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος – «Καλή σχολική χρονιά, με τη δική μας δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σχολείο, με το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αφοσίωση, την ίδια αγάπη»

Με αγώνα δρόμου (και με σκάφος) βρέθηκε στη Φολέγανδρο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Θήρας, Χαράλαμπο Δαρζέντα, όπου παρέστησαν στον Αγιασμό, στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας.

Στο μήνυμά του, ο Περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος αναφέρει:

«Κοντά στα παιδιά της υπέροχης Φολεγάνδρου, υποδεχόμαστε σήμερα τη νέα σχολική χρονιά.

Με τα συναισθήματα που συνοδεύουν κάθε νέο ξεκίνημα, εύχομαι σε όλα τα παιδιά που από σήμερα επιστρέφουν στα θρανία και σ’ εκείνα που για πρώτη φορά θα βρεθούν σε μια σχολική αίθουσα, να είναι ένα ξεκίνημα συναρπαστικό.Ένας ακόμη  κύκλος ζωής, που εκτός από τη γνώση, θα προσφέρει χαρές, συγκινήσεις, φιλίες, εμπειρίες, ένα πλούτο ανεκτίμητο για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Το φετινό κουδούνι σηματοδοτεί την έναρξη ενός εκπαιδευτικού έτους που μαθήτριες και μαθητές επιστρέφουν  ξανά στα θρανία, μετά την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας. Και φέτος,  όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, καλούμαστε να κερδίσουμε το στοίχημα για σχολεία ασφαλή και ανοιχτά, ένα στοίχημα που παραμένει, όσο η πανδημία επιμένει.  Με  υπευθυνότητα, κοινωνική και ατομική ευθύνη, θα τα καταφέρουμε και φέτος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες , ώστε το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά, για να προσφέρει το συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση και στην κοινωνικοποίηση.


 

Εμείς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επενδύοντας στη γνώση για το μέλλον των νησιών και της πατρίδας μας, με εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και στις δυνατότητές της, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία, με τη συνέχιση του ειδικού προγράμματος  χρηματοδότησης της συντήρησης των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενός προγράμματος που για πρώτη φορά έχτισε η δική μας Περιφερειακή Αρχή, για να έχουν τα παιδιά μας το σχολείο που τους αξίζει. Παράλληλα, διαθέσαμε ευρωπαϊκούς πόρους,  για να αποκτήσουν τα σχολεία σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε και να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, από όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, ακόμη και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο νησί μας.

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές  καλή πρόοδο, επιτυχία, δύναμη, όνειρα, φιλοδοξίες και υγεία.  Με προσήλωση στους στόχους τους, με επιμονή, μεθοδικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητές τους.

Στους εκπαιδευτικούς, να συνεχίσουν με ζήλο και ευσυνειδησία να καθοδηγούν  τα παιδιά στον δρόμο της αναζήτησης της γνώσης.

Στους γονείς, να συνεχίσουν να τα στηρίζουν, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Καλή σχολική χρονιά, με τη δική μας δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σχολείο, με το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αφοσίωση, την ίδια αγάπη».

 

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ξηρασία και πλημμύρες: Το διπλό «στοίχημα» της Ίου και των Κυκλάδων απέναντι στην κλιματική κρίση

Μελέτη του WWF Ελλάς για την Ίο αποκαλύπτει τις σοβαρές πιέσεις που ασκούν η ξηρασία και τα πλημμυρικά φαινόμενα, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στη φύση.

Ferryhopper – Καλοκαίρι 2025: Η Νάξος στην κορυφαία τριάδα των ελληνικών προορισμών (πίνακες)

Με εντυπωσιακή άνοδο στην επιβατική κίνηση, η Νάξος κατέκτησε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών για το φετινό καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως «αστέρι» των Κυκλάδων.

Φουρνά Ευρυτανίας: Από τον κίνδυνο ερήμωσης, στον πρώτο γάμο!

Ο πρώτος γάμος μετά από δέκα χρόνια, οι νέες οικογένειες και τα σχολεία που ξαναγεμίζουν παιδιά φέρνουν πίσω την ελπίδα στο ορεινό χωριό

Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συνεδρίαση (16/09) με επίκεντρο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων, προμήθειες για σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Δημήτρης Μπορούσας: «Το απόλυτο αντρικό wellness είναι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή»

Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος μιλά για τις νέες προκλήσεις της ανδρικής υγείας, τη σημασία της πρόληψης και τον ρόλο της σεξουαλικής ζωής στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

Αλυκό Νάξου: Σε αναμονή έναρξης για τη κατεδάφιση του ξενοδοχείου-«φαντάσματος»

Μετά από μισό αιώνα εγκατάλειψης, το αυθαίρετο συγκρότημα των 8.800 τ.μ. κηρυγμένο κατεδαφιστέο από το 2022, μπαίνει σε τροχιά κατεδάφισης – Προβλέπεται αναδάσωση και αποκατάσταση του τοπίου.

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο» (video)

Με χειροκροτήματα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Σύρος το βράδυ της Κυριακής (14/09) το σκάφος του Global Sumud Flotilla που κατευθύνεται στη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

ΕΝΦΙΑ – Κυκλάδες: Τι ισχύει για τους οικισμούς σε Σαντορίνη και Μύκονο …

Από το 2026 οι κάτοικοι σε χωριά έως 1.500 κατοίκους θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50% και από το 2027 πλήρη απαλλαγή. Τι ισχύει για Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Παρασκευή Σαλαβγιά στα Κατάπολα: «Τέλος στο τέλειο, υποδοχή στην αποδοχή»

Η νεαρή σύμβουλος αναπηρίας και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις» μιλά στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων για τη δύναμη της διαφορετικότητας.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου