Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες - Ιος: Η μοιραία πτώση και η σύλληψη από τους ντόπιους...

Κυκλάδες – Ιος: Η μοιραία πτώση και η σύλληψη από τους ντόπιους του 20χρονου

|

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr για τον διαπληκτισμό των δύο Ιρλανδών που οδήγησε στην μοιραία πτώση και τον θάνατο – Αναμένεται να οδηγηθεί ο 20χρονος κατηγορούμενος στη Νάξο 

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινότητα στην Ίο από την δολοφονία του 22χρονου Ιρλανδού με δράστη έναν 20χρονο ομοεθνή του τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Αυγούστου. Οι δύο νεαροί άνηκαν στην ίδια παρέα και είχαν φτάσει στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Κανένας μέχρι τότε δεν φανταζόταν ότι ένας έντονος διαπληκτισμός μετά από νυχτερινή διασκέδαση θα κατέληγε σε τραγωδία.

Όπως λέει αποκλειστικά στο iefimerida.gr αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι δύο νεαροί καβγάδιζαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη χώρα του νησιού, κοντά σε στάση λεωφορείου όταν ξαφνικά ήρθαν στα χέρια για άγνωστο λόγο. «Ήταν και οι δύο υπο την επήρεια αλκοόλ. Το θύμα ήταν ανήμπορο να αντιδράσει. Δεχόταν τα χτυπήματα του 22χρονου κοντά στο σαγόνι χωρίς να φέρει αντίσταση. Μετά από δύο γροθιές έχασε τις αισθήσεις του», σημειώνει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος «τη στιγμή που ο 22χρονος σωριάστηκε στο έδαφος από το σημείο περνούσε ένα φορτηγό. Έπεσε με το κεφάλι στην άσφαλτο και λίγο πάνω στο φορτηγό, γι’ αυτό και πρώτα υπήρχαν οι πληροφορίες ότι το θύμα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο».

Ντόπιοι έπιασαν τον δράστη και τον παρέδωσαν στις Αρχές
Άνθρωποι που ήταν μπροστά στο συμβάν ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, η οποία μετά από λίγη ώρα έφτασε στο σημείο. Ωστόσο όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida.gr ο δράστης του φονικού είχε ήδη αρχίσει να αποχωρεί, με αποτέλεσμα ντόπιοι να τον ακινητοποιούν και στιγμές αργότερα να τον παραδώσουν στις Αρχές.

Ο 22χρονος παρέμενε αναίσθητος στο έδαφος με τους παρευρισκόμενους να επιχειρούν με τεχνητές αναπνοές να τον επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο λίγη ώρα μετά επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

«Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι εδώ. Είδα ένα παιδί 22χρονών να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», συνεχίζει ο αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο iefimerida.gr. Πλέον αναμένεται το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις αιτίες θανάτου του άτυχου 22χρονου, ενός ο 20χρονος ομοεθνής του θα οδηγηθεί – ενδεχομένως και σήμερα – στη Νάξο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
“Συνελήφθη σήμερα (30 Αυγούστου 2021) το πρωί στην Ίο, από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Ιητών, ένας 20χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία. Ειδικότερα, σήμερα πρωινές ώρες στη Χώρα Ίου, ο 20χρονος διαπληκτίστηκε και ενεπλάκη σε καυγά με 22χρονο ομοεθνή του τον οποίο χτύπησε με τα χέρια του με αποτέλεσμα την πτώση αυτού στο οδόστρωμα.

Ο 22χρονος τραυματισθείς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου κατέληξε. Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου εντόπισαν τον δράστη και τον προσήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μονή: «Στο ύψος της μουσικής», μία αυθεντική μουσική βραδιά στον ELaiolithos

Το Σάββατο 28 Ιουνίου, η καρδιά της παράδοσης χτυπά στο ELaiolithos – Ένα γλέντι όπως παλιά, με είσοδο ελεύθερη και νότες που αγγίζουν ψυχή και μνήμη (αφίσα)

SEAJETS: Σε χρόνο ρεκόρ η μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων στη Χίο με το “SUPERRUNNER JET 2”

Άμεση ανταπόκριση της SEAJETS στο κάλεσμα της Πολιτείας – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα έφτασαν στη Χίο με το ταχύπλοο SUPERRUNNER JET 2 για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς

Ρομποτική επέμβαση από απόσταση 11.000 χλμ. ο γιατρός στις ΗΠΑ, ο ασθενής στην Αφρική (!!!)

Μια νέα εποχή στη χειρουργική ανοίγει με την πρώτη εγκεκριμένη διηπειρωτική τηλεχειρουργική επέμβαση – Με ασύλληπτη ακρίβεια και τεχνολογία, η επιστήμη γκρεμίζει τα σύνορα.

Ελλάδα: Παραβατικότητα 77% στη χρήση κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα

Το Ελεγκτικό Συνέδριο καταγράφει σοβαρές αδυναμίες στον έλεγχο, τη διαφάνεια και την αποκατάσταση των παραβάσεων σε δήμους της χώρας

ΥΠΑ: Αυξήθηκε κατά 24,8% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Νάξου το Μάιο

Θεαματική άνοδος της κίνησης στα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια – Πρωτιά για Νέα Αγχίαλο, σημαντική αύξηση και στα Ιωάννινα και τον Άραξο

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος (24/06) στις Τρίποδες και την περιοχή Μπλουμάς

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο – Ανακοίνωση του Πρακτορείου της ΔΕΔΔΗΕ στη Νάξο.

Στα πορτοκαλί φανάρια… φρενάρουμε ή περνάμε; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας διευκρινίζει πότε ο οδηγός πρέπει να σταματά, πότε μπορεί να συνεχίσει και τι κυρώσεις προβλέπονται.

Ανεβαίνοντας… στο ποδήλατο: Η Μυτιλήνη επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό

Με επίσημη πιστοποίηση και στρατηγικές παρεμβάσεις, ο Δήμος Μυτιλήνης αναδεικνύει το νησί ως προορισμό φιλικό προς το ποδήλατο, επενδύοντας σε ήπιες μορφές τουρισμού και αειφορία

Ο ζωγράφος της θάλασσας: Ο Ιγκόρ Μπορίσοφ και το όνειρο της Κιμώλου

Από τις πασαρέλες της μόδας στα τιρκουάζ νερά των Κυκλάδων, ο Γάλλος καλλιτέχνης αφηγείται πώς η Ελλάδα, η μυθολογία και ένα μικρό νησί τον οδήγησαν στην απόλυτη έμπνευση και προσωπική αναγέννηση.

Ανδρος – Γαύριο: Ένα έργο πνοής για το νέο λιμάνι ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα

Με χρηματοδότηση 700.000 ευρώ ξεκινά η μελέτη για την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού – Το έργο βάζει τέλος στις δυσλειτουργίες και στηρίζει το μέλλον της Άνδρου

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.