Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΓαλλία: Η Ελλάδα ο κορυφαίος προορισμός για το 2021

Γαλλία: Η Ελλάδα ο κορυφαίος προορισμός για το 2021

|

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πως το πρώτο εξάμηνο φέτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 51% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της L’ Εcho Touristique και της Orchestra για τον μήνα Ιούλιο, η Ελλάδα για πρώτη φορά κατατάσσεται συνολικά στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα τουριστικά πρακτορεία της Γαλλίας, ξεπερνώντας ακόμη και τις πωλήσεις διακοπών στην ίδια τη Γαλλία. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πως το πρώτο εξάμηνο φέτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 51% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οσον αφορά τη γαλλική αγορά, που επιδεικνύει ιδιαίτερη δυναμική, αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις διακοπών σε ελληνικούς προορισμούς για τον Ιούλιο 2021 σημείωσαν αύξηση 10% σε σχέση με τις πωλήσεις του ίδιου μήνα το 2019, ενώ οι πωλήσεις στη Γαλλία για διακοπές σε βασικές ανταγωνιστικές της Ελλάδας χώρες διαμορφώθηκαν ως εξής: Ισπανία 0%, Ιταλία -52%, Τουρκία -72%, Τυνησία -91% και Πορτογαλία -75%. 

Καλύτερα και από το 2019

Οι πωλήσεις για διακοπές εσωτερικού τουρισμού εντός Γαλλίας σημείωσαν αύξηση 13% την ίδια περίοδο, το σύνολο όμως αυτών ήταν χαμηλότερο των αντίστοιχων πωλήσεων για την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τους δύο προηγούμενους μήνες, Μάιο και Ιούνιο, σύμφωνα με το ίδιο βαρόμετρο, η Ελλάδα ήταν ο πρώτος προορισμός εξωτερικού σε πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 –τελευταίας χρονιάς κατά την οποία ο τουρισμός λειτούργησε ανεπηρέαστος από την πανδημία– η Γαλλία βρισκόταν στην τέταρτη θέση όσον αφορά τα μερίδια αγοράς και ειδικότερα ως ποσοστό των εσόδων του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα. Ειδικότερα κατείχε ποσοστό 6,1% των συνολικών ταξιδιωτικών εισπράξεων (που διαμορφώθηκαν το 2019 στα 18,2 δισ.), ευρισκόμενη στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες με ποσοστό 6,6%.

Στις πρώτες δύο θέσεις το 2019 βρίσκονταν η Γερμανία με μερίδιο 18,9% και το Ηνωμένο Βασίλειο με μερίδιο 12,4%. Φέτος τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η Γαλλία βρέθηκε στην τέταρτη θέση από πλευράς αφίξεων, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 51% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 1,108 δισ. ευρώ. 

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 20,4% και διαμορφώθηκε σε 1,733 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 2,178 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 15,4%, ενώ αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών μειώθηκε κατά 59,1%. Για το ίδιο διάστημα η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε αύξηση κατά 131,5% και διαμορφώθηκε σε 342 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 267,3%, σε 128 χιλ. ταξιδιώτες.

Αναφορικά με τις χώρες εκτός Ε.Ε.-27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 22,8% και διαμορφώθηκε σε 90 χιλ. ταξιδιώτες και αυτή από τις ΗΠΑ κατά 55,4%, σε 38 χιλ. ταξιδιώτες. Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 82,4% και διαμορφώθηκε σε 4 χιλ. ταξιδιώτες.

Εκρηξη τον Ιούνιο

Μόνο κατά τον Ιούνιο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση διαμορφώθηκε σε 1,069 εκατ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 317,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων τον μήνα αυτό αυξήθηκε κατά 2.845,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, ενώ αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών μειώθηκε κατά 0,7%. Ετσι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 851,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. 

Με πληροφορίες από την Kathimerini.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.