Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα: Νέα πυρκαγιά στα Βίλια, οριοθέτηση στην Κάρυστο

Ελλάδα: Νέα πυρκαγιά στα Βίλια, οριοθέτηση στην Κάρυστο

|

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις σπεύδουν στο μέτωπο που έχει εντοπιστεί στην περιοχή Κάζα (Βίλια). – Οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο 

Και οι φωτιές καλά κρατούν… Και μάλιστα από το πρωί της Δευτέρας έχουμε ξέσπασμα στα Βίλια.  Η νέα πυρκαγιά έχει σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική, με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο.  Το μέτωπο έχει εντοπιστεί στην περιοχή Κάζα. 

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα… Να σημειώσουμε ότι με βάση την ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη περιοχή που από την 16η Αυγούστου είναι στο …κόκκινο, δηλαδή στη δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Τι έγινε στην Κάρυστο 

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που καίει από τα ξημερώματα στην περιοχή Φήγιας του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια.. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε: «Φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμόι των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών». Πρόσθεσε, ότι προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 64 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν περιοδικά εννέα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Με βάση προηγούμενη ενημέρωση τα αεροσκάφη παρέμεναν καθηλωμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην επιχείρηση συμβάλλουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Νωρίτερα, στους κατοίκους του Μαρμαρίου, αλλά και δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σε άμεση ετοιμότητα είχαν τεθεί από νωρίς το πρωί ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. 

Διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν καταγραφεί σε γύρω περιοχές. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στους τρεις οικισμούς που απειλούνται από τη φωτιά.

Σημείωσε ότι από τη φωτιά στο Μαρμάρι, έχουν καεί δύο κολώνες μέσης τάσης που βρίσκονται στο δρόμο στη Φηγιά και μένει, όταν κατασβεστεί η φωτιά, να αποσαφηνιστούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.