Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 77 (μόλις) νέα κρούσματα, τα 22 στην...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 77 (μόλις) νέα κρούσματα, τα 22 στην ΠΕ Μυκόνου

|

Για πρώτη φορά μετά από την 9η Αυγούστου στις Κυκλάδες έχουμε λιγότερα από 80 κρούσματα (77) – Μόνο σε ΠΕ Νάξου (16) και Μυκόνου (22) διψήφιος αριθμός κρουσμάτων – Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα 

Εκπληξη; Χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερις ημέρες για να δούμε τις Κυκλάδες κάτω από τα 80 κρούσματα σε ημερήσια αναφορά, όσον αφορά την πανδημία

Σε πανελλαδικό επίπεδο πέσαμε (όπως και την 15η Αυγούστου) κάτω από τα 2000 κρούσματα (συνολικά είχαμε 1.948) τα λιγότερα των τελευταίων ημερών..  

Πόσα στις Κυκλάδες; Από τα 104 χθες, στα 77 σήμερα. Φτάσαμε συνολικά στα 2.206 που σημαίνει 100,2 ανά ημέρα (!!!) και έχουμε κρούσμα και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες με την Ανδρο να προβληματίζει τη στιγμή που μόνο δύο (Νάξος – Μύκονος) ήταν σε διψήφιο αριθμό..  Οι Κυκλάδες έχουν περισσότερα από 65 κρούσματα σε ημερήσια βάση από την 20η Ιουλίου..   

Η μόνιμη τετράδα 

και η ΠΕ Μυκόνου για 3η ημέρα στην κορυφή..  Από τα είκοσι οκτώ (28) χθες, στα εικοσιδύο (22) σήμερα Συνολικά έως τώρα για τον Αύγουστο έχει 541 και μετράει πενήντα οκτώ (58) ημέρες με έστω κι κρούσμα (ποτέ άλλοτε οι Κυκλάδες δεν είχαν μία ενότητα με τόσες ημέρες)…   Διατηρεί παράλληλα, το υψηλότερο ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους σε πανελλαδικό επίπεδο για μία ακόμη ημέρα με 217,02 και είναι η μοναδική ΠΕ με τριψήφιο αριθμό. Ακολουθεί η ΠΕ Λευκάδας με 92.8 και η Νάξου με 76.7 (!!!)

Μία που είπαμε για Νάξο… Η ΠΕ Νάξου στην 2η θέση.. Από τα είκοσι δύο (22) χθες, στα δεκαέξι (16) σήμερα, τα λιγότερα από την 1η Αυγούστου (είχε 11).  Μετράει είκοσι επτά (27) σερί ημέρες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και σαράντα τέσσερις (44) με έστω κι ένα κρούσμα. Εφτασε στα 555 νέα κρούσματα για τον Αύγουστο. Και να επαναλάβουμε ότι όταν λέμε “Περιφερειακή Ενότητα Νάξου” εννοούμε το Δήμο Νάξου, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.

Η ΠΕ Θήρας επέστρεψε σε μονοψήφιο αριθμό μετά από έξι ημέρες. Από τα είκοσι ένα (21) χθες, στα οκτώ (8) σήμερα, όσα και την 9η Αυγούστου. Συνολικά έχει 340 τον Αύγουστο.  Παράλληλα, έχει πενήντα δύο (52) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για την ΠΕ Θήρας, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Ανάφης, Θήρας (με Θηρασιά), Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ιητών…

Και τέλος; Η ΠΕ Πάρου είναι σε μονοψήφιο αριθμό για 3η σερί ημέρα. Και για δεύτερη σερί ημέρα έχει επτά (7).  Εφτασε στα 362 για τον μήνα που διανύουμε…   Μετράει δε σαράντα και εννέα (49) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα… 

Όσο για τις Περιφερειακές Ενότητες με μονοψήφιο αριθμό;

Συνεχίζει να προβληματίζει η ΠΕ Ανδρου. Από τα έντεκα (11) χθες και το αρνητικό ρεκόρ για το 2021, στα έξι (6) σήμερα κι έφτασε τα σαράντα (40) τις έξι τελευταίες ημέρες, ενώ τον Αύγουστο έφτασε τα εβδομήντα τέσσερα (74).  

Η ΠΕ Σύρου – χθες είχαμε 110 rapid tests χωρίς θετικό δείγμα – δείχνει σταθερή πορεία σε μονοψήφιες μολύνσεις για ένατη ημέρα… Από τα τρία (3) χθες στα πέντε (5) σήμερα.  Μετράει τριάντα έξι (36) ημέρες με έστω ένα κρούσμα, συνολικά έφτασε στα εκατό εξήντα έξι (166) τον Αύγουστο. 

Η ΠΕ Τήνου επίσης σταθερή,  Από τα έξι (6) χθες, στα πέντε (5) σήμερα και συνολικά έχει ενενήντα πέντε (95) τον μήνα που διανύουμε. Κρατάει τριάντα οκτώ (38) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Οι περισσότερες ημέρες από τις “μικρές” Περιφερειακές Ενότητες.  

Η ΠΕ Μήλου σε μικρή άνοδο. Από τα τρία (3) χθες, στα έξι (6) σήμερα και έφτασε στα σαράντα και οκτώ (48),

ενώ για δεύτερη σερί ημέρα η ΠΕ Κέας – Κύθνου έχει τρία (3) κρούσματα και είκοσι οκτώ (28) συνολικά… 

Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα; Νέα πτώση και μετά από αρκετές ημέρες έχουμε διψήφιο αριθμό αν και παραμένουν οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες που δίνουν έστω κι ένα κρούσμα. Από τα 106 χθες, στα 77 σήμερα. Παράμενει στο … κόκκινο η ΠΕ Ρόδου κι από τα 81 χθες, στα 64 σήμερα – τα χαμηλότερα των τελευταίων ημερών. Από εκεί και πέρα και μία άλλη ΠΕ με διψήφιο αριθμό. Η ΠΕ Κω από τα δεκατέσσερα (14) χθες, στα επτά (7) σήμερα, η ΠΕ Καλύμνου από τα οκτώ (8) χιες, στα πέντε (5) σήμερα και τέλος η ΠΕ Καρπάθου, στα συνηθισμένα: από τα τρία (3) χθες, στο ένα (1) σήμερα.     

Η γεωγραφική κατανομή στο Νότιο Αιγαίο

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου 

08 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

05 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

01 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου 

07 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

03 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας – Κύθνου 

06 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου 

22 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

07 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

64 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

04 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

05 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Μικρά νησιά, μεγάλες ιστορίες: Τα βιβλιοπωλεία που δίνουν ζωή στις Κυκλάδες. Ο Καπετάνιος ανάμεσά τους

Από την Τήνο ως τη Σαντορίνη και τη Νάξο μικρά βιβλιο-στέκια γίνονται καταφύγια γνώσης, πολιτισμού και καφέ, δίνοντας στην ανάγνωση μια αυθεντική νησιώτικη αύρα.

Νάξος – Μέλανες: Closing Summer Party με τους Playback Live!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας» διοργανώνει το Closing Summer Party με τους Playback Live, Τετάρτη 10/9 στην Πλατεία Μελάνων. Είσοδος ελεύθερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων για τη νησιωτική πολιτική

Από το Συμπόσιο στη Σύμη, αφιερωμένο στη μνήμη Νεκτάριου Σαντορινιού, ο Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε δέσμη προτάσεων για ΦΠΑ, μεταφορικό και υγειονομικό ισοδύναμο, ενέργεια, νερό, στέγη και ακτοπλοΐα.

ΔΕΥΑΘ: Νέο δίκτυο ύδρευσης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό στο παραλιακό μέτωπο Εμπορείου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες σε Περίσσα, Άγιο Γεώργιο, Εξωμύτη και Βλυχάδα να υποβάλουν αιτήσεις σύνδεσης εντός του έτους.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.