Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Στα +2.100 τα (νέα) κρούσματα, στους 188 οι...

Ελλάδα – Covid 19: Στα +2.100 τα (νέα) κρούσματα, στους 188 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

|

Η εικόνα του τελευταίου 24ωρου στην Ελλάδα; 2.156 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι, 188 διασωληνωμένοι – Πόσα τεστ έγιναν και ο βαθμός θετικότητας 

Αν και Κυριακή ουσιαστικά έχουμε αύξηση τόσο στα κρούσματα, όσο και στους διασωληνωμένους ασθενείς. Σε 2.156 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.983. Παράλληλα, σε 188 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 48.820 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 4,41% (2,34% χθες).

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας ανέρχονται σε  2.156, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 497.061 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.687 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εν τω μεταξύ, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.983 θάνατοι.

Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 188 (64,9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.815 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 167 (ημερήσια μεταβολή +2,45%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 173 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 5.628 μοριακά τεστ και 43.192 rapid test. Σε σύνολο 48.820 η θετικότητα υπολογίζεται σε 4,41%.

Συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν ελεγχθεί 5.823.737 κλινικά δείγματα (+5.628 σε σχέση με χθες), ενώ από τις Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 7.097.806 δείγματα (+43.192 σε σχέση με χθες).

Ο αριθμός των σημερινών τεστ είναι 48.820 (λιγότερα από χθες κατά 19.556). O μέσος όρος του επταημέρου είναι 90.583 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Συγκρίνοντας με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, την Δευτέρα 26/7 είχαν ανακοινωθεί 2.070 κρούσματα σε σύνολο 44.993 τεστ.

Σχετικά με τις μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 1η Αυγούστου έγιναν 39 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στις οποίες διενεργήθηκαν 10.475 έλεγχοι Rapid Ag και βρέθηκαν 317 θετικά (3,03%).

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Μουστάκη: “Η αλήθεια για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάξου, τα παιδιά μας δεν αξίζουν κοντέινερ”

Κατερίνα Μουστάκη, δημοτική σύμβουλος με τη «Δύναμη Αλλαγής», καταγγέλλει την αδράνεια της δημοτικής αρχής και ζητά άμεση λύση για την αξιοπρεπή εκπαίδευση των μαθητών.

Στην Αμοργό ο επόμενος σταθμός των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Στις 5–7 Σεπτεμβρίου το ΔΣ συνεδριάζει στο κυκλαδίτικο νησί με σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης

Νάξος – Μονή: Στη Παναγία Δροσιανή γιορτάζει το Γενέθλιον της Θεοτόκου

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, η ιστορική εκκλησία του 4ου αιώνα μ.Χ. υποδέχεται πιστούς σε μια από τις πιο κατανυκτικές πανηγύρεις των Κυκλάδων.

Σαντορίνη: Το ρεμπέτικο τραγούδι ζωντανεύει στον παραλιακό πεζόδρομο του Καμαρίου

Μια μουσική περιπλάνηση με κιθάρα, μπουζούκι και τραγούδι, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ «Στρογγύλη On The Road»

ΔΕΘ: 100 χρόνια από την έμπνευση του Νικόλαου Γερμανού έως το σήμερα

Η 89η ΔΕΘ τιμά τα 100 χρόνια του θεσμού – Η εμμονή του Γερμανού, η κρίση του ’30, ο μύθος του φραπέ και τα χρόνια Σημίτη, Καραμανλή και Τσίπρα

Πάρος: Αποκτά Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, νέα εποχή για την εκπαίδευση στο νησί

Η Νάουσα υποδέχεται δύο νέες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση στις Κυκλάδες.

Δήμος Κέας: Δωρεάν εξετάσεις πρόληψης για γυναίκες στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Από 23 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου, κινητή μονάδα στην Κορησσία θα προσφέρει τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες και HPV test χωρίς καμία χρέωση.

Η ΕΕ θεσπίζει Κώδικα Δεοντολογίας για τις διαδικτυακές κριτικές στον τουρισμό

Νέοι κανόνες για διαφάνεια και αξιοπιστία στις αξιολογήσεις καταλυμάτων, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον ευρωπαϊκό τουρισμό

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πρωινή (04/09) διακοπή ρεύματος στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου

Χωρίς ηλεκτρικό από τις 09:00 έως τις 10:00 το πρωί λόγω τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Εργάνη: 80% περισσότερες υπερωρίες σε σχέση με το 2024

Τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» δείχνουν θεαματική αύξηση με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε τουρισμό, εστίαση, λιανεμπόριο και βιομηχανία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου