Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Ανησυχία για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ, στα 2600...

Ελλάδα – Covid 19: Ανησυχία για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ, στα 2600 τα νέα κρούσματα

|

Η εικόνα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο; 2604 νέα κρούσματα  – πέντε (5) νεκροί και 126 διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Πόσα τεστ έγιναν και ο φόβος των νέων εισαγωγών 

Νέα μείωση αλλά… Σε 2.604 ανέρχονται τα νέα κρούσματα  κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 5 θάνατοι. Παράλληλα, σε 126 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 15.328 μοριακά τεστ και 66.296 rapid test. Σε σύνολο 84.624 η θετικότητα υπολογίζεται σε 3,07%. 

Αυτό που προβληματίζει όμως ότι από την 16η Ιουλίου έχουμε σταθερή ή πιο σωστά αύξηση των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας..  Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι χθες Τετάρτη -σε πανελλαδικό επίπεδο- έγιναν περίπου 200 εισαγωγές όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 40. Πρόσθεσε ότι -χθες Τετάρτη- μόνο στο νοσοκομείο Σωτηρία έγιναν 30 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 14 αφορούσαν νέους ανθρώπους ηλικίας 20 με 30 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν. Συγκριτικά, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι πριν από μια εβδομάδα οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ανέρχονταν σε μόλις μια με τρεις. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.604, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 469.042 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.325 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.875 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 126 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 89.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.774 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 173 (ημερήσια μεταβολή +7.45%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 138 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διενέργεια τεστ

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 15.328 μοριακά τεστ και 66.296 rapid test. Σε σύνολο 84.624 η θετικότητα υπολογίζεται σε 3,07%.

Συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν ελεγχθεί 5.689.384 κλινικά δείγματα (+15.328 σε σχέση με χθες), ενώ από τις Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 6.307.518 δείγματα (+69.296 σε σχέση με χθες). Ο συνολικός αριθμός των σημερινών τεστ είναι 84.624 (περισσότερα από χθες κατά 9.046). O μέσος όρος του επταημέρου είναι 74.767 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Συγκρίνοντας με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, την Πέμπτη 15/7 είχαν ανακοινωθεί 2.794 κρούσματα σε σύνολο 81.284 τεστ.

Σχετικά με τις μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, στις 21/7 έγιναν 143 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στις οποίες διενεργήθηκαν 22.844 έλεγχοι Rapid Ag και βρέθηκαν 503 θετικά (2,2%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος (Καστράκι) – Κ. Σαλτερής: “Φτιάξαμε έναν Επιτάφιο που αρμόζει στη περιοχή μας” (video)

Ο Κυριάκος Σαλτερής μιλάει στον Γιάννη Κοντόπουλο για τον Επιτάφιο του Καστρακίου (video)

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: “Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί….”

Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κκ. Καλλίνικου και η Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη εορτή του Πάσχα 2025

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.