Σάββατο, 5 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΔωδεκάνησα - Καστελόριζο: Εγκαίνια φαρμακείου στο όνομα "Παύλος Γιαννακόπουλος"

Δωδεκάνησα – Καστελόριζο: Εγκαίνια φαρμακείου στο όνομα “Παύλος Γιαννακόπουλος”

|

Το πρώτο φαρμακείο στο ακριτικό Καστελόριζο είναι πλέον γεγονός. «Παύλος Γιαννακόπουλος» το όνομά του, έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ένα αίτημα σχεδόν δέκα ετών υλοποιήθηκε με τη λειτουργία φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους. Από το 2012 οι φορείς του νησιού προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία φαρμακείου, ώστε οι 350 σχεδόν μόνιμοι κάτοικοι να βρίσκουν άμεσα το φαρμακευτικό υλικό που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες τους έπεφταν στο κενό και μόλις φέτος τα κατάφεραν με τη συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την ευγενική προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ και του προέδρου της Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Από σήμερα λοιπόν, η φαρμακοποιός κυρία Σταυρούλα Μαγκλή και η βοηθός της κυρία Ειρήνη Χούλη αναλαμβάνουν τη λειτουργία του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε 24ωρη καθημερινή βάση. Μάλιστα, η κυρία Μαγκλή, έγγαμη μητέρα δύο παιδιών, για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου μετακόμισε από τη Ρόδο στο Καστελόριζο.

Θεμιστοκλέους: Υποχρέωση της πολιτείας η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ κ. Μάριος Θεμιστοκλέους εκπροσωπώντας το υπουργείο Υγείας στα εγκαίνια του φαρμακείου υπενθύμισε ότι «από το Καστελόριζο ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο η εμβολιαστική εκστρατεία των νησιωτικών περιοχών. Το 75% των μόνιμων κατοίκων είναι σήμερα πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού. Θέλουμε οι ακρίτες μας να μην αισθάνονται μακριά από το κεντρικό κράτος. Τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με τα σημερινά εγκαίνια του φαρμακείου εμπράκτως στηρίζουμε όλους όσους συνεχίζουν να ζουν εδώ».

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της λειτουργίας του φαρμακείου. «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη ΒΙΑΝΕΞ για τις δωρεές τόσο σε ό,τι αφορά στο φαρμακείο όσο και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης. Ο κ. Γιαννακόπουλος τιμά με κάθε τρόπο τη λέξη ‘φιλότιμο’ και βοηθά να στηρίζουμε τις δομές Υγείας στις νησιωτικές περιοχές», κατέληξε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τη σειρά του υπογράμμισε την ανάγκη «να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΙΑΝΕΞ τον Νοέμβριο του 2020 είχε προσφέρει στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών και φαρμακευτικές προμήθειες.

To Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.Απόστολος Βαλτάς χαρακτήρισε εθνικής σημασίας τη λειτουργία του φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο, σημειώνοντας τον κομβικο ρόλο του φαρμακοποιού στα επαρχιακά μέρη. «Ο ΠΦΣ ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν την ύπαρξη φαρμακείων σε ακριτικά μέρη, όπως το Καστελόριζο, η Φολέγανδρος και η Νίσυρος». Τέλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Φουτούλης υπενθύμισε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» εκτός από τη δωρεά του απαραίτητου φαρμακευτικού υλικού από τη εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ και τον φαρμακευτικό συνεταιρισμό Κρήτης – Δωδεκανήσου, η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries έχει δεσμευτεί για τη δωρεά μεταφορά του φαρμακευτικού υλικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των κ.κ. Θεμιστοκλέους και Γιαννακόπουλου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, όπου υπηρετούν 2 αγροτικοί ιατροί, 1 μαία, δύο επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, 1 άτομο διοικητικών καθηκόντων και μια φορά τον μήνα το επισκέπτεται οδοντίατρος από τη Ρόδο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλεοπάτρα Τσαλή: Η έκθεση κεραμικής που γεφυρώνει τη Νάξο με τον Βόλο

Room in The Bag of Stars | Έκθεση της Κλεοπάτρας Τσαλή - Η σχέση της Κεραμικής που γεφυρώνει Νάξο και Βόλο

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενίσχυση έμψυχου δυναμικού με μία νοσηλεύτρια

Στο Κέντρο Υγείας Αμοργού από σήμερα υπηρετεί μία ακόμη νοσηλεύτρια... Τι αναφέρει η διοικήτρια του Διοικούσας Επιτροπής

ΠΕΠΙΕΘ και Γιώργος Βάλλης τίμησαν τον αδικοχαμένο Γιώργο Λυγγερίδη

ΠΕΠΙΕΘ και Γιώργος Βάλλης τίμησαν τον αδικοχαμένο Γιώργο Λυγγερίδη: Αξέχαστη βραδιά στο NETWORKING BBQ EVENT με σημαντικές βραβεύσεις και δώρα

Naxos – Lagos Mare Hotel: Αdvertisement for Front Office Receptionist – Reservations

Lagos Mare Hotel in Naxos is looking for staff to fill the position of receptionist - Offers 12 months of work - Qualifications

Πάσχα: Αυτό το .. αρνί ποιος θα το πάρει φέτος και σε ποια τιμή;

Πανάκριβο και δυσεύρετο το πασχαλινό αρνί - Τι αναφέρουν παράγοντες της αγοράς;

Politico: Ο Τραμπ έκανε όλες τις μπίρες ακριβότερες (!!!)

Ο δασμός 25% που προορίζεται για το αλουμίνιο πλήττει όλες τις εισαγόμενες μπίρες - εμφιαλωμένες ή σε κουτάκια. Κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ενώσεις ζυθοποιών, υποβιβάστηκε σε «παράγωγο προϊόν αλουμινίου»

ΦΠΑ: Mικρή μείωση στις εμπρόθεσμες πληρωμές

Σχεδόν εννέα στις δέκα επιχειρήσεις πλήρωσαν στην ώρα τους τον φόρο εισοδήματος το 2024

Guardian: Πάρος και Μύκονος θα προλάβουν την … αγορά του Πάσχα;

Guardian: Αγώνας δρόμου στα ελληνικά νησιά που πνίγηκαν στα λασπόνερα για να προλάβουν το Πάσχα

Πανναξιακός ΑΟ: Κόντρα στον Πύργο σήμερα αποκτά προβάδισμα τίτλου (video)

Πανναξιακός ΑΟ εναντίον ΑΟ Πύργου απόγευμα Σαββάτου (19:30) στο ΔΑΚ Νάξου για την 4η αγωνιστική της 2ης Φάσης στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων - Το άλλο παιχνίδι: Θύελλα - Παμμηλιακός

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.

Προκρατήσεις περιόδου 2025: Ανοδικά κινούνται νησιά, όπως η Ίος (+38%), και η Νάξος (+14%)

Τουρισμός: Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα – Οι προορισμοί «έκπληξη» που κερδίζουν τους τουρίστες

Χίος: Εσπασαν οι κάβοι του “Νήσος Ρόδος”, κόπηκε η μπίντα (video)

Το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου με καθυστέρηση, καθώς οι καιρικές συνθήκες καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσδεσή του (video)

Νάξος: Ξεκίνησαν οι εργασίες στη χερσαία ζώνη στο κρηπίδωμα μπροστά από τη Μυρτιδιώτισσα

Επανέναρξη εργασιών στη χερσαία ζώνη της πόλης της Νάξου.. Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες