Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Στα 2.691 νέα κρούσματα, 123 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ελλάδα – Covid 19: Στα 2.691 νέα κρούσματα, 123 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

|

 2.691 νέα κρούσματα – 123 διασωληνωμένοι, 14 θάνατοι η εικόνα του τελευταίου 24ωρου – Πόσα είναι στην Αττική, πόσα τέστ έγιναν και ο βαθμός θετικότητας 

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.  Και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν πολλά τις επόμενες ημέρες…  Οπότε; Σε 2.691 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 14 θάνατοι. Παράλληλα, σε 123 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.  Από αυτά (τα κρούσματα δηλαδή), 1.216 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, 184 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, 112 στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ 169 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. 

Και να μην ξεχνιόμαστε.. Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 87.787 τεστ (μοριακά και rapid) και η θετικότητα υπολογίζεται σε 3,06%.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 453.200 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 167 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.721 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.833 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123 (το 62,6% είναι άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 87,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.751 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 101 (ημερήσια μεταβολή -9,82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 92 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).  

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 15.592 μοριακά τεστ και 72.195 rapid test αριθμός ρεκόρ. Σε σύνολο 87.787 η θετικότητα υπολογίζεται σε 3,06%.

συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν ελεγχθεί 5.609.398 κλινικά δείγματα (+15.592 σε σχέση με χθες), ενώ από τις Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 5.951.922 δείγματα (+72.195 σε σχέση με χθες). Ο συνολικός αριθμός των σημερινών τεστ είναι 87.787 (περισσότερα από χθες κατά 6.503). O μέσος όρος του επταημέρου είναι 69.608 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Συγκρίνοντας με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, την Παρασκευή 9/7 είχαν ανακοινωθεί 1.997 κρούσματα σε σύνολο 68.722 τεστ.

Σχετικά με τις μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, στις 15/7 έγιναν 147 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στις οποίες διενεργήθηκαν 26.117 έλεγχοι Rapid Ag και βρέθηκαν 465 θετικά (1,78%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Guardian: Οι ξένοι ζουν το όνειρο, οι Έλληνες αποκλείονται από τις διακοπές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπές, την ώρα που ο τουρισμός «σπάει ρεκόρ».

Η Δανία καταργεί τον ΦΠΑ στα βιβλία για να ενισχύσει την ανάγνωση

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την «κρίση ανάγνωσης» στους νέους, καταργώντας τον υψηλότερο φόρο βιβλίου στην Ευρώπη.

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου – Το μήνυμα Βρούτση

Καμία επικινδυνότητα στο Ημεροβίγλι, διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας

Το περιστατικό αποκόλλησης εδαφών εντάσσεται στη γεωλογική ιδιομορφία του νησιού – Η Σαντορίνη παραμένει απολύτως ασφαλής

Νάξος: Στις 28 Αυγούστου η 4η λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ειδική συνεδρίαση (λογοδοσία) του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Αυγούστου για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2025

Όταν η ελπίδα έχει τέσσερα πόδια: Σκύλοι θεραπείας στο πλευρό των ασθενών στο νοσοκομείο Μεταξά

Στο νοσοκομείο Μεταξά, οι αγκαλιές με τους τετράποδους φίλους χαρίζουν χαμόγελα και δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι