Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΑιγαίο - Λειψοί: απέκτησαν «Ψηφιακούς Φύλακες»!

Αιγαίο – Λειψοί: απέκτησαν «Ψηφιακούς Φύλακες»!

|

Νέα πανελλήνια πρωτοπορία σε επίπεδο εκπαίδευσης: Οι Λειψοί απέκτησαν «Ψηφιακούς Φύλακες»! – Τι αναφέρει ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα και όρια η ένωση δυνάμεων όταν πρόκειται για αθώες παιδικές ψυχές. Αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ιταλία για να λάβει χώρα και στους Λειψούς, την περιοχή που κατατάσσεται πρώτη στην Ελλάδα σε ποσοστό γεννήσεων.

Με σύνδεσμο και πρωτεργάτη τον Ιταλό παιδίατρο Dr Giancarlo Tondolo Cherbezza, η καθιερωμένη Εθνική Ένωση Εκπαιδευτικών Μέσων της Ιταλίας αποφάσισε να διαθέσει χωρίς κόστος τον επιτυχημένο σύγχρονο εκπαιδευτικό οδηγό με τίτλο «Ψηφιακοί Φύλακες» https://custodidigitali.site/gr-home/, για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφετηρία τον Δήμο και την τοπική κοινωνία των Λειψών, αναθέτοντας ταυτόχρονα στον έμπειρο παιδίατρο και ενεργό μέλος της Ένωσης Dr Tondolo, την απόδοση του περιεχόμενου στα Ελληνικά. 

Οι «Ψηφιακοί Φύλακες» αποτελούν έναν επιτυχημένο και δοκιμασμένο «οδηγό προς ναυτιλομένους» στην Ιταλία που διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με στόχο τη ψηφιακή ευημερία των παιδιών. Η επιστημονική εκδοχή απευθύνεται σε παιδιάτρους, μαίες, εκπαιδευτικούς και γενικά σε κάθε επαγγελματικό κλάδο που δραστηριοποιείται ευρύτερα σε θέματα διαπαιδαγώγησης και ψυχικής υγείας των παιδιών.  Η δεύτερη, πιο πρακτική εκδοχή προσφέρεται για χρήση από γονείς και περιλαμβάνει ουσιώδεις και πρακτικές κατευθύνσεις ανά ηλικία με σκοπό τον διάλογο μεταξύ των μελών της οικογένειας σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και την ομαλή ένταξη των παιδιών διαφορετικών ηλικιών στη ψηφιακή πραγματικότητα.

«Η υπέρμετρη αγάπη του Dr Giancarlo για το νησί των Λειψών, μας άνοιξε τους ορίζοντες και μας επέτρεψε την πρόσβαση σε ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό εργαλείο που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιταλία, δίνοντας στους Λειψούς και τον Δήμο μία ακόμη πρωτιά σε πανελλήνια κλίμακα, αυτή τη φορά με επίκεντρο την εκπαίδευση», σημειώνει αναφορικά με τη σημασία της δράσης ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος. Είναι σημαντικό πως μέσω των Λειψών, το υλικό που έχει ήδη αναρτηθεί  στα Ελληνικά, μπορεί να διατεθεί δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία ή οικογένεια στην Ελλάδα

Δείτε εδώ τη σχετική σελίδα… 

GR-home


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Κέικ με Συκάμινα και Μύρτιλα: Γεύση καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά!

Μια γλυκιά πρόταση από τη Μαριέττα Γαλάνη και το NaxosPress που ενώνει παράδοση, εποχικά φρούτα και απλότητα σε μια μοναδική συνταγή.

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου