Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα: Στον Εισαγγελέα Εφετών ο φυγόποινο Χρήστος Παππάς

Ελλάδα: Στον Εισαγγελέα Εφετών ο φυγόποινο Χρήστος Παππάς

|

Επί μια εβδομάδα είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση το διαμέρισμα στου Ζωγράφου, μετά από πληροφορία που έφτασε στην Υπηρεσία – Υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας η 52χρονη που έκρυβε τον φυγόποινο Χρήστο Παππά.

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς, ο οποίος διέφευγε εδώ και οκτώ μήνες από τις αρχές. Εκεί θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής εντόπισε και συνέλαβε χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία στη περιοχή του Ζωγράφου  Οι αστυνομικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του υπαρχηγού Χρυσής Αυγής από τις 22 Οκτωβρίου, όταν του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος είχε διαφύγει ήδη από την 1η Οκτωβρίου, όταν εμφανίστηκε τελευταία φορά στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Εδώ και πολλούς μήνες διακινούνταν σενάρια ότι ο Παππάς είχε περάσει τα σύνορα και κρυβόταν σε κάποιο μοναστήρι στη Σερβία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού, αλλά τελικά βρέθηκε στην πρωτεύουσα.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στο σπίτι της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου μετά από σχετική πληροφορία.  Ακολούθησε μυστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, που έθεσε υπό διαρκή παρακολούθηση το εν λόγω σπίτι. Στο διάστημα που μεσολάβησε οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία του, παρότι ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε βγει από το σπίτι.  Εν τέλει, χθες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα και τον συνέλαβαν την ώρα που έτρωγε… 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής υπέθαλπε στο διαμέρισμα μια 52χρονη Ουκρανή με ελληνική υπηκοότητα, η οποία ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019. Η γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε το διαμέρισμα στου την τελευταία εβδομάδα και μετά από σχετική πληροφορία ότι στο εκεί κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η μάχη για τη σύλληψη 

Βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.  

Ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει τα ίχνη του προτού εξαφανιστεί ήταν την 1η Οκτωβρίου, όταν έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του στην περιοχή του Παπάγου, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Εκτοτε παρέμενε εξαφανισμένος.

Τότε ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης είχε κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρχών. Η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει εφόδους στο σπίτι του Παππά καθώς και σε οικίες συγγενών του στου Παπάγου, στη Δυτική Αττική και στα Ιωάννινα για το ενδεχόμενο να βρίσκεται σε κάποιο από αυτά, δίχως αποτέλεσμα.

Η φυγή του είχε προκαλέσει τότε και πολιτική αντιπαράθεση. Χθες το βράδυ μετά τη σύλληψή του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και

σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Σαντορίνη: Η πρώτη άφιξη του “Olympic Champion Jet” άγγιξε το … τέλειο

Το πρώτο δρομολόγιο για το 2024 του "Olympic Champion Jet" είναι γεγονός - Εκτακτη δρομολόγηση αύριο Πρωτομαγιά για Νάξο - Σαντορίνη

Αμοργός: Το Δημαρχείο στα “μπλε” για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Ο Δήμος Αμοργού φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Νότιο Αιγαίο: Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας με επίκεντρο το ελαιόλαδο της Ρόδου

Ο φετινός διαγωνισμός δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge αναγνωρίζει την προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας - Ποια ήταν το προτεινόμενα προϊόντα

Η μεγάλη έξοδος: Για Νάξο 4μελη οικογένεια με ΙΧ, (με επιστροφή) πληρώνει με ταχύπλοο 952€

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι πριν την απεργία της ΠΝΟ τη Μεγάλη Τετάρτη - Κόστος για ταξίδι στα νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο

3+1 λόγοι που οι νέοι σπουδάζουν ψυχολογία σήμερα

Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους νέους για σπουδάσουν φέτος ψυχολογία (!!!)

Νάξος – Ιερός Ναός Παντανάσσης: Η ακολουθία του Νυμφίου

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στην Παντάνασσα της Νάξου

Η Wolt τώρα διαθέσιμη και στην Πάρο

Η γεωγραφική επέκταση της Wolt συνεχίζεται, με το νησί της Πάρου να αποτελεί το νέο σημείο που εντάσσεται στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων