Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα: Στον Εισαγγελέα Εφετών ο φυγόποινο Χρήστος Παππάς

Ελλάδα: Στον Εισαγγελέα Εφετών ο φυγόποινο Χρήστος Παππάς

|

Επί μια εβδομάδα είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση το διαμέρισμα στου Ζωγράφου, μετά από πληροφορία που έφτασε στην Υπηρεσία – Υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας η 52χρονη που έκρυβε τον φυγόποινο Χρήστο Παππά.

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς, ο οποίος διέφευγε εδώ και οκτώ μήνες από τις αρχές. Εκεί θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής εντόπισε και συνέλαβε χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία στη περιοχή του Ζωγράφου  Οι αστυνομικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του υπαρχηγού Χρυσής Αυγής από τις 22 Οκτωβρίου, όταν του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος είχε διαφύγει ήδη από την 1η Οκτωβρίου, όταν εμφανίστηκε τελευταία φορά στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Εδώ και πολλούς μήνες διακινούνταν σενάρια ότι ο Παππάς είχε περάσει τα σύνορα και κρυβόταν σε κάποιο μοναστήρι στη Σερβία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού, αλλά τελικά βρέθηκε στην πρωτεύουσα.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στο σπίτι της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου μετά από σχετική πληροφορία.  Ακολούθησε μυστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, που έθεσε υπό διαρκή παρακολούθηση το εν λόγω σπίτι. Στο διάστημα που μεσολάβησε οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία του, παρότι ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε βγει από το σπίτι.  Εν τέλει, χθες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα και τον συνέλαβαν την ώρα που έτρωγε… 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής υπέθαλπε στο διαμέρισμα μια 52χρονη Ουκρανή με ελληνική υπηκοότητα, η οποία ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019. Η γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε το διαμέρισμα στου την τελευταία εβδομάδα και μετά από σχετική πληροφορία ότι στο εκεί κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η μάχη για τη σύλληψη 

Βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.  

Ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει τα ίχνη του προτού εξαφανιστεί ήταν την 1η Οκτωβρίου, όταν έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του στην περιοχή του Παπάγου, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Εκτοτε παρέμενε εξαφανισμένος.

Τότε ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης είχε κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρχών. Η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει εφόδους στο σπίτι του Παππά καθώς και σε οικίες συγγενών του στου Παπάγου, στη Δυτική Αττική και στα Ιωάννινα για το ενδεχόμενο να βρίσκεται σε κάποιο από αυτά, δίχως αποτέλεσμα.

Η φυγή του είχε προκαλέσει τότε και πολιτική αντιπαράθεση. Χθες το βράδυ μετά τη σύλληψή του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και

σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

To… αδελφάκι της Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώτη κατηγορία!

Η Paris FC, η δεύτερη ομάδα του Παρισιού, εξασφάλισε την άνοδό του στη Ligue 1, μια διοργάνωση στην οποία είχε να συμμετάσχει από το 1979. Το παριζιάνικο ντέρμπι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι πλέον γεγονός.

Λεονάρντο ντα Βίντσι, o… “βολεψάκιας”

Ντα Βίντσι: Ο «βολεμένος» της Αναγέννησης που ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα με πατρική σύσταση

Ανακαλύφθηκε η πόλη της γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ανακάλυψη στη Β. Μακεδονία σχετικά με την αρχαία πόλη της Λύγκου, γεννέτειρα της Ευρυδίκης της Α'

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων

Κέα – “Βρετανικός”: Από τo Μπέλφαστ στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων Πειραιά

Αντικείμενα από το ναυάγιο του «Βρετανικού» θα ανελκυστούν με σκοπό να εκτεθούν στο υπό κατασκευήν ίδρυμα – Για πρώτη φορά θα γίνει επιχείρηση σε τέτοιο βάθος

Μήλος – Σαρακήνικο: Όταν η φύση διψά για Δικαιοσύνη

Η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου σε έναν από τους πιο εμβληματικούς φυσικούς σχηματισμούς της Μήλου ξεσηκώνει αντιδράσεις, καταγγελίες και έναν αγώνα για να σωθεί ό,τι δεν έχει ακόμα χαθεί.

Καθολική Εκκλησία: Το πρώτο παγκάρι με POS είναι γεγονός στην Αθήνα (video)

Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία - Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε (video)

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιδράσεις για το ΠΔ 129/2025, “Απαξιώνουν τις μικροϊδιοκτησίες στους οικισμούς”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου καταγγέλλει ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων χάνουν το δικαίωμα δόμησης, οδηγώντας σε συγκέντρωση γης στα χέρια λίγων

Πανελλαδικές 2025: Πότε ξεκινούν και ποιο το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Πανελλαδικές 2025: Η ημερομηνία που ξεκινούν και το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Ακίνητα: Εως το 2026 η έκπτωση φόρου για τις δαπάνες ανακαίνισης

Το μπόνους σε ιδιοκτήτες είναι 3.200 ευρώ τον χρόνο για διάστημα πέντε ετών

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων