Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες (Τήνος): βράβευση για τον σχολικό μαραθώνιο "Πάμε ανακύκλωση"

Κυκλάδες (Τήνος): βράβευση για τον σχολικό μαραθώνιο “Πάμε ανακύκλωση”

|

Κατά τη βράβευση, τα πρώτα σχολεία έλαβαν χρηστικά δώρα, καθώς και ένα δενδράκι ως συμβολικό δώρο για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 11.30 π.μ. και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Τήνου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση».

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιήθηκε για 1η χρονιά από τον Δήμο μας, στο πλαίσιο της πλατφόρμας followgreen.gr/tinos, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Κυκλάδων και την Κοιν.Σ.Επ. Καλλονή – Κελλιά.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε 6 ρεύματα υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες και τηγανέλαιο). Ανεξαρτήτως του μικρού διαστήματος, που ήταν εφικτή η ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων, λόγω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς κατάφεραν να συλλέξουν περισσότερα από 2.270 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 10.985 πόντων επιβράβευσης.

Κατά τη βράβευση, τα πρώτα σχολεία έλαβαν χρηστικά δώρα, καθώς και ένα δενδράκι ως συμβολικό δώρο για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς πάρα τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες. «Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το έργο και η συνέπεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, που ζύγιζε και παραλάμβανε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα σχολεία κατά τη διάρκεια της δράσης» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Επιπλέον, ευχαρίστησε για τη στήριξή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ και την εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων Recycom.

Eκ μέρους του εκπροσώπου της ΕΕΑΑ κου. Παπασωτηρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών και στον σχεδιασμό για το μέλλον με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την ανακύκλωση του Δήμου.

Από την πλευρά της η ΑΦΗΣ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό τα νέα παιδιά να ανταποκρίνονται στην ανακύκλωση και ιδιαίτερα σε αυτή των μπαταριών. Τα οφέλη είναι πολλαπλασιαστικά για το περιβάλλον και την υγεία μας, καθώς η μπαταρία ανήκει στα επικίνδυνα απόβλητα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Το βιώσιμο περιβάλλον χρήζει ενεργής συμμετοχής όλων στην ανακύκλωση.

Ο Δήμος Τήνου αναγνωρίζει πως τα παιδιά είναι οι σύμμαχοι για το μέλλον του νησιού μας και γι’ αυτό θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να επενδύει στη νέα γενιά, με ακόμη περισσότερες δράσεις για το περιβάλλον, στην πρωτοβάθμια αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 

Δείτε στο τέλος του άρθρου σε μορφή  pdf τα αποτελέσματα 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».