Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Ηλεία: Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους, νεκροί οι επιβαίνοντες

Ελλάδα – Ηλεία: Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους, νεκροί οι επιβαίνοντες

|

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους σε αυλή οικείας στον Πύργο Ηλείας – Νεκροί χειριστής και επιβάτης – Οι αναφορές για το τραγικό γεγονός

Νεκροί είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο χειριστής και ο επιβάτης του μονοκινητήριου αεροπλάνου που κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι (λίγο μετά τις 11 το πρωί) μέσα στην κοινότητα Χαριά, περίπου 16 χιλιόμετρα ανατολικά από τον Πύργο.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, συνετρίβη σε αυλή σπιτιού και ανεφλέγη μετά την πτώση του. Το in.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Μαθιόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος ανέφερε ότι οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Μετά την πτώση του αεροπλάνου κάτοικοι της κοινότητας έφθασαν στο σημείο, για να παράσχουν βοήθεια και παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, όπου εντόπισαν νεκρούς, μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου, τον χειριστή και τον επιβάτη. Παράλληλα, οι πυροσβέστες συνέχισαν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Χαριάς. Στο μεταξύ, ο χώρος της πτώσης του αεροπλάνου έχει αποκλειστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του.

«Πετούσε συχνά πάνω από την Χαριά»

«Ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας». Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

Εθελοντής – διασώστης ο συνεπιβάτης

Εθελοντής – διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου ήταν ο συνεπιβάτης του μοιραίου μονοκινητήριου αεροπλάνου. Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, Διονύσης Τσιρόγλου τόνισε ότι «ο Κώστας ήταν αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου, μάχιμος και από τους πρώτους συνεργάτες μου στην δημιουργία της ομάδας» και πρόσθεσε: «Η τελευταία του μεγάλη αποστολή ήταν στη φωτιά στο Μάτι, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι ήταν εκπαιδευμένος, αφού είχε τελειώσει την σχολή εθελοντών – διασωστών».

Επίσης, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και πριν από τρεις ημέρες που τον είδα, μου είπε ότι “απέχω για λίγο από την εθελοντική ομάδα, διότι κάνω εκπαιδεύσεις, ώστε να πάρω το δίπλωμα του πιλότου”».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας, μου είχε δώσει την υπόσχεση, πως όταν πάρει το δίπλωμα του πιλότου, θα μας προσέχει από ψηλά».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Koufonisia Festival: Οι καιρικές συνθήκες κράτησαν τη συναυλία στα Κουφονήσια κι όχι στη Κέρο

Μια μοναδική μουσική διαδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Καθολική Εκκλησία: Ο Carlo Acutis, ο πρώτος «millennial» άγιος της Βρετανίας

Ο 15χρονος που έφυγε πρόωρα από λευχαιμία και έμεινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού», αγιοποιήθηκε πανηγυρικά στο Βατικανό.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.