Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες - Ανδρος: Αποσφραγίζονται οι προσφορές για το δίκτυο ύδρευσης του Κάτω...

Κυκλάδες – Ανδρος: Αποσφραγίζονται οι προσφορές για το δίκτυο ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου

|

Τετάρτη 30 Ιουνίου και η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ανδρου θα προχωρήσει στην αποσφράγιση (ηλεκτρονικά) των προσφορών του έργου “Δίκτυο Υδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου Γαυρίου – Προϋπολογισμός και τέλος στην ταλαιπωρία 

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ανδρο έχει να κάνει με την ύδρευση και το δίκτυο μεταφοράς νερού από τη μία περιοχή στην άλλη. Οπως μας πληροφορεί ο Δήμος με σχετική ανακοίνωση στο τέλος Ιουνίου, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για την κατασκευή του έργου “Δίκτυο Υδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου Γαυρίου¨... Εργο με προϋπολογισμό στα 640.000 ευρώ και όπως καταλήγει η ανακοίνωση ” αντιμετωπίζουμε ως διοίκηση ένα πολυετές πρόβλημα μιας εκ της πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που παρέχουν τα προγράμματα των Υπουργείων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”.

Η ενημέρωση από το Δήμο Ανδρου αναφέρει: 

“Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του έργου Δίκτυο Ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου Γαυρίου Άνδρου.Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2021 η αρμόδια επιτροπή του Δήμου θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών των υποψηφίων αναδόχων.Το έργο είναι προϋπολογισμού 642.000,00€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ζήτημα της ύδρευσης της περιοχής βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.Μια πολύχρονη προσπάθεια ολοκληρώνεται με επιτυχία αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής επισκεπτών, κατοίκων και επαγγελματιών.

Την διετία 2007-2008 πραγματοποιήθηκε η τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής, συντάχθηκε η υδρογεωλογική μελέτη και ξεκίνησε η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι εκδόθηκαν το 2013.

Την διετία 2005-2006 έγινε από την διοίκηση Κ. Θωμά η κατασκευή της Υδατοδεξαμενής 750 κυβικών στην περιοχή των αναμεταδοτών του Γαυρίου. Από τη δεξαμενή αυτή θα υδροδοτηθεί το υπό κατασκευή δίκτυο στην περιοχή του Κάτω Αγίου Πέτρου.

Το 2015 ανατέθηκε η τεχνική μελέτη και παραλήφθηκε το φθινόπωρο 2019 από τη διοίκηση Δ. Λοτσάρη, η οποία υπέβαλε αμέσως πρόταση στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Η χρηματοδότηση της πρότασης ατύχησε μαζί με τον ΦΙΟΛΟΔΗΜΟ. Εν συνεχεία η διοίκηση Δ. Λοτσάρη κινήθηκε γρήγορα και πέτυχε εκ νέου την ένταξη στο αντίστοιχο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ,από το οποίο τελικά θα χρηματοδοτηθεί.

Με την αποσφράγιση των προσφορών στις 30 Ιουνίου και την ανάδειξη αναδόχου αντιμετωπίζουμε ως διοίκηση ένα πολυετές πρόβλημα μιας εκ της πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που παρέχουν τα προγράμματα των Υπουργείων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Προχωράμε και θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.