Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Μ. Θεμιστοκλέους: "Τα εύσημα στους κατοίκους σε Σίφνο και Κύθνο...

Ελλάδα – Μ. Θεμιστοκλέους: “Τα εύσημα στους κατοίκους σε Σίφνο και Κύθνο για εμβολιασμούς”

|

Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των 18 – 29 ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους – Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Τι αναφέρει για την πορεία των εμβολιασμών στα νησιά – Ξεπεράσαμε το φράγμα των 6 εκατ. ευρώ 

«Σήμερα το πρωί ξεπεράσαμε τους έξι εκατομμύρια εμβολιασμούς», τόνισε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι «αυτός είναι ένας επιχειρησιακός στόχος ο οποίος τέθηκε», προσθέτοντας ότι οι «στόχοι τίθενται ανάλογα με το πώς έρχονται τα εμβόλια». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να αυξήσουμε την δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμού, αν είχαμε περισσότερα εμβόλια».

«Στρατηγικό πλεονέκτημα» τα νησιά
Μιλώντας για τους εμβολιασμούς στα νησιά, είπε ότι «τα νησιά ήταν στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και από την πρώτη στιγμή θέσαμε τον στόχο ότι θα κινηθούμε πιο γρήγορα και για επιχειρησιακούς και για στρατηγικούς λόγους».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «στα 69 νησιά με λιγότερους από 10.000 κατοίκους ο εμβολιασμός ολοκληρώνεται στις επόμενες μέρες με πολύ καλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, δηλαδή έχουμε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς άνω του 80%, όπως για παράδειγμα στην Κύθνο και την Σίφνος».

«Στα 19 μεγαλύτερα νησιά, εκτός από την Κρήτη», συνέχισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, «έχουμε μία πολύ σημαντική βελτίωση στην εμβολιαστική κάλυψη και εξήγησε: «Ειδικά με το που άρχισε η επιχείρηση ‘Γαλάζια Ελευθερία’, όπου έχουμε κάποιες μικρές καθυστερήσεις, αλλά και εκεί όμως είμαστε υψηλότερα από το μέσο όρο της χώρας, τις αντιμετωπίζουμε με στοχευμένες δράσεις και θα πετύχουμε και εκεί».

Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των 18 – 29
Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, για το πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για όλες τις ηλικίες, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε:

«Όπως έχουμε πει, η ηλικιακή ομάδα για την οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία για όλα τα εμβόλια, είναι η ομάδα 18 – 29. Για αυτήν, θα ανοίξει σε δύο φάσεις, δηλαδή για τις ηλικιακές ομάδες, 25 – 29 και 18 – 24. Για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29, αν έχουμε κάποιες επιβεβαιώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αφού περιμένουμε τις παραδόσεις της Johnson & Johnson και μία επιβεβαίωση από Pfizer. Αν τις έχουμε, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε σε πολύ λίγες μέρες το πότε θα ανοίξει η εμβολιαστική διαδικασία για την πρώτη ηλικιακή ομάδα».

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλους όσους ασχολούνται με την εμβολιαστική διαδικασία, σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία και μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, λέγοντας ότι «πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάρα πολλοί χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν καταφέρει να συντονιστούν και να δουλεύουν με πάρα πολύ αρμονικό τρόπο και πολύ συντονισμένα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρολό του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.