Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Φόρτωμας "Μόνο με συνεργασία και πίστη στον στόχο μπορούν τα...

Κυκλάδες – Φόρτωμας “Μόνο με συνεργασία και πίστη στον στόχο μπορούν τα πράγματα να εξελιχθούν”

|

Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά το τριήμερο 29 – 31 Μαϊου – Με ποιους συναντήθηκε, τι αναφέρει ως συμπέρασμα της επίσκεψής του 

Στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά περιόδευσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νησιού. Η παραμονή του στο νησί ξεκίνησε με τη συμμετοχή του στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Οσιομάρτυρος Θεοδοσίας στο Ακρωτήρι Θήρας, το Σάββατο 29 Μαΐου.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 30 Μαΐου επισκέφθηκε τη Θηρασιά και παρευρέθηκε στη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στον Μανωλά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, παρευρέθηκε σε εκδήλωση σχετικά με τον οικισμό Αγριλιά και στη συνέχεια συζήτησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πέτρο Καραμολέγκο για τα προβλήματα του νησιού, ενώ ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το βουλευτή για την μέχρι τώρα προσφορά του στην επίλυση τοπικών ζητημάτων. Την ίδια ημέρα, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε στη βράβευση πολύτεκνων μητέρων και παιδιών στην εκδήλωση της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στα Φηρά και αμέσως μετά, παρευρέθηκε στο πανηγύρι της Αγίας Φωτεινής στο Μεγαλοχώρι.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ο βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑ Θήρας, όπου είχε εποικοδομητική συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Ορφανό, κατά την οποία συζήτησαν για τα τεχνικά έργα του νησιού και τα υφιστάμενα προβλήματα. Έπειτα, σε συνάντηση που είχε με τον Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα, συζήτησαν για θέματα αναφορικά με το Επαρχείο Θήρας. Ακολούθησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκο Νομικό, όπου τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με την εστίαση, την αστυνόμευση, την επιδότηση ενοικίων, αλλά και ζητήματα που αφορούν γενικότερα τις τουριστικές περιοχές. Την ίδια ημέρα, ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα στο χώρο του Δημαρχείου, όπου η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τη νέα περίοδο, τη διαχείριση της πανδημίας, τα τεχνικά έργα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Παράλληλα, ενημερώθηκε για όλο το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Θήρας και τα έργα, τα οποία επιθυμούν να δρομολογηθούν μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε επίσης το Νοσοκομείο Θήρας και το Εμβολιαστικό Κέντρο και ξεναγήθηκε σε αυτά από τον Διοικητή κ. Βασίλη Μαλαματένιο. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη συνέχεια, παρουσία και του Διοικητικού Διευθυντή κ. Λουκά Κατσούλη, συζήτησαν για τη λειτουργία του νοσοκομείου, την πορεία των εμβολιασμών και την ανάγκη σε υλικοτεχνικές προμήθειες, αλλά και τη βελτίωση τόσο των υποδομών, όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ολοκληρώνοντας την παραμονή του στο νησί της Θήρας, ο βουλευτής Κυκλάδων, σε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΜΤΟ Θήρας, συζήτησε για τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία της Θήρας και τις προκλήσεις της νέας τουριστικής περιόδου.

Τέλος o κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Σαντορίνης (ΕΣΠΘ) – Santo Wines κ. Μάρκο Καφούρο, καθώς και με μέλη του ΔΣ και εστίασαν στο σημαντικό ρόλο που παίζει στον τουρισμό το σαντορινιό κρασί, τα τοπικά προϊόντα, αλλά και για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του σαντορινιού αμπελώνα.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, έχω τη χαρά να συνομιλώ με παλιούς και νέους φίλους, με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται για την ευημερία του. Όλες οι συναντήσεις που πραγματοποίησα αυτές τις ημέρες, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά πως μόνο με συνεργασία και πίστη στον στόχο μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν και να εξελιχθούν», δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων στο τέλος του ταξιδιού του.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.