Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Covid 19: Κάτω κι από τα 1500 νέα κρούσματα

Ελλάδα – Covid 19: Κάτω κι από τα 1500 νέα κρούσματα

|

Περάσαμε το όριο των 11.000 νεκρών στο χρόνο της πανδημίας – Στα 1428 τα νέα κρούσματα, μόλις 51 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο και 728 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 

Η 9η Μαϊου αποτελεί ημέρα – σταθμό για τη μάχη κατά της πανδημίας κι αυτό γιατί πολύ απλά με τους 51 νεκρούς που ανακοινώθηκαν σήμερα για το τελευταίο 24ωρο, σπάσαμε το φράγμα των 11.000 νεκρών από την έναρξη της πανδημίας… Το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ έδωσε 1428 νέα κρούσματα (η 5η φορά στο ίδιο επίπεδο από τις 25 Απριλίου) ενώ παραμένουν άνω από τους 720 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.428, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 362.004 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.309 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.029 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή / και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 728 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή / και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.183 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 370 (ημερήσια μεταβολή -0.27%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 375 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Διενέργεια τεστ

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 7.356 μοριακά τεστ και 15.513 rapid test. Σε σύνολο 22.869 τεστ, η θετικότητα υπολογίζεται σε 6,24%.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό(SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.761.301 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.707.257 δείγματα.

O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.930 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 08 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 3.280.544 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικούελέγχου, ενώ 82.721 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 08 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 28 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας(ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 5.843 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 126 θετικά (2,16%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο: Μια φωνή, μια παρέα, μια βραδιά γεμάτη μουσική (video)

Με την κιθάρα του, την εμπειρία του και συνοδοιπόρο τη Χριστιάνα Γαλιάτσου, υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά μουσικής και συναισθημάτων.

Βόλεϊ: Στην ευρωπαϊκή… σέντρα Φοίνικας Σύρου και ΑΟ Θήρας, οι κληρώσεις του Challenge Cup 2025–26

Οι ομάδες των Κυκλάδων ρίχνονται από την πρώτη φάση της διοργάνωσης – Διπλές ελληνικές μονομαχίες και δύσκολοι αντίπαλοι στην πορεία προς την ευρωπαϊκή διάκριση.

Παραίτηση Γκόκα από την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου

«Καθαρά προσωπικοί οι λόγοι», δήλωσε ο κ. Γκόκας – Την προεδρία αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Πάρου, με δέσμευση για στελέχωση του φορέα.

Τήνος χωρίς πλαστικά: 398 κιλά απορριμμάτων λιγότερα χάρη στην καμπάνια “Plastic Free Greece”

Με εθελοντές, δύτες και αίσθημα ευθύνης, ο Δήμος Τήνου φιλοξένησε τον 4ο σταθμό της εκστρατείας κατά των πλαστικών μιας χρήσης και καθάρισε βυθούς και ακτές.

Η Πάρος τίμησε τη Γαλλική Εθνική Εορτή και την ιστορική φιλία με τη Γαλλία

Σεμνή τελετή στο μνημείο των ναυαγών της φρεγάτας Le Superbe — Παρουσία της Γαλλικής Πρεσβείας και του Δημάρχου Πάρου, η 14η Ιουλίου έγινε ημέρα μνήμης, τιμής και φιλίας.

Λίνφιλντ – Σέλμπουρν: «Μιλάει» η έδρα στον επαναληπτικό του Champions League

Οι Βορειοϊρλανδοί κυνηγούν την ανατροπή και την πρόκριση – Στο 2.42 η νίκη τους, με τη Σέλμπουρν να κρατά μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς.

Γαλλία στον γκρεμό: Ο Μπαϊρού κόβει αργίες και δαπάνες, η Λεπέν καραδοκεί

Μέτρα λιτότητας 43,8 δισ. ευρώ, οργή για την κατάργηση αργιών και απειλή πρότασης μομφής — η Γαλλία σε τροχιά πολιτικής ανατροπής καθώς το χρέος σφίγγει τον κλοιό και η άκρα δεξιά ανεβαίνει.

Θεατρική Ομάδα Κύθνου: “Η μαμά Ρόζα” έρχεται στη Νάξο για να σκορπίσει άφθονο γέλιο!

Μια απολαυστική κωμωδία της θεατρικής ομάδας Κύθνου παρουσιάζεται σε Απείρανθο και Δαμαλά – Διασκευή και σκηνοθεσία από τον Γιώργη Βενετούλια

Συνάντηση της Ένωσης Λιμενικών Ν.Α. Αιγαίου με τον νέο Λιμενάρχη Θήρας Παναγιώτη Βαρελά

Σε άριστο κλίμα η πρώτη επαφή με τον νέο Πλωτάρχη του Λιμεναρχείου Θήρας – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του προσωπικού και οι δεσμεύσεις για βελτίωση των συνθηκών

Φιλ. Φόρτωμας: Πράσινο φως για πάνω από 5 εκατ. ευρώ στις Κυκλάδες

19 Δήμοι των Κυκλάδων ενισχύονται από το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ και του Πράσινου Ταμείου – Πρόσθετη στήριξη για τους μικρότερους νησιωτικούς Δήμους

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.