Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΣαντορίνη: Με πτήση της Sky Express έφτασε το Αγιο Φως στο νησί

Σαντορίνη: Με πτήση της Sky Express έφτασε το Αγιο Φως στο νησί

|

Με πτήση της Sky Express το Αγιο Φως μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, έφτασε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη 

Το Αγιο Φως είναι εδώ… Δεκαπέντε λεπτά πριν από τις 19:00 έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που μετέφερε το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα με βάση το τυπικό που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια… 

Με μία βασική διαφορά…  Η υποδοχή του ανέσπερου φωτός έγινε με μια λιτή τελετή και μεταφέρεται στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και επισημαίνει ότι τo πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη.

Κ. Βλάσης: Το φετινό Πάσχα κρύβει τη θαυματουργία μιας πρώτης νίκης απέναντι στον ιό

«Με αισθήματα χαράς και συγκινήσεως παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά και τα μέτρα κατά του κορονοϊού, μεταφέραμε και φέτος το εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου εκ πηγάσαν Άγιο Φως προς ευλογία, αγιασμό και στήριξη του ταλαιπώρου από τις ποικίλες δοκιμασίες και εσχάτως από το θανατηφόρο ιό COVID-19, ευλογημένου, αξιοπρεπούς και υπερηφάνου ελληνικού λαού» δήλωσε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου Ραφαήλ Γρίβας κατά την άφιξη του με το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο. «Μαζί με το Άγιο Φως, μεταφέρουμε και τις θερμές, αναστάσιμες, πατρικές ευχές και πατριαρχικές ευλογίες. Μεταφέροντας σήμερα το Άγιο Φως, σας μεταφέρουμε την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση» επισήμανε περαιτέρω. Τέλος, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την παραχώρηση του αεροσκάφους για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Αμέσως μετά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή, αλλά προπαντός ευλογία να εκπροσωπεί την ελληνική πολιτεία στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Σημείωσε ότι το βίωμα της μοναδικής αυτής στιγμής, της αφής του ανέσπερου φωτός μάς συγκλονίζει και μάς μαρτυρά κατάματα το θαύμα της πίστεως και προσέθεσε: «Σε λίγες ώρες το Άγιο Φως θα λάμψει στις λαμπάδες και στα κεριά μας. Θα υπενθυμίσει σε κάθε μία, αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά ότι το φετινό Πάσχα κρύβει τη θαυματουργία μιας πρώτης νίκης απέναντι στον ιό. Με λιγότερα μέτρα και με τη δυνατότητα να ψάλουμε το Χριστός Ανέστη, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Βγαίνουμε από την πανδημία νικητές, συνεχίζουμε όμως να τηρούμε τα μέτρα και να λαμβάνουμε προφυλάξεις, για να φωτίσει έτσι την καθημερινότητα μας το φως της πασχαλινής αυγής».

stin-ellada-to-agio-fos0

 

Με 12 πτήσεις σε όλη την Ελλάδα

«Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Και όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα, για τη Σύρο γνωρίζαμε το πρόγραμμα.  Mε ιδιωτική αεροπορική εταιρεία έκανε το ταξίδι στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων.. Οπως είχε ανακοινώσει η Μητρόπολη Σύρου  η αεροπορική εταιρία «SUPERIOR AIR», που εδρεύει στα Μέγαρα, διά του ιδιοκτήτη της κ. Ηλία Σοφιανού, προσφέρθηκε αυτοβούλως και ανιδιοτελώς να μεταφέρει το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως στην Σύρο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η άφιξη αναμένεται στις 19:10 στο αεροδρόμιο και θα ληφθεί μέριμνα για να διακομισθεί αμέσως και σε άλλα νησιά της Ιεράς Μητρόπολης. 

Και στη Σαντορίνη; Εδώ την είδηση μας την έδωσε ο Αερολιμενάρχης Σαντορίνης. Δημήτρης Γάκης. Οπως αναφέρει στη προσωπική του σελίδα στα social media ”  Με πτήση της Sky Express μεταφέρθηκε το Άγιο Φως από την Αθήνα στην Σαντορίνη το Μεγάλο Σάββατο καθώς και σε άλλα αεροδρόμια των Κυκλάδων. Ο Αερολιμενάρχης και όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες του Αερολιμένα Σαντορίνης σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και Καλή φώτιση σε όλο τον κόσμο ! Και του χρόνου με υγεία !!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τι να πρωτοθυμηθώ ….(Νέκυια Ωδή στην Τζώρτζια Αργυροπούλου)

Ο Βασίλης Φραγκουλόπουλος αποχαιρετά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την ΤΓζώρτζια Αργυροπούλου

Ιος – Δήμος Ιητών: Ποντάρει στον Πολιτιστικό τουρισμό, πλεονέκτημα το Μουσείο Γαΐτη – Σίμωσι

Στον πολιτισμικό τουρισμό ποντάρει η Ίος - Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Μουσείου Γαϊτη - Σίμωσι

Νάξος: Από αύριο (31/03) η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας προσφέρει δωρεάν εξετάσεις

Από αύριο Δευτέρα 31 Μαρτίου και έως τη Παρασκευή 4 Απριλίου στη Νάξο η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας - Ποια χωριά θα επισκεφτεί;

Νάξος – Πλάκα: Ρινοδέλφινο και θαλάσσια χελώνα Caretta caretta εκβράστηκαν στη παραλία

Ρινοδέλφινο και θαλάσσια χελώνα Caretta caretta εκβράστηκαν στη παραλία της Πλάκας στη Νάξο

Αμερική – Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν: Εφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια

Ο ηθοποιός που έγινε σύμβολο της τηλεοπτικής εποχής των μίνι σειρών, όπως «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» και «Shogun», πέθανε στη Χαβάη μετά από επιπλοκές που προκλήθηκαν από εγκεφαλικό επεισόδιο

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ηττα στις λεπτομέρειες από την Ηλιούπολη, η πρόκριση θα παιχτεί στη Νάξο

National League 2... Play off Ο Πανναξιακός πάλεψε, αλλά η Ηλιούπολη ισοφάρισε τη σειρά και πλέον όλα θα παιχτούν στη Νάξο

Σύμη: Ο Δήμος κλείνει τα σχολεία την Τρίτη (1η Απριλίου), ποιος ο λόγος;

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Σύμη την Τρίτη (1η Απριλίου) εξαιτίας της κακοκαιρίας

Νάξος – Π. Ματζάκος: Η έκθεση ζωγραφικής “Πρόσωπα και Ιστορίες” αποκαλύπτεται (video-Photos)

Συνεχίζεται έως και την Μεγάλη Τετάρτη (16/04) η έκθεση ζωγραφικής του ναξιώτη Πέτρου Ματζάκου «Πρόσωπα και Ιστορίες» (video - Photos)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...