Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Ακόμη λιγότερα τα νέα κρούσματα, σταθεροί οι διασωληνωμένοι

Ελλάδα – Covid 19: Ακόμη λιγότερα τα νέα κρούσματα, σταθεροί οι διασωληνωμένοι

|

Σε 1.317 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο – Σήμερα Δευτέρα 26 Απριλίου ανακοινώθηκαν 80 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 811 ασθενείς.

Αισθητή μείωση των νέων κρουσμάτων αν και όπως είναι γνωστό, έχει άμεση σχέση με τα τεστ που έχουν γίνει… Επί της ουσίας; Σε 1.317 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού (τα λιγότερα από τις 28 Μαρτίου) τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με σημαντικά μικρότερο αριθμό τεστ σε σύγκριση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα Δευτέρα 26 Απριλίου ανακοινώθηκαν επίσης ογδόντα (80) θάνατοι , ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 811 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας….

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 22.373 (6.044 PCR και 16.329 rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 5,89%. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 54.399 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ημερησίως.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: 

Από την έναρξη της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 334.436 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,3% άνδρες, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 10.087 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 1400 νέα περιστατικά και 57 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 816. Είχαν διενεργηθεί 23.106 τεστ, ενώ η θετικότητα έφτανε το 6,05%. Την προηγούμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, είχαν ανακοινωθεί 1.607 περιστατικά κορωνοϊού και 78 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 847.

Ως προς τους 811 διασωληνωμένους, το 63,1% είναι άνδρες και η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.050 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν την Κυριακή 451 (ημερήσια μεταβολή -6,24%). Τα εξιτήρια λόγω ίασης την ίδια ημέρα ήταν 184. Η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid την Κυριακή ανερχόταν σε 86,02% και των απλών κλινών Covid σε 57,27%.

Από το σύνολο των 1.317 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 7 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική εντοπίστηκαν 609 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 161. 

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.583.653 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.286.794 δείγματα. 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 6.044 μοριακά τεστ και 16.329 rapid test, αριθμός ρεκόρ. Σε σύνολο 22.373 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,89%.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Κέας – Προσβάσιμες παραλίες για άτομα με αναπηρία

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού το έργο για την προσβασιμότητα στις παραλίες της Κέας, με ράμπες, διαδρόμους, αποδυτήρια και συστήματα εισόδου στη θάλασσα για ΑμεΑ.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Κουκή στις ακαδημίες

Με εμπειρία άνω των 30 ετών στην εκπαίδευση και την προπονητική, ο Γιάννης Κουκής ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Πανναξιακού, αναλαμβάνοντας ρόλο στις ακαδημίες του συλλόγου.

«Τα ακανόνιστα» ζωντανεύουν στο Μεγαλοχώρι – Μια βραδιά γεμάτη ελληνική μουσική παράδοση

Η Κεντρική Πλατεία Μεγαλοχωρίου υποδέχεται την παράσταση «Τα ακανόνιστα» την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Εκδήλωση μνήμης στο Φιλώτι για τον Δημήτρη Ήμελλο

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά τον σπουδαίο ηθοποιό και συμπατριώτη Δημήτρη Ήμελλο με μια συγκινητική εκδήλωση στις 23 Αυγούστου.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Συνεχίζει με τον Δημήτρη Τσακωνιάτη στα τμήματα βόλεϊ

Ο «δικός του άνθρωπος», Δημήτρης Τσακωνιάτης, παραμένει στην τεχνική ηγεσία, συνεχίζοντας με αφοσίωση και πάθος το έργο του στα τμήματα πετοσφαίρισης.

Αμοργός: Μια βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό στον Ασφοντυλίτη

Ξενάγηση στους αστερισμούς του καλοκαιριού με ουρανογραφία, μουσική και αφήγηση – Πέμπτη 21 Αυγούστου, ώρα 21:00.

Kitesurfing & Windsurfing: Γιατί η Νάξος είναι το νέο «hotspot» του 2025

Η Νάξος στο επίκεντρο του θαλάσσιου αθλητισμού

Μήλος: Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος και υπάλληλοι καθαριότητας, «Φάντασμα» πίσω από τις καταγγελίες

Κρίση στην αποκομιδή απορριμμάτων μετά από καταγγελία πολίτη που δεν εντοπίζεται – Δικαστική διερεύνηση και σκληρές δηλώσεις Μ. Μικέλη.

Πάρος: Διάρρηξη-μαμούθ σε πολυτελή κατοικία, χάθηκαν μετρητά και κοσμήματα 78.000 ευρώ

Στόχος διαρρηκτών πολυτελές διαμέρισμα στη Χρυσή Ακτή – Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας πιθανή δράση οργανωμένης σπείρας.

ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: Συγκέντρωση αλληλεγγύης (24/08) στη Χώρα Νάξου για τον λαό της Παλαιστίνης

Η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων καλεί την Κυριακή 24 Αυγούστου σε κινητοποίηση ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα. (αφίσα)

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.