Σάββατο, 5 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανία: Είπε ή όχι ο Τζόνσον "αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται στο...

Βρετανία: Είπε ή όχι ο Τζόνσον “αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται στο δρόμο”

|

Διαψεύδει η Βρετανική κυβέρνηση ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε «αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται» – Τι αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – Πολυμέτωπη κριτική κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, για την πανδημία και όχι μόνο, με τον Ντόμινικ Κάμινγκς στο επίκεντρο. 

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία (κυρίως) αλλά και σε όλο το κόσμο δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (γνωστός για τις δηλώσεις του) φέρεται να υποστήριξε τον περασμένο Οκτώβριο ότι προτιμούσε να αφήσουν «τις σορούς να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown, όπως επέμεναν οι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εν λόγω δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί σε μια «αλυσίδα» επικρίσεων κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, με επίκεντρο όχι μόνο το μέτωπο της πανδημίας.  «Οχι άλλα γαμ… lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», φέρεται, κατά το δημοσίευμα, να είπε τον περασμένο Οκτώβριο κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα της Ευρώπης. 

Το δημοσίευμα διαψεύσθηκε «κατηγορηματικά» από τον υπουργό Αμυνας Μπεν Ουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid». Όμως. η εφημερίδα απαντά ότι τα πρόσωπα που άκουσαν με τα αυτιά τους τις φράσεις αυτές του Bρετανού πρωθυπουργού επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Σύμμαχος στην βρετανική εφημερίδα και το BBC που επιβεβαιώνει ην αποστροφή του Τζόνσον. Με τον βρετανό πρωθυπουργό να επιμένει «Όχι δεν το είπα ποτέ. Το σημαντικό όμως, νομίζω, ότι οι πολίτες αυτό που θέλουν από εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι τα lockdown λειτουργούν. Και όντως λειτούργησαν».

Πρόκειται για εξέλιξη που αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της σφοδρής κριτικής προς το πρόσωπο του Τζόνσον, τόσο για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας, όσο και για το θέμα της χρηματοδότησης της διακόσμησης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος (μετά από απαίτηση της μνηστής του Κάρι Σίμοντς), το οποίο έχει πυροδοτήσει και κοινοβουλευτική έρευνα. 

Όλα τα παραπάνω, μάλιστα, έρχονται σε μια «ευαίσθητη» περίοδο πολιτικά για τον ίδιο, αλλά και συνολικά για το κόμμα των Συντηρητικών, μιας και σε δέκα ημέρες έρχονται οι τοπικές και δημοτικές εκλογές. Όπως τονίζουν βρετανικά μέσα, παρότι η κυβερνώσα παράταξη διατηρεί προβάδισμα έναντι των Εργατικών – ποντάροντας κυρίως στην επιτυχή εμβολιαστική εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο – τα παραπάνω ενδέχεται να προκαλέσουν πλήγμα στην παράταξη και στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος άλλωστε είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας. 

Στο επίκεντρο ο Ντόμινικ Κάμιγγκς

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγόρησε τον απομακρυνθέντα κορυφαίο πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς για ορισμένες διαρροές σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον. Ο άνθρωπος ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της καμπάνιας του Brexit, το πρόσωπο που έφερε τον Τζόνσον μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο, αρνήθηκε την Παρασκευή ότι είναι η πηγή των διαρροών και ανταπέδωσε, λέγοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι ανίκανος και ότι στερείται ακεραιότητας.

Ο Κάμινγκς κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Μπόρις Τζόνσον ότι σχεδίασε να ζητήσει από χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος να χρηματοδοτήσουν το όραμα της Κάρι Σίμοντς για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας και χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «ανήθικα, ανόητα, εν δυνάμει παράνομα και σχεδόν σίγουρα κατά παραβίασιν των κανόνων της δημοσιοποίησης των πολιτικών δωρεών».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς αναμένεται να εκμεταλλευθεί την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων τον επόμενο μήνα για να κατηγορήσει τον Μπόρις Τζόνσον για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Ηδη το σαββατοκύριακο έγραψε στο Twitter ότι η αποτυχία έγκαιρης εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών στην Βρετανία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την χώρα προκαλώντας χιλιάδες θύματα της επιδημίας.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Κάμινγκς προειδοποιούν ότι ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον έχει τις ηχητικές καταγραφές όλων των ευαίσθητων συνομιλιών στην Ντάουνινγκ Στριτ με υπουργούς και αξιωματούχου

Συνεργάτης του διαβεβαιώνει ότι φεύγοντας πέρυσι από το πρωθυπουργικό γραφείο πήρε μαζί μεγάλο όγκο ντοκουμέντων, ανάμεσά τους και ηχητικό υλικό.

«Ο Ντομ έχει τεράστιο όγκο ηχητικού υλικού. Είναι τρελοί να ξεκινούν πόλεμο μαζί του γιατί είναι ικανός να υποστηρίξει με αποδείξεις πολλούς από τους ισχυρισμούς του», δήλωσε πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κάμινγκς.

«Ελεγε στους συμβούλους συνεχώς να κάνουν ηχητικές καταγραφές – συνομιλίες με αξιωματούχους. Εχει επίσης κρατήσει μεγάλο μέρος της αλληλογραφίας του».

με πληροφορίες από Reuters, Daily Mail και δημοσίευση από την εφημερίδα “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΕΠΙΕΘ και Γιώργος Βάλλης τίμησαν τον αδικοχαμένο Γιώργο Λυγγερίδη

ΠΕΠΙΕΘ και Γιώργος Βάλλης τίμησαν τον αδικοχαμένο Γιώργο Λυγγερίδη: Αξέχαστη βραδιά στο NETWORKING BBQ EVENT με σημαντικές βραβεύσεις και δώρα

Πάσχα: Αυτό το .. αρνί ποιος θα το πάρει φέτος και σε ποια τιμή;

Πανάκριβο και δυσεύρετο το πασχαλινό αρνί - Τι αναφέρουν παράγοντες της αγοράς;

Politico: Ο Τραμπ έκανε όλες τις μπίρες ακριβότερες (!!!)

Ο δασμός 25% που προορίζεται για το αλουμίνιο πλήττει όλες τις εισαγόμενες μπίρες - εμφιαλωμένες ή σε κουτάκια. Κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ενώσεις ζυθοποιών, υποβιβάστηκε σε «παράγωγο προϊόν αλουμινίου»

Guardian: Πάρος και Μύκονος θα προλάβουν την … αγορά του Πάσχα;

Guardian: Αγώνας δρόμου στα ελληνικά νησιά που πνίγηκαν στα λασπόνερα για να προλάβουν το Πάσχα

Πανναξιακός ΑΟ: Κόντρα στον Πύργο σήμερα αποκτά προβάδισμα τίτλου (video)

Πανναξιακός ΑΟ εναντίον ΑΟ Πύργου απόγευμα Σαββάτου (19:30) στο ΔΑΚ Νάξου για την 4η αγωνιστική της 2ης Φάσης στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων - Το άλλο παιχνίδι: Θύελλα - Παμμηλιακός

Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα και… τα σπάει!

Ποια είναι η νέα στοιχηματική εταιρεία που έρχεται να ταράξει τα νερά στην Ελληνική Αγορά;

Νάξος – Αλυκή: “Αναδεικνύεται (για μία ακόμη φορά) η σπουδαιότητα του υγροβιότοπου”

Ο Γιάννης Κοντόπουλος γράφει για την σπουδαιότητα του υγροβιότοπου της Αλυκής στη Νάξο με την έλευση 100 και πλέον φλαμίγκο (video)

Κυκλάδες – Γ. Βρούτσης: Διήμερη επίσκεψη στην Ανδρο

Διήμερη (04-05 Απριλίου) επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στην Άνδρο - Ποιους θα συναντήσει;

Νάξος – 1ο Γυμνάσιο: Αντιπροσωπεία μαθητών ταξίδεψε στην Ισπανία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus+

Δώδεκα μαθητές-τριες και τρείς εκπαιδευτικοί από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου ταξίδεψαν στην Ισπανία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus+ - Τι είδαν και οι συνεργασίες που γεννήθηκαν

Πανναξιακός ΑΟ: Ο Γεντέκος καλύτερος σφυροβόλος στο κόσμο (Κ-18)

Πανναξιακός ΑΟ: Ο Σωτήρης Γεντέκος πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος στην κατηγορία του Κ-18 στη σφυροβολία

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.

Προκρατήσεις περιόδου 2025: Ανοδικά κινούνται νησιά, όπως η Ίος (+38%), και η Νάξος (+14%)

Τουρισμός: Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα – Οι προορισμοί «έκπληξη» που κερδίζουν τους τουρίστες

Χίος: Εσπασαν οι κάβοι του “Νήσος Ρόδος”, κόπηκε η μπίντα (video)

Το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου με καθυστέρηση, καθώς οι καιρικές συνθήκες καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσδεσή του (video)

Νάξος: Ξεκίνησαν οι εργασίες στη χερσαία ζώνη στο κρηπίδωμα μπροστά από τη Μυρτιδιώτισσα

Επανέναρξη εργασιών στη χερσαία ζώνη της πόλης της Νάξου.. Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες