Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες: Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου σήκωσε τη κούπα, 3-1 τον Φίλιππο Βεροίας

Κυκλάδες: Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου σήκωσε τη κούπα, 3-1 τον Φίλιππο Βεροίας

|

Το ήθελε (περισσότερο) και το σήκωσε: Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ κατέκτησε το 2ο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στην ιστορία του – Επικράτησε με 3-1 σετ του οικοδεσπότη Φίλιππου Βέροιας – MVP ο Ζίγκα Στερν

Το δεύτερο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς της ιστορίας του πρόσθεσε στη τροπαιοθήκη του ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ. Οι συριανοί στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησαν του διοργανωτή και γηπεδούχου Φίλιππου Βέροιας με 3-1 σετ, έχοντας ως MVP τον Σλοβένο Ζίγκα Στερν.
 
Με 20 πόντους και με 19 υποδοχές, ο Ζίγκα Στερν τα έκανε όλα στον τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας και αναδείχθηκε ο MVP της διοργάνωσης. Ο Σλοβένος ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ και MVP του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Ζίγκα Στερν δήλωσε: «Δεν ήρθα για να πάρω το MVP αλλά για να πάρουμε ως ομάδα το τρόπαιο και τα καταφέραμε. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα γιατί περάσαμε πολλές δυσκολίες φέτος. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, όμως παλέψαμε κάθε παιχνίδι. Βήμα βήμα όμως πήραμε αυτόν τον τίτλο».
 
Ο Φοίνικας έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση και λύγισε το μαχητικό Φίλιππο Βέροιας που παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ μείωσε το σκορ και πάλεψε μέχρις εσχάτων για την ισοφάριση. Η υπεροπλία του Φοίνικα στην επίθεση η εξαιρετική μέρα του Στερν αλλά και του Θανάση Πρωτοψάλτη ειδικά στο ξεκίνημα, έκαναν τη μεγάλη διαφορά. Ο Θάνος Μαρούλης πήρε τον τρίτο του τίτλο Λιγκ Καπ και ο Νίκος Παπαγγελόπουλος τον δεύτερο. Ολοι οι υπόλοιποι αθλητέςτου Φοίνικα πήραν τον πρώτο τίτλο στη διοργάνωση.Την απονομή στους νικητές έκαναν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας.

 

 

 

 Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Σταυρίδης, Παπαδοπούλου Χρ. Γραμματείες: Ψαρρά, Πασπαλά. Aναπληρωματικός – Video Check: Γεωργιάδης.

Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 13-16, 15-21, 15-25
2ο σετ: 7-8, 16-15, 20-21, 21-25
3ο σετ: 8-2, 16-9, 21-14, 25-22
4ο σετ: 5-8, 9-16, 15-21, 20-25

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 1 άσσο, 42 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 8 άσσους, 53 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (15-25, 21-25, 25-22, 20-25)

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μαυροβουνιώτης 8 (5/18 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 48% υπ. – 20% άριστες), Προύσαλης, Γάτσης 8 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 20 (20/44 επ.), Στουντζίνσκι 9 (9/17 επ., 46% υπ. – 25% άριστες), Φερέλ 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 36% υπ. – 9% άριστες), Μιχελάκης (λ, 75% υπ. – 25% άριστες), Γραμμενούδης, Τζιουμάκας Στ. (17% υπ. – 0% άριστες), Αρτακιανός.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Ιγκόρ Γιούρισιτς): Μπράουν 14 (9/13 επ., 5 μπλοκ), Ράιτς 12 (7/25 επ., 5 άσσοι), Πρωτοψάλτης 16 (12/24 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 89% υπ. – 44% άριστες), Παπαγγελόπουλος 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Ράντκε 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Στερν 22 (19/25 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 74% υπ. – 26% άριστες) / Γκαράς (λ, 59% υπ. – 26% άριστες), Μήλης.

Η Τοπική Επιτροπή Πετοσφαίρισης Κυκλάδων συγχαίρει την Διοίκηση, τους προπονητές, τους παίκτες και όσους συμμετέχουν στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου Onex για την διήμερη καταπληκτική τους παρουσία στο Final 4 του League Cup «Νίκος Σαμαράς» και την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Το “αντίο” του Καραλευθέρη και η μεγάλη αγκαλιά που βίωσε στη Νάξο (video)

Με ένα ξεχωριστό τρόπο ο Λευτέρης Καραλευθέρης έκλεισε το κεφάλαιο "Πανναξιακός ΑΟΚ - Νάξος" - Τι αναφέρει στο μήνυμά του (video)

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ….. πορεία προς μία κοινωνία δικαιοσύνης

Αρθρο του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη με αφορμή την Πρωτομαγιά.. Πρώτη ημέρα του μήνα των λουλουδιών, των ανθέων. Εποχή του Έρωτα.

Μητρόπολη Παροναξίας: Το τροπάριο της Κασσιανής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος

Μικρές Κυκλάδες: Ομιλίες για τον καρκίνο του δέρματος και δερματολογικές εξετάσεις σπίλων

Σε Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εξετάσεις δωρεάν με επίκεντρο το καρκίνο του δέρματος - Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Naxos Medical: Ερχεται δωρεάν έλεγχος μαστών με υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση

Μία ακόμη πρωτοβουλία από το πολυκέντρο Υγείας Naxos Medical για τις γυναίκες της Νάξου και όχι μόνο. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την προληπτική αυτή εξέταση

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Το 1ο Συνέδριο Παιδιών γίνεται πραγματικότητα (!!!)

Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα πραγματοποιήσει το 1ο Συνέδριο για παιδιά (6 – 15 ετών) - Ποιο είναι το θέμα και πότε θα γίνει

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποστολή δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”

Αποστολή δώρων από τη Νάξο στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

MyCoast: Διαθέσιμη η εφαρμογή στα κινητά για καταγγελίες όσον αφορά παρανομίες σε παραλίες

Πέρυσι υπό την πίεση του «κινήματος της πετσέτας» έγιναν 4.500 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 1.750 παραβάσεις

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη