Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα - League Cup: Πόθος η κούπα για τον Φοίνικα ONEX Σύρου

Ελλάδα – League Cup: Πόθος η κούπα για τον Φοίνικα ONEX Σύρου

|

Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου ή Φίλιππος Βέροιας… Τελικός απόψε (18/04, 20:00) του 10ου League Cup Νίκος Σαμαράς στη Βέροια και η ομάδα της Σύρου μοιάζει ως το φαβορί. Θα αντέξει στο βάρος; Τι δηλώνουν οι δύο προπονητές λίγο πριν το πρώτο σερβίς 

Αυτό το τρόπαιο ποιος θα το πάρει; Σε έναν ξεχωριστό τελικό απόψε (18/04, 20:00 – ΕΡΤ – 3) δύο ομάδες από την περιφέρεια και για πρώτη φορά εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τελικό Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”. Ο λόγος για τον Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου και τον Φίλιππο Βέροιας, οι οποιοι μετά τις εντυπωσιακές νίκες που σημείωσαν επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Και η κάθε ομάδα για το δικό της λόγο… 

Ο εκπρόσωπος των Κυκλάδων, Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου παρουσιάζεται σε τελικό για 5η φορά διεκδικώντας το 2ο τρόπαιο μετά το 2012 όπου στον τελικό της 1ης διοργάνωσης Λιγκ Καπ είχε νικήσει τον Απόλλων Καλαμαριάς και είχε πάρει το τρόπαιο. Το 2014 το είχε χάσει από την ΑΕΚ στον τελικό στην Αλεξανδρούπολη και το 2015 και στους διπλούς τελικούς του 2019 είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής της Συριανής ομάδας, Ιγκόρ Γιούρισιτς δήλωσε: «Ήρθαμε στη Βέροια με μεγάλο κίνητρο και για να τελειώσει η σεζόν με έναν τίτλο. Μπορεί να νικήσαμε τον Ολυμπιακό και να κάναμε το μεγάλο βήμα αλλά ακόμα απέχουμε μακριά από τον τίτλο. Θα προετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας. Θέλω να κάνουμε μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή που κάναμε απέναντι στον Ολυμπιακό».

Από την άλλη, είναι ο πρωτάρης και οικοδεσπότης Φίλιππος.  Θέλει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στη διοργάνωση και να γίνει η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Μετά την εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά θέλει να δώσει συνέχεια στο… όνειρο. Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης αν και νεοφώτιστοι στη φετινή σεζόν, έδειξαν τις προθέσεις τους στον ημιτελικό του Σαββάτου κια με ψυχολογία στα ύψη δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψσουν μέχρι τέλους για τη νίκη.

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας τόνισε: «Πέρυσι ανεβήκαμε από την Α2 στη Volley League και στη πρώτη μας σεζόν πήγαμε στον τελικό του Λιγκ Καπ. Θα παίξουμε στον τελικό για να το χαρούμε αλλα και για να πάρουμε το τρόπαιο. Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε υπερήφανο τον κόσμο μας αλλά εάν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά πρέπει να κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τον τίτλο».

Από τα ρόστερ των δύο μονομάχων υπάρψουν τρεις αθλητές που έχουν ήδη στην κατοχή τους και άλλο τρόπαιο Λιγκ Καπ. Ο Θάνος Μαρούλης έχει δύο τίτλους στην κατοχή του και διεκδικεί τον τρίτο, ενώ ο πασαδόρος του Φιλίππου Βέροιας και ο κεντρικός του Φοίνικα Νίκος Παπαγγελόπουλος διεκδικούν τον δεύτερο τίτλο τους. Μάλιστα ο Παπαγγελόπουλος είναι ο μόνος αθλητής που αγωνίζονταν στον Φοίνικα και τη σεόν 2011-12 που κατέκτησε το 1ο Λιγκ Καπ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 2020-21

FINAL-4 – Δημήτριος Βικέλας Βέροιας

Σάββατο 17 Απριλίου 2021
Ημιτελικοί
Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας – Π.Α.Ο.Κ. 3-1 (25-19, 25-23, 23-25, 25-23)
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ 0-3 (17-25, 20-25, 20-25) 

Κυριακή 18 Απριλίου 2021
Τελικός
20:00 (ΕΡΤ-3): Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Σταυρίδης, Παπαδοπούλου Χρ. Γραμματείες: Ψαρρά, Πασπαλά. Aναπληρωματικός – Video Check: Γεωργιάδης.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
19 Φεβρουαρίου 2020, Β΄τελικός Άγιος Θωμάς Μαρούσι: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2-3 (25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15), Χρυσό σετ: 15-13
13 Φεβρουαρίου 2020, Α΄τελικός Μελίνα Μερκούρη Ρέντη:  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο. 2-3 (25-21, 25-21, 23-25, 24-26, 10-15)
27 Ιανουαρίου 2019, Β΄τελικός Μελίνα Μερκούρη Ρέντη:  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 3-1 (19-25, 25-22, 25-23, 25-21)
23 Ιανουαρίου 2019, Α΄τελικός Δ.Βικέλας Σύρος: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός 1-3 (25-22, 20-25, 24-26, 18-25)
31 Μαρτίου 2018 (Ερμούπολη Σύρου): Ολυμπιακός- Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 (25-15, 25-15, 25-13)
28 Ιανουαρίου 2017 (Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη): Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0 (25-23, 25-16, 25-21)
20 Φεβρουαρίου 2016 (Ερμούπολη Σύρου): Oλυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-2 (20-25, 20-25, 25-17, 25-20, 17-15)
31 Ιανουαρίου 2015 (Μάκης Λιούγκας, Γλυφάδα): Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός 1-3 (25-22, 16-25, 21-25, 15-25)
1 Φεβρουαρίου 2014 (Μιχ.Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη): Φοίνικας Σύρου – ΑΕΚ 2-3 (27-25, 19-25, 25-22, 20-25, 12-15)
1 Μαρτίου 2013 (Γιώργος Τριαντάφυλλος, Βόχα): Α.Ο.Κηφισιάς – Ολυμπιακός 0-3 (21-25, 23-25, 17-25)
28 Νοεμβρίου 2012 (Ερμούπολη Σύρου): Φοίνικας Σύρου – Απόλλων Καλ. 3-0 (25-19, 26-24, 25-19) 

Με πληροφορίες από τη σελίδα volleyplanet.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις