Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες: Περάσαμε τους 20.000 εμβολιασμούς, οι 1012 το Σάββατο (10/04)

Κυκλάδες: Περάσαμε τους 20.000 εμβολιασμούς, οι 1012 το Σάββατο (10/04)

|

Ολοκληρώθηκε η πιο … καυτή εβδομάδα εμβολιασμών στις Κυκλάδες – Χθες έγιναν 1012 εμβολιασμοί – Περάσαμε τους 20.697 ενώ περισσότεροι από 6000 έχουν κάνει και τη 2η δόση

Το πόδι στο γκάζι και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σε όλες τις Κυκλάδες.. Κι αυτό γιατί από τη Παρασκευή βλέπουμε εμβολιασμούς και στα μικρότερα νησιά, πέρα από τα εμβολιαστικά (εννέα) κέντρα που είχαμε συνηθίσει. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε εμβολιαστικά κέντρα όπως αυτό της Μήλου να έχει ακόμη και 550 εμβολιασμούς σε μία ημέρα…

Αυτός είναι και ο λόγος που για 3η συνεχόμενη ημέρα (από τη Πέμπτη έως το Σάββατο) είχαμε +1000 εμβολιασμούς στις Κυκλάδες.. Το Σάββατο μάλιστα πραγματοποιήθηκαν 1012 εμβολιασμοί και σπάσαμε το φράγμα των 20.000 (σ.σ. 20.697)… Την 1η δόση έχουν κάνει 14.641 (σ.σ. το Σάββατο είχαμε 806) ενώ τη 2η δόση έχουν κάνει 6056 (σ.σ. το Σάββατο έγιναν 206) και η εικόνα έστω και τώρα αρχίζει να βελτιώνεται…

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε Πανελλαδικό επίπεδο έχουμε περάσει τους 2.169353 εμβολιασμούς (σ.σ. 55.131 το Σάββατο 10 Απριλίου), εκ των οποίων οι 1.435.513 αφορούν την 1η δόση (41.491 το Σάββατο) και 733.840 αφορούν την 2η δόση (13.640 έγιναν το Σάββατο)

Τι έγινε στις Κυκλάδες;

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι Κυκλάδες έχουν πατήσει γκάζι. Και ενδεχομένως να είναι και καλύτερα από τη στιγμή που σήμερα έγινε γνωστό ότι στη Νάξο και στο Νοσοκομείο μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί και για τους +60 ετών (κι άνω) οπότε δεν χρειάζεται να μεταβούν στην Σύρο για το σχετικό εμβόλιο.

Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα μετά από ενημέρωση να διατεθούν και τα εμβόλια που είναι υπολειπόμενα (ή αδιάθετα) όπως έγινε αυτή την εβδομάδα όπου κλήθηκαν να εμβολιαστούν 44 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχεδόν όλοι ανταποκρίθηκαν

Και βέβαια να πούμε ότι έχουμε και τα μικρά νησιά που εμβολιάζονται στον λεγόμενο «γενικό πληθυσμό» ήτοι 18-59 ετών (σ.σ. και βέβαια εμβολιάζονται και οι μεγαλύτεροι που δεν είχαν εμβολιαστεί σε κάποιο από τα εννέα εμβολιαστικά κέντρα)…  Είδαμε εμβολιασμούς στην Αμοργό (60 περίπου άνω των 60 ετών), Ανάφη (βλ φωτογραφία), είδαμε στην Κίμωλο και την Θηρασιά αλλά και την Κύθνο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δούμε εμβολιασμούς και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (17 Απριλίου στη Δονούσα, 22 Απριλίου σε Σχοινούσα – Ηρακλειά και 24-25 Απριλίου στα Κουφονήσια)

Όσο για την εικόνα ανά Περιφερειακή Ενότητα;

Με βάση όσα έγιναν το Σάββατο 10 Απριλίου, η εικόνα δεν έχει αλλάξει και πολύ σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά μας.

Στη Σύρο είχαμε 66 εμβολιασμούς εκ των οποίων οι 39 αφορούσαν τη 2η δόση και έφτασε συνολικά τους 1573 (συνολικά έχει 4346)

Στην Μήλο, είχαμε 161 εμβολιασμούς και για 2η ημέρα είχαμε το βάρος στη 2η δόση (92) με αποτέλεσμα να έχουμε 1192 με δύο δόσεις κάτι που σημαίνει ότι τα γύρω νησιά (Κίμωλος – Σίφνος – Σέριφος) έχουν εμβολιασμούς. Συνολικά έχουμε 3833 στην ΠΕ Μήλου

Στην ΠΕ Θήρας για πρώτη φορά είχαμε τους περισσότερους εμβολιασμούς (293) καθότι έχουμε την είσοδο της Ανάφης. Οι 248 είχαν σχέση με τη 1η δόση (1976 συνολικά) και έτσι φτάσαμε στους 2940 στην ΠΕ Θήρας…

Στη ΠΕ Νάξου είχαμε 185 εμβολιασμούς, εκ των οποίων οι 126 ήταν στη Νάξο και οι υπόλοιποι στην Αμοργό. Όλοι αφορούν την 1η δόση (1847) ενώ συνολικά η ΠΕ Νάξου έχει πλέον 2721…

Να πούμε ότι Πάρος. Άνδρος και Τήνος είχαν από 72, 72 και 71 εμβολιασμούς αντίστοιχα, όλοι αφορούν την 1η δόση και αναμένεται Άνδρος και Τήνος αύριο να περάσουν το φράγμα των 1500 συνολικά

Τέλος, η Μύκονος είναι πλέον στην προτελευταία θέση, είχε το Σάββατο 60 εμβολιασμούς (έφτασε τους 1098), όλους παρά ένα αφορούν την 1η δόση, ενώ στην Κέα – Κύθνο έγιναν 32 (συνολικά έχει 1091) και 29 για την 2η δόση (306 συνολικά έχουν κάνει δύο δόσεις) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι