Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕλλάδα - Πλακιωτάκης: Ερχονται τα ηλεκτρονικά υγειονομικά πρωτόκολλα

Ελλάδα – Πλακιωτάκης: Ερχονται τα ηλεκτρονικά υγειονομικά πρωτόκολλα

|

Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε όμως ότι σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι αυστηρά και για τους επιβάτες αλλά και για τα πληρώματα και το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να ελέγχει την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Πολύ θετικό γεγονός, που δίνει το σήμα να αποκατασταθεί επιτέλους η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, όχι μόνο για την ναυτιλία αλλά για την παγκόσμια οικονομία χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, την αποκόλληση του Ever Given από τη διώρυγα του Σουέζ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, το περιστατικό είναι απολύτως ενδεικτικό της σημασίας της Ναυτιλίας για το παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία.

Στην ουσία είναι η ατμομηχανή της, είπε ο υπουργός και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του υπουργείου που σε κοινή ανακοίνωση με το ΥΠΕΞ ενημέρωσαν την διοίκηση της διώρυγας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια με ρυμουλκά και άλλα σκάφη για την αποκόλλησή του. Περίπου 16 σκάφη με Ελληνική σημαία είχαν εγκλωβισθεί στην διώρυγα. Έξι στη Βόρεια είσοδο ( Πόρτ Σάιντ) και δέκα στη νότια. Ο υπουργός δεν απέκλεισε επίσης την πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός εγκλωβισμένων σκαφών στην περιοχή να είναι ελληνικών συμφερόντων.

Τα ηλεκτρονικά υγειονομικά πρωτόκολλα

Ερωτηθείς ο κ. Πλακιωτάκης για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και τις ετοιμασίες του υπουργείου για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών αλλά και των πληρωμάτων, τόνισε πως το υπουργείο συνεργάζεται στενά και με το υπουργείο Υγείας και με τον ΕΟΔΥ αλλά και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με βάση και την εμπειρία της περσυνής περιόδου, αλλά και με βάση την εξέλιξη των εμβολιασμών και γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις . Αναφέρθηκε στο έντυπο πληροφοριών που συμπλήρωναν οι επιβάτες πριν την επιβίβαση στο πλοίο το οποίο πλέον θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή χωρίς ωστόσο να καταργηθεί και η έγγραφη σε περίπτωση που χρειαστεί. Έτσι, είπε ο υπουργός θα συντομεύσουμε την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία. Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε όμως ότι σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι αυστηρά και για τους επιβάτες αλλά και για τα πληρώματα και το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να ελέγχει την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό και την έναρξή του στις 14 Μαϊου, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι στις πρώτες 15 ημέρες του Απριλίου το υπουργείο θα είναι έτοιμο από πλευράς υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης, ερωτηθείς για την έκβαση των ελληνικών υδατοδρομίων και την ένταξη των υδροπλάνων στην επιβατική κίνηση της χώρας μας ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως το θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει και έχουν δοθεί περισσότερα κίνητρα. Αναμένονται πλέον οι κινήσεις από την πλευρά των επενδυτών.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.