Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΦΟΔΣΑ - Δ. Λιανός: "Έγινε μία παντρειά, ένα συνοικέσιο, δεν ταιριάξαμε και...

ΦΟΔΣΑ – Δ. Λιανός: “Έγινε μία παντρειά, ένα συνοικέσιο, δεν ταιριάξαμε και χωρίσαμε…”

|

Επιμένει και ζητά διαζύγιο ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός από την περιφερειακή Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων – Δ. Λιανός ” Συμμετείχα, παντρεύτηκα και χωρίζω διότι βλέπω ότι δεν πάει”.

Εμμένει στην απόφασή του να εξαιρεθεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με νομοθετική ρύθμιση από την ένταξή του στον περιφερειακό φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου), όπως δήλωσε στον skyrodos.gr ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως προτεραιότητα πρέπει να έχει η υλοποίηση των έργων, όπου παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση καθώς θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2023.

Μάλιστα, σχετικά με το γιατί συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο και αποχωρεί, ο Δήμαρχος Νάξου απάντησε πως η κατάσταση παρομοιάζεται με ένα γάμο που οδηγήθηκε σε αδιέξοδο: «Συμμετείχα, παντρεύτηκα και χωρίζω διότι βλέπω ότι δεν πάει. Έγινε μία παντρειά, ένα συνοικέσιο, δεν ταιριάξαμε και χωρίσαμε…», είπε χαρακτηριστικά. “Όλοι οι αιρετοί του Πρώτου και του Δευτέρου Βαθμού αγωνιούμε για τον τόπο μας και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί”, ανέφερε επιπροσθέτως.

Αναλυτικότερα ο κ. Λιανός τόνισε τα εξής: “Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Εγώ ζήτησα από την αρχή όσοι δήμοι έχουν την τεχνική επάρκεια να δημοπρατήσουν τα έργα τους με προγραμματική σύμβαση ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εμείς φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο Δήμος Νάξου έχει 5 νησιά που διαχειρίζεται, να διαχωριστεί από το ΦΟΔΣΑ, να ανεξαρτητοποιηθεί και να τρέξει τα έργα του, για να βοηθήσει και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένας φορέας χρειάζεται στελέχωση ή προγραμματικές συμβάσεις με εταιρίες που έχουν την ικανότητα, γιατί πρέπει όλα αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023”.

Άλλωστε από τον περασμένο μήνα η δημοτική αρχή Νάξου πρότεινε να ληφθεί απόφαση για την κατάργηση/τροποποίηση της 1ης παρ. του άρθρου 226 ως και του άρθρου 226 Α του Ν. 4555/2018, ως προστέθηκαν με το άρθρο 93 του Ν. 4685/2020, όσον αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα το Δήμο Νάξου & ΜΚ, άλλως την εξαίρεση του Δήμου με νομοθετική ρύθμιση από την ένταξή του στον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου.

@ Να σημειώσουμε ως naxospress.gr  ότι μόλις πρόσφατα, ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έδωσε μέσα του Υπουργείου Περιβάλλοντος την ενημέρωση ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα δημοπρατηθεί το αργότερο έως το τέλος του 2021 ή αρχές του 2022 και μάλιστα μιλάμε για ένα έργο της τάξης των 5.4 εκατομμυρίων ευρώ… 

Και βέβαια ο κος Λιανός δεν απάντησε στην ερώτηση (σ.σ. μπορεί να μην του τέθηκε) γιατί δεν έχει παραιτηθεί ακόμη από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ αν και του έχει ζητηθεί…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.