Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος - Μ. Κωβαίος: " Μια μικρή προσπάθεια ακόμα, θα φέρει μια...

Πάρος – Μ. Κωβαίος: ” Μια μικρή προσπάθεια ακόμα, θα φέρει μια μεγάλη νίκη”

|

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Πάρου σχετικά με τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος

“… Επειδή ωστόσο η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι μεγάλη αυτήν τη στιγμή, κάνουμε έκκληση προς όλους να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, για να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Δεδομένου ότι το νησί μας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλον τον χρόνο, θα πρέπει να επιδεικνύουμε συνεχώς υπεύθυνη στάση… “

Μέρος από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πάρου και με αφορμή το γεγονός ότι χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τρία κρούσματα στο νησί… Και με δεδομένο ότι ήταν τα πρώτα από τα τέλη Ιανουαρίου, όπως ήταν λογικό είχαμε άμεση αντίδραση… Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

“Με αφορμή τα 3 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Πάρο, σύμφωνα και με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, θα ήθελα να επιστήσω στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες στο νησί μας, την προσοχή τους για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων και την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του ιού.

Από την πλευρά μας, κάνουμε όλες τις κατάλληλες ενέργειες, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όποτε παραστεί ανάγκη.

Για τον λόγο αυτό, από την έναρξη της πανδημίας, έχουμε θωρακίσει το Κέντρο Υγείας Πάρου με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό, και είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Σε περίπτωση δε που εντοπιστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα και απαιτείται μακροχρόνια νοσηλεία, το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα, για να μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια ο ασθενής που θα νοσήσει. Επίσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με έδρα το Κέντρο Υγείας Πάρου και με την καθοδήγηση του ιατρικού προσωπικού, πραγματοποιεί συνεχώς δειγματοληπτικούς ελέγχους και ιχνηλάτηση επαφών όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, ο Δήμος μας προχωράει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε προληπτική απολύμανση των Δημοτικών κτιρίων και οχημάτων του, και οι υπάλληλοί του υποβάλλονται συχνά σε έλεγχο με χρήση rapid test. 

Επειδή ωστόσο η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι μεγάλη αυτήν τη στιγμή, κάνουμε έκκληση προς όλους να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, για να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεδομένου ότι το νησί μας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλον τον χρόνο, θα πρέπει να επιδεικνύουμε συνεχώς υπεύθυνη στάση.

Είμαστε λίγο πριν την αρχή του τέλους, όμως ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό. Η ορθή συμπεριφορά μαζί με τον εμβολιασμό, δείχνουν τον δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια μικρή προσπάθεια ακόμα, θα φέρει μια μεγάλη νίκη. Εμείς, θα συνεχίσουμε να πράττουμε το καθήκον μας απέναντι σε όλους τους δημότες, καλώντας τους παράλληλα να επιδείξουν σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση και σύνεση.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

«ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: Καμπάνια κατά της βίας από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου (video)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέλνει ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης με τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. (video)

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις