Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - Τυροκομείο Πιτταρά: Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

|

Την είσοδό του στην αγορά και με αγελαδινό κεφαλοτύρι προετοιμάζει αυτή την περίοδο το τυροκομείο Πιτταρά με έδρα τη Νάξο – Οι επενδύσεις που έρχονται

Μία νέα επένδυση με βάση το αγελαδινό γάλα και κεφαλοτύρι έρχεται στο προσκήνιο από το Τυροκομείο Πιτταρά που έχει ως έδρα τη Νάξο, με την ελπίδα και στόχο το προσεχές καλοκαίρι να έχει κάνει την εμφάνισή του και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο… Παράλληλα, έχει λάβει έγκριση για το μέτρο 4.2.1 με αντικείμενο την υλοποίηση επένδυσης που αφορά στον εκσυγχρονισμό του τυροκομείου καθώς και για την κατασκευή παρασκευαστηρίου ζωοτροφών.

Το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει εκπονήσει και σχέδιο βελτίωσης της υπάρχουσας κτηνοτροφικής μονάδας, στην οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται συνολικά 550 βοοειδή. Επίσης, η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση διόδου και για διεθνείς πωλήσεις με κάποιες κινήσεις που ήδη έχει υλοποιήσει στην Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία και στην Κύπρο.

Καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και ιδιόκτητη φάρμα με βοοειδή

Το τυροκομείο Πιτταρά διατηρεί πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και δεν αγοράζει γάλα από παραγωγούς καθότι προμηθεύεται τις ποσότητες που έχει ανάγκη από τα ζώα που διατηρεί στη φάρμα της.

Ο ιδρυτής της επιχείρησης Νικόλας Πιτταράς καλλιεργεί καλαμπόκι στη Νάξο από το 1997, το οποίο προορίζεται για ενσίρωση. «Πρόκειται για διαδικασία που δεν υπήρχε στο νησί μέχρι πρότινος. Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι συνάδελφοι μπήκαν στην διαδικασία καλλιέργειας καλαμποκιού και εκείνοι. Ο λόγος ξεκίνησα αυτή την διαδικασία είναι ότι πρόκειται για φθηνό προϊόν, το οποίο θα επιβαρυνόταν από υψηλό κόστος συσκευασίας και μεταφοράς για να το φέρουμε από αλλού. Γι’ αυτό και ως εταιρεία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χόρτο για τα ζώα, παράγοντας περίπου 2 εκατομμύρια κιλά χειμερινών σιτηρών κατ’ έτος», εξηγεί ο κύριος Πιτταράς. Η παραγωγή των πρώτων υλών για ζωοτροφή πραγματοποιείται τόσο σε ιδιόκτητα όσο και σε εκμισθωμένα χωράφια του νησιού.

124795849_1257505481271556_8306866778077705810_n.jpg

Στο επίκεντρο η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων

Αναφερόμενος στην φιλοσοφία της επιχείρησής του ο ίδιος επισημαίνει ότι δίνει βαρύτητα στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας με προστιθέμενη αξία και στόχο να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στους παραδοσιακούς και μεγάλους παραγωγούς γραβιέρας Νάξου.

Η επιχείρηση αποφάσισε να καθετοποιήσει την διαδικασία παραγωγής της από τις ζωοτροφές και την γαλακτοπαραγωγή έως το τελικό προϊόν, ούτως ώστε να μην διατηρεί εξάρτηση από τρίτους και να ελέγχει πλήρως την ποιότητα και το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.

«Επιδίωξή μας είναι να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα. Γι’ αυτό και μεγαλώνουμε με φυσικές μεθόδους τα ζώα μας και όχι στριμωγμένα σε κουτιά, ενώ διοχετεύουμε και κρέας από τα αρσενικά ζώα στην τοπική αγορά. Το κρέας μας είναι λίγο πιο σκληρό και σκουρόχρωμο, περισσότερο λιπαρό αλλά με καλύτερη γεύση. Ως προς το τυροκομείο παρασκευάζουμε τη γραβιέρα ΠΟΠ Νάξου καθώς και γραβιέρα δωδεκάμηνης ωρίμανσης, προϊόντα που φιλοξενούνται στις περισσότερες μεγάλες αλυσίδες. Μεταξύ των προϊόντων που παράγουμε είναι επίσης γλυκιά μυζήθρα, ξινοτύρι καθώς και σαγανοτύρια ή σκληρά τυριά με γεύσεις σε μικρότερες ποσότητες».

Βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του Νικόλα Πιτταρά είναι να μεγαλώνει ο ίδιος τα ζώα και να μην αγοράζει από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα έχει προβεί σε διαδικασία γενετικής βελτίωσης. Ο Νικόλας Πιτταράς προέρχεται από οικογένεια κτηνοτρόφων, ενώ ξεκίνησε την τυροκόμηση το 2008.

Οι συνεργασίες με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και την Pizza Fan

Αυτή τη στιγμή προμηθεύει το τυροκομείου διαθέτει τα προϊόντα του σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Μασούτης, ο Γαλαξίας καθώς και στον Θανόπουλο. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με την Pizza Fan, την οποία προμηθεύει έως και 3 τόνους ΠΟΠ γραβιέρας Νάξου το μήνα για κάποια από τα προϊόντα που έχει στον κατάλογό της.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα agronews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Σαντορίνη: Η πρώτη άφιξη του “Olympic Champion Jet” άγγιξε το … τέλειο

Το πρώτο δρομολόγιο για το 2024 του "Olympic Champion Jet" είναι γεγονός - Εκτακτη δρομολόγηση αύριο Πρωτομαγιά για Νάξο - Σαντορίνη

Αμοργός: Το Δημαρχείο στα “μπλε” για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Ο Δήμος Αμοργού φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Νότιο Αιγαίο: Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας με επίκεντρο το ελαιόλαδο της Ρόδου

Ο φετινός διαγωνισμός δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge αναγνωρίζει την προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας - Ποια ήταν το προτεινόμενα προϊόντα

3+1 λόγοι που οι νέοι σπουδάζουν ψυχολογία σήμερα

Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους νέους για σπουδάσουν φέτος ψυχολογία (!!!)

Νάξος – Ιερός Ναός Παντανάσσης: Η ακολουθία του Νυμφίου

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στην Παντάνασσα της Νάξου

Η Wolt τώρα διαθέσιμη και στην Πάρο

Η γεωγραφική επέκταση της Wolt συνεχίζεται, με το νησί της Πάρου να αποτελεί το νέο σημείο που εντάσσεται στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων