Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΑιγαίο - Σκύρος: Συμφωνία Δήμου με Interamerican για αεροδιακομιδές

Αιγαίο – Σκύρος: Συμφωνία Δήμου με Interamerican για αεροδιακομιδές

|

Ο Δήμος Σκύρου γίνεται ο 4ος νησιωτικός δήμος (μετά από Σίφνο – Ανδρο – Υδρα) που έρχεται σε συμφωνία με την Interamerican για την παροχή υγειονομικών αερομεταφορών 

Ολο και περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας κάνει την εμφάνισή του στον τομέα των υγειονομικών αερομεταφορών… Κι αυτό θα πρέπει να το προσέξει η κρατική μηχανή… Αναφορά που γίνεται μετά τη γνωστοποίησης μίας ακόμη συμφωνίας για ανάγκες άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς από τη νησιωτική Ελλάδα που πρόσθεσε στις συνεργασίες της η INTERAMERICAN. Η εταιρεία θα καλύπτει με συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης για παροχή των σχετικών υπηρεσιών τον Δήμο Σκύρου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Νίκου Μαυρίκου και με τη χορηγική συνδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας ΣΚΥΡΟΣ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την τελευταία πενταετία έχει υπάρξει ανάγκη πραγματοποίησης υγειονομικής αερομεταφοράς σε 30 περιπτώσεις από το νησί και αυτός ήταν ο σημαντικός λόγος για τη σύναψη της συμφωνίας. Η Σκύρος, με πληθυσμό 3.000 περίπου κατοίκων, καλύπτεται πλέον από τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές υποδομές Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, με τον τρόπο που η εταιρεία καλύπτει και τα νησιά Ύδρας, Σίφνου και Άνδρου. Ήδη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η πρώτη αερομεταφορά ασθενούς από τη Σκύρο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσηλευτήρια εκτός του νησιού, θα ενεργοποιούν οι ιατροί των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Σκύρο. Η κλήση της INTERAMERICAN θα γίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης σε σοβαρό περιστατικό ασθένειας ή ατυχήματος και μόνο στην περίπτωση που δεν προσφέρονται τα μέσα αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ.

«Η φροντίδα της υγείας των Σκυριανών αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας. Η δεδομένη αξιοπιστία των υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN και ειδικότερα η πολυετής εμπειρία της εταιρείας στις υγειονομικές αερομεταφορές, εγγυάται την καλύτερη δυνατή διαχείριση των κρίσιμων περιστατικών» τονίζει ο Δήμαρχος, Νίκος Μαυρίκος. Το συμβόλαιο καλύπτει όλους τους πολίτες που διαθέτουν ιδιόκτητη η μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στη Σκύρο, καθώς και όσους εργάζονται στο νησί, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Στη νησιωτική Ελλάδα, στατιστικά, αφορά το 85% των αερομεταφορών που πραγματοποιεί η INTERAMERICAN, οι οποίες κατά το διάστημα των 28 ετών και πλέον λειτουργίας των σχετικών υπηρεσιών της πλησιάζουν τις 4.000. Οι περισσότερες από αυτές τις αερομεταφορές ήταν σωτήριες για τη ζωή των παθόντων που μεταφέρθηκαν.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβόλα μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία