Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Μαργαρίτης για επίθεση σε Μπόγδανο: "άνανδρη πράξη ωμής βίας, στόχος...

Νάξος – Μαργαρίτης για επίθεση σε Μπόγδανο: “άνανδρη πράξη ωμής βίας, στόχος η ελευθερία λόγου και έκφρασης”

|

Η συγκινητική ανάρτηση του Γιάννη Μαργαρίτη για την επίθεση που δέχτηκε ο συντοπίτης μας, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Η καταγγελία του Μπογδάνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Άγνωστοι το απόγευμα της Δευτέρας τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Το ευχάριστο είναι ότι είχαμε μόνο υλικές ζημιές και η Αστυνομια πραγματοποιεί έρευνες για να βρει τους ένοχους..

Ο Επαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης σε ανάρτησή του στη σελίδα του στα social media σχολιάζει την επίθεση και καταγγέλει τα φαινόμενα βίας αναφέροντας ”  Μετά το πρώτο σοκ και την επιβεβαίωση ότι οι δικοί μας (και λέγοντας δικοί μας περιλαμβάνω όλους τους Ναξίους, γιατί πραγματικά ο Κωνσταντίνος και η Ελένη είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από το σύνολο των κατοίκων του νησιού μας) έρχεται η συνειδητοποίηση της εγκληματικής πράξης αυτής καθ’ αυτής. Μια άνανδρη πράξη ωμής βίας της οποίας στόχος αποτελεί η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, η ευνομούμενη πολιτεία μας, η ίδια η Δημοκρατία μας. Το να πω ότι τέτοιες πράξεις προκαλούν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση των πολιτών είναι νομίζω περιττό. Θα τονίσω, όμως, ότι προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θεωρούν οι πτωχοί τω πνεύματι κοινοί εγκληματίες και εκτελεστές της ότι θα μπορούσαν να πετύχουν. Δεν μας φοβίζουν, δεν μας πτοούν. Αντίθετα, μας βρίσκουν όλους ενωμένους και αποφασισμένους να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας και τις αρχές της, τους νόμους της, το σύνολο των λειτουργών και των οργάνων της, τους πολίτες της. Κλείνοντας να πω ότι η Βία είναι Βία. Δεν νομιμοποιείται και δεν εξαγιάζεται”.

Μετά το πρώτο σοκ και την επιβεβαίωση ότι οι δικοί μας (και λέγοντας δικοί μας περιλαμβάνω όλους τους Ναξίους, γιατί…

Δημοσιεύτηκε από Ioannis Margaritis-Maria Polikreti στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

 

Μπογδάνος: ” “Οι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας ανήκουν σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο”

Για την διπλή και άνανδρη -όπως τη χαρακτήρισε- εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του, το βράδυ της Τρίτης, μίλησε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Δήλωσε πως είναι από τους πλέον στοχοποιημένους ανθρώπους στην Ελλάδα. «Με την ανοχή ή τη συμβολή πολλών οι οποίοι σήμερα θα διαμαρτυρηθούν κιόλας με κροκοδείλια δάκρια, έχω βρεθεί στο στόχαστρο μιας συντονισμένης και ενορχηστρωμένης επίθεσης χρόνια τώρα», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. 

Έκανε λόγο για «πολλαπλές διαρκής απειλές» που δέχεται εδώ και χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Χθες από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Υπάρχουν παιδιά που ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τη πρώτη έκρηξη», είπε ο δημοσιογράφος και βουλευτής, ευχαριστώντας τους γείτονες που προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά από το όχημά του. 

Είπε ότι μετακίνησε το δεύτερο αυτοκίνητο που ανήκει στη σύζυγό του και έσβησε την εστία. «Χτυπήστε αν θέλετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, αυτό που είδαμε χθες, να προχωρούν σε επιθέσεις στις οικογένειές μας, αναβαθμίζει με πολύ ανησυχητικό τρόπο τις απειλές που εκδηλώνονται όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε. 

Στην ερώτηση για το αν προέρχεται αυτό που έγινε χθες από άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο κ. Μπογδάνος είπε «ας μην παίζουμε τις κουμπάρες». Συνέχισε λέγοντας: «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε 12 λέξεις όλες κι όλες για να καταδικάσει δυστυχώς σε πολλά εισαγωγικά, τη διπλή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, δεν το έκανε επί της ουσίας». 

Άφησε αιχμές και κατά του ΚΚΕ που «έβγαλε μια ανακοίνωση “ναι μεν αλλά”». Είπε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας που χθες έκαναν τη διπλή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο» και διερωτήθηκε: «Υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό προέρχεται από την άκρα αριστερά;». 

«Δεν είμαι ούτε στην αντιτρομοκρατική ούτε θα κάνω μαντικές. Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας συγκεκριμένος χώρος από χθες επιδοκιμάζει αυτή την ενέργεια». Αναφέρθηκε σε κάποια ψεύτικα προφίλ στα social media που τον στοχοποιούν. «Εδώ και χρόνια φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα αλλά δεν με παίρνετε στα σοβαρά», είπε με παράπονο ο κ. Μπογδάνος.

«Όταν λέω ότι απειλούμαι, χρόνια τώρα και κάποιοι γελούν, τότε δημιουργείται μια συνθήκη που όταν προειδοποιώ, αυτό το πράγμα υποτιμάται». «Οι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας, που χθες χτύπησαν στο σπίτι μου, πάντα θα ψάχνουν και θα βρίσκουν τρόπους, τους ενοχλητικούς για αυτούς, όσους εκφράζουμε έναν λόγο που διεκδικεί με σθένος ίσα δικαιώματα, ίσες υποχρεώσεις, ίση αντιμετώπιση από τον νόμο για όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες χωρίς καμία διάκριση σε όλους τους χώρους, και πάντα αυτοί οι αλήτες θα ψάχνουν να βρίσκουν τρόπους. Δεν θα μας φοβίσουν δεν θα μας πτοήσουν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τα δημοκρατικά αισθήματά μας».

Τέλος, χαρακτήρισε τους εμπρηστές άνανδρους που χτύπησαν την οικογένειά του.

Πηγή: skai.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group