Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες: Στα ... κόκκινα Σαντορίνη - Μύκονος, ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια

Κυκλάδες: Στα … κόκκινα Σαντορίνη – Μύκονος, ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια

|

Στις κόκκινες περιοχές-αυξημένου κινδύνου μπαίνουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 30/1 και μέχρι τη Δευτέρα 8/2 ο Δήμος Θήρας και η ΠΕ Μυκόνου – Τι σημαίνει αυτό και δεν μιλάμε για … Περιφερειακές ενότητες..

Την επαναφορά της αγοράς στο click away και click in shop στις «κόκκινες περιοχές» και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη τη χώρα, εκτός από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Και αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν και τις Κυκλάδες.. Και δη τους Δήμους (και όχι τις Περιφερειακές Ενότητες) της Θήρας και Μυκόνου καθότι μπαίνουν στο κόκκινο

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε πως στις «κόκκινες» περιοχές θα υπάρχει επιστροφή στο click away και στο ραντεβού για τις αγορές στο λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως τα υγειονομικά δεδομένα αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για τη λήψη των αποφάσεων με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Σε κάποιες περιοχές η λήψη μέτρων κρίνεται επιτακτική, σύμφωνα με τον υφυπουργό και στο πλαίσιο αυτό -όπως είπε- από αύριο στις 6.00 το πρωί επανερχόμαστε στο χάρτη επιδημιολογικής ασφάλειας. Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

«Κίτρινες περιοχές»

Πέραν των οριζόντιων μέτρων που ισχύουν σε όλη την χώρα:

1 – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00

2 – Λειτουργία δια ζώσης σε Γυμνάσια και Λύκεια

3 – Έως 25 άτομα στις εκκλησίες

4 –  Ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ, πρακτορεία ΟΠΑΠ

«Κόκκινες περιοχές»

Στις κόκκινες περιοχές-αυξημένου κινδύνου μπαίνουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 30/1 και μέχρι τη Δευτέρα 8/2 ο Δήμος Θήρας και η ΠΕ (ουσιαστικά μιλάμε για τον Δήμο) Μυκόνου, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Τα ενεργά κρούσματα στη Σαντορίνη είναι σήμερα 23, από 14 πριν από μία εβδομάδα, ενώ στη Μύκονο 22, από 9 την προηγούμενη εβδομάδα.

Οπως αναφέραμε και νωρίτερα, σε ΠΕ Θήρας και Μυκόνου έχουμε τα 82 από τα 89 συνολικά κρούσματα των Κυκλάδων για το 2021 …  Συγκεκριμένα, στις κόκκινες περιοχές από αύριο θα ισχύουν τα παρακάτω:

1 – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί*.
2 – Ξεκινά η διά ζώσης λειτουργία μόνο των Γυμνασίων (τα Λύκεια συνεχίζουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση)
3 – Στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
4 – Η λειτουργία καταστημάτων θα γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Στις κόκκινες περιοχές περιλαμβάνονται επίσης: η Περιφέρεια Αττικής (πλην της ΠΕ Νήσων), ο Δήμος Πατρέων, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Χαλκιδαίων, ο Οικισμός Ρομά Δ.Ε. Δυστίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Σπάρτης, η Π.Ε. Λέσβου και ο Δήμος Νέας Προποντίδας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νίκος Νομικός: «Η Σχοινούσα προχωρά με μέτρο, όραμα και σεβασμό στην αυθεντικότητά της» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Σχοινούσας μιλά για τον τουρισμό, τις νέες επενδύσεις, το πολεοδομικό σχέδιο, την ύδρευση, το νέο λιμάνι και τις προτεραιότητες του νησιού

Νάξος: Το «Σπίτι του Εργαστηρίου» παρουσιάζει το νέο χειμερινό του πρόγραμμα για παιδιά

Δημιουργική απασχόληση, μάθηση και παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στη Νάξο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.