Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚΚΕ - Πάρος: Να μην διαλυθούν τα ΕΛΤΑ στο νησί της Πάρου

ΚΚΕ – Πάρος: Να μην διαλυθούν τα ΕΛΤΑ στο νησί της Πάρου

|

Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ καταθέτουν ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των ΕΛΤΑ στη Πάρο

“… Στην Πάρο (όπως σχεδόν σ’ ολόκληρη την επαρχία της χώρας μας) δεν υπάρχουν διευθύνσεις και η ταξινόμηση της αλληλογραφίας πριν την διανομή γίνεται αποκλειστικά σε προσωπική βάση, γνωρίζοντας ο υπάλληλος – διανομέας τους κατοίκους του νησιού. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στην Παροικία την περιοχή της Β’ Αστικού τομέα ο διανομέας εξυπηρετεί πάνω από 2000 αποδέκτες, στην πλειοψηφία τους μικρούς επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης….”

Ερώτηση κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με το μέλλον των ΕΛΤΑ στη Πάρο, καθότι η φημολογία οργιάζει.. Και ζητούν  “τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως τα ΕΛΤΑ στην Πάρο ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του λαού του νησιού;”

Αναλυτικά η ερώτηση που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ με τίτλο “Υποστελέχωση που έχει οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών ΕΛΤΑ στην Πάρο”

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα:

Υποστελέχωση που έχει οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών ΕΛΤΑ στην Πάρο

Η Πάρος με τους μόνιμους 15000 κατοίκους και εξαπλάσιους την καλοκαιρινή περίοδο, τους τελευταίους μήνες στερείται ουσιαστικά των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ. Πρέπει να υπολογίσουμε, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, ότι η Πάρος τους μισούς μήνες του έτους κατοικείται και από πολλαπλάσιο αριθμό εποχιακών επαγγελματιών του τουρισμού και κατά συνέπεια οι ανάγκες των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ παίρνουν τεράστιες διαστάσεις.

Τα καταστήματα ΕΛΤΑ (Παροικιάς – Νάουσας) μέχρι πρότινος εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού 10 μόνιμοι υπάλληλοι. Σήμερα τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας εξυπηρέτησης των αναγκών του λαού της Πάρου γιατί υπάρχουν μόνο 3 μόνιμοι υπάλληλοι και δύο υπάλληλοι που προσλαμβάνονται με μηνιαίες συμβάσεις εργασίας μέσω γραφείων ενοικιάσεως εργαζομένων, με συνέπεια τόσο να είναι κακοπληρωμένοι, όσο και να εναλλάσσονται πολύ συχνά.

Στην Πάρο (όπως σχεδόν σ’ ολόκληρη την επαρχία της χώρας μας) δεν υπάρχουν διευθύνσεις και η ταξινόμηση της αλληλογραφίας πριν την διανομή γίνεται αποκλειστικά σε προσωπική βάση, γνωρίζοντας ο υπάλληλος – διανομέας τους κατοίκους του νησιού. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στην Παροικία την περιοχή της Β’ Αστικού τομέα ο διανομέας εξυπηρετεί πάνω από 2000 αποδέκτες, στην πλειοψηφία τους μικρούς επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης. Φυσικά, αυτό είναι αδύνατον να γίνει με τους λίγους και ενοικιαζόμενους υπαλλήλους και με τη συχνή εναλλαγή τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται τεράστιος όγκος αδιανέμητων επιστολών – δεμάτων. Για να βρούνε την αλληλογραφία τους οι κάτοικοι της Πάρου μετά πολύ μεγάλη καθυστέρηση είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν μόνοι τους στους συσσωρευμένους όγκους επιστολών.

Ο κίνδυνος να χαθούν ή να φτάσουν καθυστερημένα στους δικαιούχους λογαριασμοί Ο.Κ.Ω., αλλά και η πιθανότητα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από την ουσιαστική κατάργηση του απορρήτου της αλληλογραφίας (αφού όλοι ψάχνουν όλους τους φακέλους), είναι πολύ μεγάλος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως τα ΕΛΤΑ στην Πάρο ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του λαού του νησιού;

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Με φόρα από το 5-1 η «γαλανόλευκη» στο Καραϊσκάκης

Η Εθνική Ελλάδας μετά την πεντάρα στη Λευκορωσία υποδέχεται τη Δανία, σε ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Ενοικιάζεται ισόγεια κατοικία στο Καστράκι Νάξου με απεριόριστη θέα

Διαθέσιμη από Σεπτέμβριο 2025 έως Ιούνιο 2026 – Δύο υπνοδωμάτια, ενιαίος χώρος, μοναδική τοποθεσία

Νάξος – Πανηγυρίζει η Παναγία Θεοσκέπαστη στο Κάστρο: Μοναδικός ορθόδοξος ναός με ιστορία αιώνων

Η δίκλιτη εκκλησία μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου συνδέεται με την οικογένεια του Μάρκου Σανούδου και παραμένει ζωντανό μνημείο πίστης και παράδοσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.