Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚαθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου - Πάρου - Τήνου: Νέος Αρχιεπίσκοπος ο π. Ιωσήφ...

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Πάρου – Τήνου: Νέος Αρχιεπίσκοπος ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης

|

Νέος Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου – Μυκόνου – Άνδρου ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης – Πότε και που θα γίνει η χειροτονία – Λόγω συμπλήρωσης του 75ου ηλικίας αποχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος (βιογραφικό)

Κανείς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο… Ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος έχοντας συμπληρώσει εδώ και πέντε χρόνια το 75ο έτος της ηλικίας του όπως προβλέπετε άλλωστε από το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας και τον Φεβρουάριο του 2016 υπέβαλε τη παραίτησή του στην Αγία Έδρα.

Πέντε χρόνια αργότερα και με δεδομένο ότι έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πρόσωπο για την διαδοχή, έχουμε τον νέο Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Πάρου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου… Και δεν είναι άλλος από τον πανοσιολογιότατο π Ιωσήφ Πρίντεζης…  Και η αναγγελία της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου έγινε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αυτός ήταν και ο λόγος που λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι καμπάνες στις εκκλησίες της Καθολικής Αρχιεπισκοπής χτύπησαν χαρμόσυνα…

Ο π Ιωσήφ θα χειροτονηθεί με βάση το τυπικό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου   το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαρτίου  2021, ενώ η ενθρόνισή του αναμένεται να γίνει εν ευθέτω χρόνο στην έδρα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής που είναι στη πόλη της Νάξου…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την Καθολική Αρχιεπισκοπή

Με ιδιαίτερη χαρά και πνευματική αγαλλίαση, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Πάρου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου και η Καθολική Επισκοπή Χίου – Λέσβου – Σάμου, αναγγέλλουν την εκλογή του νέου Ποιμενάρχη τους.

Ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος, σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας, την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου Πρίντεζη, η οποία υποβλήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του έτους 2016, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, ονόμασε νέο Αρχιεπίσκοπο τον γεννημένο το έτος 1970, πανοσιολογιότατο π. Ιωσήφ Πρίντεζη, του Εφημεριακού Κλήρου της Επισκοπής Σύρου.

Η εις Επίσκοπο χειροτονία και η ανάληψη των αρχιερατικών καθηκόντων του εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου προβλέπεται να γίνουν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου  στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαρτίου  2021. Θα τηρηθούν απόλυτα τα μέτρα προστασίας της υγείας  που τότε θα έχει ορίσει η πολιτεία και  οι συμβουλές που θα έχει δώσει η Εκκλησίας μας.

 

Το Βιογραφικό του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου

«Ο Ιωσήφ Πρίντεζης γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 6 Φεβρουαρίου 1970. Είναι γιος του Αντωνίου και της Μαρίας. Έχει 4 αδέλφια, την Άννα, τον Νικόλαο, τον Ανάργυρο και τη Φλώρα.

Έζησε στον Βήσσα και στην Ποσειδωνία όπου έβγαλε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο και στο Α’ Λύκειο Σύρου. Σε ηλικία 17 ετών έφυγε για σπουδές στην Ιερατική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή στην Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1991 αποφοίτησε με έπαινο από το Κολλέγιο αφού παρέδωσε την διατριβή του στην Μαιευτική του Πλάτωνα και το 1995 απέκτησε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο στην Θεολογία με ειδίκευση στο Κανονικό Δίκαιο. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και υπηρέτησε στις Ενορίες του Πάγου ως το 1999 και του Δανακού ως το 2016. Διορίστηκε από τον Επίσκοπο Σεβασμιότατο Φραγκίσκο Παπαμανώλη Γραμματέας της Επισκοπής Σύρου ως το 2006. Ασχολήθηκε με την Ποιμαντική της Νεολαίας, την Προετοιμασία μελλονύμφων και ήταν μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τη θεία Λατρεία.

Από το 1999 ως το 2004 υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, από το 2004 ως το 2016 στην Ενορία της Βάρης, από το 2014 ως το 2016 στην Ενορία του Βήσσα, και από το 2016 ως σήμερα στις ενορίες του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σεβαστιανού. 

Από το 1997 είναι δικαστής στο Δευτεροβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο της Ελλάδας, από το 2001 είναι ιεροδιδάσκαλος στα Δημόσια Σχολεία (έχοντας διδάξει στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Γενικό Λύκειο). Από το 2014 είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για την Οικογένεια και την Προστασία της Ζωής και από το 2019 είναι πρόεδρος της Συνοδικής επιτροπής για τη θεία Λατρεία».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στοίχημα – League One: Μάνσφιλντ εναντίον Πιτέρμπορο και όλα ανοιχτά στο 3.75!

η Μάνσφιλντ θα «κονταροχτυπηθεί» με την Πιτέρμπορο και βλέπουμε φαβορί και αουτσάιντερ. Η πρόταση της ημέρας

Waste-to-Energy / WtE: Τα απορρίμματα της Σαντορίνης πάνε Κρήτη;

Εξι μονάδες καύσης απορριμμάτων – Πού θα χωροθετηθούν - Το επικρατέστερο σενάριο, η συσχέτιση με τον στόχο για μείωση της ταφής σκουπιδιών και οι προκλήσεις

Νάξος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο Άγιος Αρσένιος – Βίβλος – Πλάκα λόγω εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα οδού από Άγιο Αρσένιο προς δρόμο Βίβλου – Πλάκας (περιοχή Άγιοι Απόστολοι)

Naxos Medical και Μάιος: Εξειδικευμένοι γιατροί, υψηλού επιπέδου φροντίδα στη Νάξο

Με επισκέψεις κορυφαίων ιατρών και πλούσιο πρόγραμμα προληπτικών και διαγνωστικών υπηρεσιών, το πολυιατρείο Naxos Medical συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία του νησιού.

Βατικανό: Ο «Φραγκίσκος της Ασίας» φαβορί για νέος Πάπας

Ο καρδινάλιος Λούις Αντόνιο Τάγκλε από τις Φιλιππίνες είναι γνωστός για την ταπεινότητά του και οι ομιλίες του προσελκύουν χιλιάδες πιστούς

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Πρόταση Ημέρας: Αγκινάρες λεμονάτες με άσπρο πιπέρι με άρωμα Κέρκυρας

«Κουκούτσες» ή «μόρες» τις λένε οι Κερκυραίοι τις μικρές αγκινάρες με το σκούρο χρώμα που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το τυπικό ανοιξιάτικο λαδερό του νησιού, παρέα με πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια και αρακά.

Νάξος – The Locaλs: Μία ακόμη βραδιά έντεχνης μουσικής, με άρωμα αυθεντικής φιλοξενίας

Στο The Locaλs, δεν πίνεις απλώς καφέ – ζεις ρεμπέτικες βραδιές που σε ταξιδεύουν στον παλιό καλό καιρό με μεζέ, κρασί και γνήσιο λαϊκό ήχο.

Παροναξία: Απρίλιος με δροσιά και “ποτιστικές”, κάτω από τον μέσο όρο η θερμοκρασία

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, περιορισμένες αλλά ουσιαστικές βροχοπτώσεις και μέτρια υδρολογική εικόνα για το 2025 στα δύο νησιά των Κυκλάδων (στατιστικά)

ΑΣ Τήλου: Tο καράβι… φεύγει (video)

Το καράβι της επιστροφής για Ρόδο, που εξυπηρετεί τόσο τους ίδιους όσο και τις ομάδες-φιλοξενούμενους, έχει αυστηρό ωράριο και δεν περιμένει κανέναν.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Νάξος – Παναγία Δροσιανή: Για μία ακόμη χρονιά συγκλόνισε το “Ω γλυκύ μου έαρ” (video)

Για μία ακόμη χρονιά, η Παναγία Δροσιανή στη Μονή της Νάξου ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής βρέθηκε στο επίκεντρο… (video)