Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Copa Sudamericana: Αρωμα Ελλάδας σε Αργεντίνικο εμφύλιο

Στοίχημα – Copa Sudamericana: Αρωμα Ελλάδας σε Αργεντίνικο εμφύλιο

|

Αργεντίνικος εμφύλιος στο Copa Sudamericana και ο Νίκος Μποζιονέλος κάνει τη δική του ανάλυση που έχει άρωμα .. Ελλάδας. Από τον Μπλάνκο έως τον Κρέσπο, τον μαθητή του Μαλεζάνι

Τελικός για το Copa Sudamericana απόψε (22:00), χωρίς κόσμο και αργεντίνικο «εμφύλιο» ανάμεσα σε Λανούς και Ντιφένσα στο «Μάριο Κέμπες» της Κόρδοβα, στην Αργεντινή.

Η Λανούς απέκλεισε τη Βέλεζ με 3-0 στη ρεβάνς, συνέχισε την καλή της πορεία και είναι παρούσα σε τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2013, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη, και τελευταία, φορά στην ιστορία της. Τότε αφενός σε διπλά ματς, αφετέρου ενάντια σε άλλη μια latin έκπληξη, την Πόντε Πρέτα, αφετέρου με τεχνικό τον Γκιγέρμο Μπάρος Σελότο και ηγέτη της επίθετης, φυσικά, τον Ισμαελ Μπλάνκο που το 2007-11 έπαιξε στην ΑΕΚ και πλέον φορά τη φανέλα του… Παναρκαδικού.

Η Ντιφένσα απέκλεισε την Κοκίμπο Ουνίδο με 4-2 στη ρεβάνς (του 0-0) κι ενώ κυνηγούσε το σκορ από το 8ο λεπτό, είχε βάλει τέταρτο στο… 44’. Για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε σε τελικό και ο επόμενος Αργεντινός τεχνικός που θα διαβεί τον Ειρηνικό για μεγάλη ομάδα ονομάζεται Ερνάν Κρέσπο, στα 45 του πια.

Με επιθετική νοοτροπία (σημαντικό για τα προγνωστικά στοιχήματος), άλλωστε ο τεχνικός της οργίασε στα γήπεδα, κυρίως του Campionato (με Πάρμα, Λάτσιο και Ιντερ) κατακτώντας τα πάντα στη χώρα αλλά και ένα διεθνές τρόπαιο: το UEFA Cup του 1999 με την Πάρμα στον τελικό της Μόσχας κόντρα στη Μαρσέιγ. Ο Κρέσπο είχε ανοίξει το σκορ στο 25’, ο Βανόλι και ο Κιέζα είχαν βάλει τα άλλα δύο για τους «παρμέντζι» του (γνωστού μας) Αλμπέρτο Μαλεζάνι που έπαιζαν τότε με εμβληματικούς παίκτες όπως οι τρομεροί Αργεντινοί χαφ Σενσίνσι και Βερόν, οι Τιράμ, Μπογκοσιάν, ο Φάμπιο Καναβάρο αλλά και οι Φουζέρ και Ντίνο Μπάτζιο, με τερματοφύλακα τον Τζίτιζ Μπουφόν! Η ΟΜ είχε τον άλλοτε (1973-74) παίκτη του Ολυμπιακού, Ρολάντ Κουρμπίς, στον πάγκο, τους Λοράν Μπλαν, Ρομπέρ Πιρές και Φλοριάν Μορίς, αλλά ήταν «λίγη» εκείνο το βράδυ.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία