Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - covid 19: Ξεκινάει ο εμβολιασμός των Υγειονομικών

Ελλάδα – covid 19: Ξεκινάει ο εμβολιασμός των Υγειονομικών

|

Σε τρεις φάσεις οι εμβολιασμοί των υγειονομικών – Οι ημερομηνίες ορόσημο και η αντίδραση από τα …Δωδεκάνησα

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο οποίος και θα γίνει σε τρεις φάσεις. Συγκεκριμένα, προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα εννέα νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα (ανάμεσά τους αυτά της Σύρου, Νάξου, Σαντορίνης και βέβαια σε Ρόδο και Κω αν και η αρχική πρόταση ήταν για σήμερα 4 Ιανουαρίου). Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου. Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής εκτιμάται ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών».

Αφού σημείωσε ότι η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία» όπως έχει ανακοινωθεί, γνωστοποιώντας ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Σαντορινιός: Φιάσκο και ακυρώσεις

Αντίδραση είχαμε από την αντιπολίτευση με τον Νεκτάριο Σαντορινιό – πρώην υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  – να δηλώνει «Παρά τις επικοινωνιακές φιέστες της Κυβέρνησης, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παραμένει γυμνό. Η οργανωτική ανεπάρκεια, η αδιαφορία και τα ψέματα που έχει επιδείξει το κυβερνητικό επιτελείο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζονται και στη φάση της «περίφημης» επιχείρησης εμβολιασμού.

Έτσι, σε συνέχεια του αλαλούμ που το κυβερνητικό επιτελείο, μας έχει συνηθίσει, με μια αιφνίδια και αναίτια εντολή η 2η ΥΠΕ ακύρωσε τον προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 4/1/21, εμβολιασμό των υγειονομικών που εργάζονται στα Νοσοκομεία Κω και Ρόδου, ματαιώνοντας την προσπάθεια να ανακοπεί η επέλαση του ιού.

Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση είναι έκθετοι. Για ποιους τελικά προορίζονται τα πάνω από 90.000 εμβόλια που παρέλαβε η χώρα μας; Για τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ ή για την προστασία των ανθρώπων του ΕΣΥ, οι οποίοι τόσους μήνες με αυταπάρνηση, δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα; Αυτό το φιάσκο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παράταση της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα ζητά η TUI

Συζητήσεις με ξενοδόχους για λειτουργία μονάδων έως τα τέλη Νοεμβρίου και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι τον Ιανουάριο λόγω υψηλής ζήτησης

Δονούσα: Η αθέατη πινελιά του Αιγαίου

Ένα νησί-καταφύγιο με μνήμες πολιτισμού και τοπία αυθεντικής ομορφιάς. Ιστορία, μονοπάτια και παραλίες που ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε έναν κόσμο λιτών απολαύσεων

Πορτάρα: Ο Δήμος πανηγυρίζει… για μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη

Το Πρωτοδικείο Νάξου διέταξε την απομάκρυνση του συρματοπλέγματος στην Πορτάρα – όμως η απομάκρυνση είχε ήδη δρομολογηθεί από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού.

Φώτης Μαυρομμάτης: «Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της – Προστατεύει το Τοπόσημο της Νάξου»

Δικαστική δικαίωση για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Απομάκρυνση της πρόχειρης περίφραξης στον Ναό του Απόλλωνα έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2025.

Κύπελλο Ελλάδας: Πανιώνιος – Ηρακλής και το ισόπαλο 3.10 που… γυαλίζει στο μάτι

Μεγάλη μάχη για την πρόκριση στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας – Ο «Ιστορικός» φαβορί, αλλά ο Ηρακλής διψά για την έκπληξη.

Δικαίωση για τη Νάξο: Απομακρύνεται το συρματόπλεγμα από τον Ναό του Απόλλωνα

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Νάξου έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου και διέταξε την απομάκρυνση της παράνομης περίφραξης που αλλοίωνε τον εμβληματικό χώρο στα Παλάτια.

Νάξος: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Κορωνίδας, παρέμβαση για καθαρισμό στο Δημοτικό Σχολείο μετά την πυρκαγιά

Η Κοινότητα Κορωνίδας καλεί σε τακτική συνεδρίαση, ενώ παράλληλα ζητά άμεσες ενέργειες για την προστασία του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, μετά το πρόσφατο περιστατικό φωτιάς στον περιβάλλοντα χώρο.

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: «Επτά Αινίγματα για τον Ντετέκτιβ Χάρι» απόψε (20/08) με τον αξέχαστο Gene Hackman

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ., στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, συνεχίζεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα με την ταινία «Night Moves» του Άρθουρ Πεν.

Με Προμπονά και Καρλοβιτς συνεχίζει δυνατά ο ΑΜΣ Φιλωτίου

Ο έμπειρος κόουτς Γιώργος Προμπονάς και ο φυσικοθεραπευτής Ευάγγελος Καρλοβιτς ανανεώνουν τη συνεργασία τους με τον ΑΜΣ Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ», κρατώντας την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

11.500 καταγγελίες μέσω MyCoast: Οι πολίτες «ελεγκτές» των ελληνικών παραλιών

Ξαπλώστρες χωρίς άδεια, απουσία ναυαγοσωστών και εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση – Ποιες περιοχές «φιγουράρουν» στην κορυφή της αυθαιρεσίας.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι