Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΑμοργός: .. έρχονται τα "Δώρα των Ξωτικών" (28/12)

Αμοργός: .. έρχονται τα “Δώρα των Ξωτικών” (28/12)

|

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ο Δήμος Αμοργού σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα “Ονειρόδραμα” παρουσιάζει την παράσταση ” Τα Δώρα των Ξωτικών” –  Τι αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Πόπη Δεσποτίδη

«Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η πριγκίπισσα νιώθει πως κάτι της λείπει, Ο μάγειρας, ο γελωτοποιός και ο γιατρός δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν, δεν μπορούν να καταλάβουν τι νιώθει. Μια κούκλα θα ζωντανέψει και θα την οδηγήσει μέσα από μια χαραμάδα σε ένα μαγικό ταξίδι στο δάσος όπου θα γνωρίσει τρία ξωτικά, το ξωτικό του αέρα, του νερού και των δέντρων. Κάθε ένα θα την βοηθήσει μαζί με τα παιδιά να αναγνωρίσει και να διαχειριστεί την λύπη, την χαρά, τον φόβο.»

Μια υπέροχη διαδραστική παράσταση (“Τα δώρα των ξωτικών”) για τα συναισθήματα ,μέσω της πλατφόρμας zoom, προσφέρει ο Δήμος Αμοργού στα παιδιά του νησιού σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Ονειρόδραμα»

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε ζωντανή σύνδεση τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά και οι γονείς συμμετέχουν κι εκείνοι στην διάδραση της παράστασης βοηθώντας τους ηθοποιούς να εξελίξουν την ιστορία, όπως θα γινόταν στο θέατρο.

Το παραμύθι βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους, να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση αντιλαμβάνοντας τη σπουδαιότητα της φύσης σαν βιολογική ανάγκη, να μάθουν πως πρέπει να προστατεύουν το κοινό μας σπίτι που είναι η ίδια η φύση.

Η σύνδεση της κάθε οικογένειας θα γίνει με link που θα αποσταλεί στο email της, ώστε στις 28 Δεκεμβρίου όλο το νησί να γίνει ένα μεγάλο, χαρούμενο θεατρικό σκηνικό μαζί με τους ηθοποιούς της ομάδα «Ονειρόδραμα»

«Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και μαζί με αυτά γινόμαστε και εμείς παιδιά. Η πανδημία μας οδήγησε σε επιλογές διαδικτυακές καθώς είναι χρέος μας ως Δημοτική Αρχή, ανεξαρτήτως συνθηκών, να προσφέρουμε στα παιδιά ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις που θα κάνουν ξεχωριστές τις εορταστικές ημέρες» δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής, κα Πόπη Δεσποτίδη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στην Πλάκα ξανά: 7η αυτοψία και 32η συνέλευση πολιτών για τη σωτηρία των παραλιών της Νάξου

Οι ενεργοί πολίτες της Νάξου επιστρέφουν στην Πλάκα την Παρασκευή 11 Ιουλίου, για μια ακόμη αυτοψία και την 32η συνέλευσή τους, εν μέσω καταγγελιών για ανεξέλεγκτες καταπατήσεις, περιβαλλοντική υποβάθμιση και αδράνεια των αρχών.

Μητρόπολη Παροναξίας: Υποδοχή Τιμίου Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας στην Νάξο

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 θα πραγματοποιηθεί με ευλάβεια η επίσημη υποδοχή αποτμήματος του λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτισσας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου.

Αιμοδοσία Ιουλίου στη Νάξο: Όταν η προσφορά γίνεται ζωή (πρόγραμμα)

Ο Σύλλογος «Εθελοντική Αιμοδοσία Νάξου» καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη νέα σειρά αιμοδοσιών, δίνοντας το πιο πολύτιμο δώρο — το αίμα τους.

Σύρος: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά στο Ενυδρείο Κινίου

Γνωριμία με το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού μέσα από ξενάγηση και βιωματική εμπειρία – Εκδηλώσεις στις 23 και 30 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο

Γαλλικό αφιέρωμα – ύμνος στο ελληνικό καλοκαίρι. Το GEO «ταξιδεύει» στο Αιγαίο

Σειρά δημοσιευμάτων σε έντυπη και ψηφιακή μορφή αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά, την αυθεντικότητα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 11 Ιουλίου

Από τις 06:30π.μ. έως τις 08:00π.μ. σε διάφορες περιοχές του νησιού λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Π.Ν.Αι.: Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

Η διαβούλευση απευθύνεται τόσο σε πολίτες όσο και σε θεσμικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και θα είναι ανοικτή έως τις 27 Ιουλίου 2025

Πάρος: Στην τελική ευθεία το νέο Δικαστικό Μέγαρο, επίσκεψη Μπούγα και σύσκεψη στο Δημαρχείο

Σημαντική σύσκεψη εργασίας παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα για την εξεύρεση χώρου στέγασης του Πρωτοδικείου Πάρου – Κοινός στόχος η αναβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών στο νησί.

«Ο χορός του Ησαΐα» στην Πάρο: Παράδοση ή παρεξήγηση;

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας τοποθετείται για το βίντεο γαμήλιας τελετής στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή – Τι είναι πραγματικά το τοπικό αυτό έθιμο και γιατί δεν αποτελεί καινοτομία

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Αναστηλώνεται ο Ι.Ν. Αγίου Μάμαντος στην Ποταμιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στατικής μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση του ιστορικού ναού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2025.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης (18:30) για το “BLUE STAR 1”

Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:30 αντί για 17:30 – Δείτε το ανανεωμένο ωράριο για Πάρο, Νάξο, Ίο και Θήρα