Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - Βρούτσης: Το αυστηρό μήνυμα προς τους εργοδότες

Ελλάδα – Βρούτσης: Το αυστηρό μήνυμα προς τους εργοδότες

|

Γιάννης Βρούτσης – Υπουργός Εργασίας: Οι εργοδότες να είναι προσεκτικοί – Το ΣΕΠΕ δέχεται και ανώνυμες καταγγελίες – Τί

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζόμενους, είτε αξιώνοντας από αυτούς την αποζημίωση ειδικού σκοπού είτε απαιτώντας να πάνε στη δουλειά, ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, απηύθυνε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Εργασίας συνέστησε στους εργοδότες, μετά την ψήφιση του χθεσινού νόμου, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν καταχρηστικές συμπεριφορές, γιατί – όπως είπε – το ΣΕΠΕ είναι εδώ και δέχεται καταγγελίες ακόμη και ανώνυμες, τις οποίες εξετάζει ενδελεχώς.

Ο κ. Βρούτσης έδωσε τα εξής στοιχεία: μέσα στο 2019 δόθηκαν 123.324 κύριες συντάξεις και το 2020 έως τέλος Δεκεμβρίου θα δοθούν άλλες 160.000. “Σπάνε ρεκόρ στην ιστορία του ασφαλιστικού, με μπροστάρη τον Διοικητή του e-EΦΚΑ καταβάλλαμε 190 εκατ. ευρώ παραπάνω σε κύριες συντάξεις. Και πάμε στο 2021. Στόχος να πάμε στα 25 δισ. με 626 εκατ. ευρώ παραπάνω για κύριες συντάξεις. Αύξηση 30% το 2021. Εάν δεν υπήρχε η ψηφιακή σύνταξη “Ατλας”, δεν θα το πετυχαίναμε αυτό”.

Και ενημέρωσε  ότι, συνολικά, μόνο το υπουργείο Εργασίας έχει διαθέσει 2,7 δισ. ευρώ για την στήριξη 4.600.000 πολιτών, χωρίς σε αυτό τον αριθμό να περιλαμβάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι. Γνωστοποίησε επίσης ότι χθες δόθηκαν σε 66.071 δικαιούχους 6.200.000 ευρώ και σε 27.466 δικαιούχους 5.818.000 ευρώ, χρήματα που αφορούν το πρόγραμμα Συν- Εργασία , το δώρο Χριστουγέννων και τον μισθό Νοεμβρίου.

Τι αναφέρει για τους αγρότες

Οι αγρότες θα είναι οι πλέον ευνοημένοι στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης να καταβάλει τις  εκκρεμείς συντάξεις, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα, “Μέχρι τέλος Απριλίου οι αγρότες θα λάβουν τις εκκρεμείς συντάξεις που είναι 35.000 στις συνολικά 160.000. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χάρις την ψηφιακή σύνταξη θα είναι η πρώτη που θα καταφέρει να βάλει τέλος σ αυτή την παθογένεια πενήντα ετών, και οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν άμεσα την σύνταξή τους”.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι για τις 160.000 νέες συντάξεις που θα βγουν το 2021 (δηλαδή όσες εκκρεμούν) έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 626 εκ ευρώ.

Και σημείωσε: “Στόχος είναι μέσα στο 2021 να βγουν όλες οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις. Και θα σας πω κάτι. Το 2013 συνέβη το εξής εξωφρενικό. Δεν γνωρίζαμε ούτε πόσοι είναι οι συνταξιούχοι, ούτε τι παίρνουν κάθε μήνα, ούτε τι συντάξεις δίνονταν λόγω των πολλών ειδικών καθεστώτων ασύμβατων μεταξύ τους. Τότε κάναμε την χαρτογράφηση με το σύστημα ‘Ήλιος’  που διέκοψε αναιτίως για δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Μοναδική εκκρεμότητα τα πόσες ήταν οι εκκρεμείς συντάξεις που ρώταγα επί 4 χρόνια την κ. Αχτσιόγλου και δεν απαντούσε”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νιγηρία: Φοιτήτριες υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν φορούν σουτιέν (!!!)

Σάλος με το πανεπιστήμιο Ολαμπίσι Οναμπάνγιο — Μιλούν για παρωχημένο, σεξιστικό κανονισμό και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κακαβιά στο λιμάνι της Γιάλης: Μια μέρα με τον Μιχάλη και τη Μαρία στην Αμοργό

Από την ψαριά στα νερά του Αιγαίου μέχρι το καΐκι και την κατσαρόλα: η καθημερινότητα των ψαράδων της Αιγιάλης, η σοφία της κακαβιάς και το νέο πρόσωπο των λιοντόψαρων.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Ανάφης: Στο τραπέζι οι ακτοπλοϊκές ανάγκες του νησιού

Ιάκωβος Ρούσσος, Βασίλης Κικίλιας και Μάρκος Καφούρος συζήτησαν για τη βελτίωση των συνδέσεων, την ίδρυση Λιμενικής Αρχής και την πύκνωση δρομολογίων προς Κυκλάδες.

Σύρος: Το Αιγαιοπελαγίτικο κόσμημα στην ελίτ των πολιτιστικών προορισμών της Ευρώπης

Διεθνής αναγνώριση για το νησί μέσα από το αφιέρωμα του «Travel and Tour World». Πάνω από 50 εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2025», με τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Στράτος Φουτάκογλου: «Αυτά είναι τα προβλήματα της Χώρας Νάξου και δεν μπορούν να περιμένουν» (video)

Σημαντικές παρεμβάσεις στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3. Από την απομάκρυνση των αφαλατώσεων και τα δημοτικά τέλη, έως την κατάσταση της παλιάς πόλης και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Συμμαχία για την Ποσειδωνία στα Ελληνικά Νησιά: Φύλακες του βυθού για το αύριο της θάλασσας

Ενα πενταετές πρόγραμμα με παγκόσμια στήριξη ξεκινά από το CPF για την προστασία του πιο πολύτιμου υποθαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου

Karagoutis Training Camp: Επιστρέφει στη Νάξο, πέντε (5) ημέρες μπάσκετ και έμπνευσης

Από 19 έως 23 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Περιστεράκης» ένα camp γεμάτο μπάσκετ, φιλοδοξία και ομαδικό πνεύμα

Αναγέννηση ενός μονοπατιού-θησαυρού στην Κωμιακή Νάξου

Από το Ανέφαμα στους νερόμυλους: Μια διαδρομή πολιτισμού, φύσης και μνήμης ζωντανεύει ξανά

Los Angeles Lakers: Η οικογένεια Buss αποχωρεί, ο Mark Walter νέος ιδιοκτήτης με ρεκόρ πώλησης στα 10 δις (!!!)

Η ιστορική συμφωνία των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρνει τον ισχυρό άνδρα των Dodgers στην κορυφή ενός από τα πιο εμβληματικά franchises του NBA – Τι σηματοδοτεί η νέα εποχή για την ομάδα του Λος Άντζελες.

Μάνος Κόνσολας: Ολιστικό σχέδιο για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα στα νησιά

Συγκεκριμένες προτάσεις σε εννέα υπουργεία για εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, φοιτητές και νέες οικογένειες

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)