Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΚυκλάδες: Ακόμη δεν τα είδαμε και ... 60 ευρώ προς Τρίπολη με...

Κυκλάδες: Ακόμη δεν τα είδαμε και … 60 ευρώ προς Τρίπολη με τα υδροπλάνα (!!!)

|

Κυκλάδες… Τρίπολη με υδροπλάνο και τιμή εισιτηρίου 60 ευρώ – Σε λίμνη (!!!) το Κεντρικό υδατοδρόμιο της Πελοποννήσου – Πτήσεις και για Πειραιά. Έπεσαν οι υπογραφές για την συγκρότηση φακέλου

Κώσταααααααααα. Αυτοί είναι χρόνια μπροστά τελικά. Και λίμνη (η γνωστή Τάκα στο κέντρο της Αρκαδίας) ως κέντρο αναφοράς για το κεντρικό υδατοδρόμιο αλλά και τιμή εισιτηρίου για Κυκλάδες… Και μετά μου λες εσύ… ζήσε Μάη μου…

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα anagnostis.org “Το κεντρικό υδατοδρόμιο της Πελοποννήσου σχεδιάζει η Περιφέρεια με πτήσεις από και προς Κυκλάδες και Πειραιά. Ήδη έπεσαν οι υπογραφές της σύμβασης για την συγκρότηση του φακέλου δημιουργίας υδατοδρομίου στην λίμνη Τάκα (, με δαπάνη περί τις 20.000 ευρώ.

Οι γραμμή Τρίπολη – Κυκλάδες θα έχει διάρκεια πτήσης 55 λεπτά και τιμή εισιτηρίου περί τα 60 με 70 ευρώ), ενώ η γραμμή Τρίπολη – Πειραιάς θα έχει διάρκεια πτήσης 35 λεπτά.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η εν λόγω υποδομή να αποτελέσει το κεντρικό υδατοδρόμιο της Περιφέρειας, καθώς – όπως γνωστοποιήθηκε – σύμφωνα με την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα στην χωροθέτηση του υδατοδρομίου.

“Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην περαιτέρω εξωστρέφεια, της Περιφέρειας” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

limni_taka.jpg

Που είναι η λίμνη Τάκα;

Η λίμνη Τάκα είναι λίμνη της Αρκαδίας που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρα στο οροπέδιο της Τεγέας και σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Έχει γλυκό νερό και αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της Πελοποννήσου με πολλά πτηνά και ψάρια. Στη φυσική της πανίδα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- λευκοτσικνιάδες, χαλκόκοτες, φιδαετοί, γλαρόνια, αλκυόνες, τα οποία την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δρομολογήσει την λειτουργία υδατοδρομίου μετά και την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή πίστωσης 325.000 ευρώ για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, με δενδροφυτεύσεις, ποδηλατόδρομους και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα παρεμβάσεις.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.