Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Ιος: Κίνητρο 8.000 ευρώ (ετησίως) για έλευση παιδιάτρου

Κυκλάδες – Ιος: Κίνητρο 8.000 ευρώ (ετησίως) για έλευση παιδιάτρου

|

Παιδίατρος, η πλέον δυσεύρετη ειδικότητα στην Ελλάδα – Ο Δήμος Ίου όπως ..φωνάζει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας προσφέρει 8.000 ευρώ μετρητά (ετησίως) σε όποιον γιατρό πάει στο νησί

«Έχουμε 400 παιδιά και δεν έχουμε παιδίατρο και αυτό είναι δύσκολο. Γίνεται προσπάθεια και πιστεύω ότι θα προκηρυχτεί η θέση τώρα και έχουμε δεσμευτεί και εμείς, γιατί έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να επεμβαίνει και η ίδια»

Ποιος το λέει αυτό; Μα ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega… Και εκεί σημείωσε ότι στην πανέμορφη Ίο, ζουν 400 παιδιά χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά δεν υπάρχει παιδίατρος, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ιδιώτης.

«Η Ίος έχει τη χαρά να έχει 400 παιδιά. Προνήπιο και νήπιο είναι 60 μαθητές. Πρέπει να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ και για να μείνουν οι γονείς εδώ πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Δεν μπορούν να νιώθουν ασφάλεια όταν το νησί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παιδίατρο. Το καλοκαίρι καταφέραμε και είχαμε μία κοπέλα στο πλευρό μας, αλλά τον χειμώνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Διευκρίνισε ότι ο δήμος είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και σε λίγες μέρες θα επαναπροκηρυχθεί η θέση, η οποία- όπως είπε- θα είναι μόνιμη στο ΕΣΥ. “Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Νόμου 4483/2017, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ορεινών και νησιωτικών περιοχών, μπορούν να παρέχουν κίνητρα σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι οι ιατροί. Είναι στην ευχέρεια του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσει και εξειδικεύσει κατά περίπτωση μια τέτοια παροχή. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Γιατί ως Δήμος έχουμε στο επίκεντρό μας τον άνθρωπο και πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας αποτελούν τη σοβαρότερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον του τόπου μας”.  Θα προκηρυχτεί ως επιμελητής Α’ ώστε να είναι μεγαλύτερη η μισθοδοσία του, “και αν κάτσει πέντε χρόνια στην Ίο, μετά θα μπορεί να πάει σε οπουδήποτε νοσοκομείο αστικού κέντρου που έχει κενή θέση”.

Αναφορικά με το bonus των 8.000 ετησίως ο κ. Γκίκας είπε: “Μετρητά θα δίνει ο δήμος στον παιδίατρο που θα έρθει στο νησί bonus 8.000 ευρώ ετησίως για να κάνει τη ζωή πιο εύκολη του παιδίατρου του νησιού. Θα μπορεί να βρει σπίτι εδώ, ακόμη στην Ίο η κατάσταση είναι καλή”.

Σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, ο Δήμαρχος Ιητών σημείωσε ” Όσο κι αν το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων κάνει ό,τι μπορεί -και το ευχαριστούμε για αυτό- δεν είναι δυνατόν φυσικά να καλύψει το κενό.  Δυστυχώς, ως γονείς είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε τις υπηρεσίες αυτές στη Θήρα, τη Νάξο αλλά και την Αθήνα. Σκεφτείτε ότι για να κάνουμε ένα εμβόλιο στο παιδί μας πρέπει να προγραμματίσουμε ταξίδι! Ακόμη και αυτό, όμως, πολλές φορές είναι δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη τις κακές καιρικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων ματαιώνονται δρομολόγια  και φυσικά τα μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ιδίως τους χειμερινούς μήνες. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, θα μπορούσε να υπάρξει αεροδιακομιδή, αλλά και αυτό υπάγεται σε περιορισμούς, λόγω καιρικών συνθηκών ή νυχτερινών ωρών”.

Και σχετικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας σημείωσε… Διαθέτουμε ένα καλά εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το ενισχύσουμε. Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία  καταφέραμε να το θωρακίσουμε με θαλάμους υποδοχής και υγειονομικής απομόνωσης για τη διαχείριση κρουσμάτων Covid-19, μοριακό αναλυτή για την ανίχνευση και διάγνωση των κρουσμάτων, ενώ το προσωπικό του ΚΥ εκπαιδεύθηκε στη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοιού σύμφωνα με το πρόγραμμα ΕΚΑΒ be SAFE. Μάλιστα, τους προηγούμενους μήνες, στα λίγα κρούσματα που παρουσιάσθηκαν στο νησί, γιατροί και νοσηλευτές απέδειξαν την επιστημονική και επαγγελματική τους επάρκεια. Ευτυχώς έχουμε άξιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έναν ιατρό γενικής ιατρικής, δύο ορθοπεδικούς  και αριθμό αγροτικών ιατρών. Πέραν όμως της έλλειψης παιδιάτρου, όμως, υπάρχουν ακόμα δυστυχώς και άλλες βασικές ελλείψεις. Δεν έχουμε καρδιολόγο και -το κυριότερο- στο ΚΥ Ίου υπάρχει έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής το θέμα αντιμετωπίζεται μερικώς με τη βραχυχρόνια απόσπαση οδηγών ασθενοφόρων και την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών – οδηγών. Για να καταλάβετε, υπάρχουν διαστήματα που σε μια ανάγκη το ασθενοφόρο το οδηγεί εθελοντικά δημοτικός μας σύμβουλος”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Νάξο, έξι μοναδικές παραστάσεις με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου

Έξι μοναδικές παραστάσεις σε ισάριθμα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης.

Ελλάδα – Ραφαήλ Παγώνης: Πρωταθλητής Ευρώπης U14

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε πάθος, ωριμότητα και ψυχραιμία, νικώντας τον Ολλανδό Λόρενς Ντράιβερ στον τελικό του European Junior U14 στην Τσεχία

Τρίποδες: Μια αυθεντική βραδιά παράδοσης, ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων

Με κέφι, μουσική και συγκίνηση γέμισε το χωριό, σε μια γιορτή που τίμησε την παράδοση, τη συλλογικότητα και την ελπίδα

Κίμωλος: Όταν η Παράδοση Γίνεται Βίωμα, έκθεση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο «Espera Suites»

Μια ζωντανή εμπειρία ιστορίας και μνήμης, φτιαγμένη από ανθρώπους, μνήμες και ψίχουλα παράδοσης που φωτίζουν το μέλλον του νησιού

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Σοκ στη Σέριφο: 27 πρόβατα νεκρά σε αποθήκη, βανδαλισμοί σε εκκλησία και καταγγελίες για φρικαλεότητες

Η Γερόντισσα Ανθοδόχη καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια με νεκρά ζώα σε φρικτές συνθήκες, καταστροφές στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και βεβήλωση του κελιού της Μακαριστής Ανθούσας.

Ιστορική νίκη για τους ναυτικούς στα ιδιωτικά σκάφη, μειώνεται η φορολογία μετά από παρέμβαση του Γ. Βάλλη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για το yachting στην Ελλάδα: Δίκαιη φορολόγηση, προστασία εγκύων ναυτικών και ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και επαγγελματικά δικαιώματα

Μηλώσια 2025 – Στίβος: Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή η Νάξος τίμησε τον Ιουλιανό Βλασέρο

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε τους αγώνες στίβου “Μηλώσια” στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασέρου, ενώ η συγκινητική συμμετοχή της οικογένειάς του και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν ξανά τη δύναμη της μνήμης και του αθλητισμού.

Kalami Festival: Μουσική απόψε κάτω από τα αστέρια της Νάξου με Aggelina, Usurum & Σκιαδαρέσσες

Η παραλία της Μικρής Βίγλας υποδέχεται για πρώτη φορά το Kalami Festival σήμερα (27 Ιουλίου) με τρεις καλλιτεχνικές παρουσίες και μια βραδιά γεμάτη ψυχή, αφήγηση και ρυθμό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.