Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΑνδρος: Υγειονομική ...ομπρέλα μέσω της Interamerican

Ανδρος: Υγειονομική …ομπρέλα μέσω της Interamerican

|

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανδρου και της ιδιωτικής εταιρείας INTERAMERICAN για παροχή υγειονομικής αερομεταφοράς – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Ανδρου κος Λοτσάρης και οι 13 αεροδιακομιδές από την Ανδρο την τελευταία τριετία .

“… Σκοπός μας είναι να έχουμε εξασφαλισμένη τη σιγουριά για κάθε κάτοικο της Άνδρου πως, αν απαιτηθεί αερομεταφορά για ζήτημα υγείας, θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε άμεσα. Και βέβαια, ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ η υπηρεσία αυτή». Με την δήλωση αυτή ο Δήμαρχος Ανδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας του Δήμου με την Interamerican για την παροχή υγειονομικής αερομεταφοράς..

Μίας συμφωνίας που όπως διαβάζουμε ” καλύπτονται ασφαλιστικά οι πολίτες που διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στην Άνδρο, καθώς και οι επίσημα και νόμιμα εργαζόμενοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα”.  Και μας έκανε εντύπωση με βάση την σχετική ανακοίνωση ότι την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία (σ.σ. Interamerican) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα 354 αερομεταφορές, εκ των οποίων οι 13 έχουν γίνει από την Άνδρο και αφορούσαν σε ασφαλισμένους της. Φέτος, μόνο από νησιά, οι αερομεταφορές έχουν ανέλθει σε 76.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σε μια σημαντική συμφωνία υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου με υπηρεσία άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς προχώρησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη. Ο Δήμος, εξασφαλίζοντας σχετική χορηγία της GREEK WIND POWER Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, συνήψε σχετικά συμβόλαιο ομαδικής ασφαλιστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων του νησιού με την INTERAMERICAN Βοήθειας.

 Με τη συμφωνία η ασφαλιστική εταιρεία παρέχει την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά, που χρήζουν άμεσης ιατρικής διαχείρισης σε νοσηλευτήρια. Την υπηρεσία θα ενεργοποιούν οι Ιατροί των Δομών του δημοσίου Συστήματος Υγείας στην Άνδρο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης ασθενούς ή τραυματία, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση – και μόνο σε περίπτωση, που δεν προσφέρονται για ανάλογη αερομεταφορά τα μέσα του ΕΚΑΒ. Το πρόγραμμα της INTERAMERICAN τιμολογείται στη λογική ελαχιστοποίησης του ασφαλιστικού κόστους, υπέρ του κοινωνικού σκοπού της χορηγικής ενέργειας.

 Ο Δήμαρχος Ανδρίων, Δημήτρης Λoτσάρης, αναφερόμενος στην παροχή, τόνισε: «Με γνώμονα το διαρκές ενδιαφέρον για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και τη φροντίδα της υγείας τους, ειδικότερα για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών με χαρακτήρα επείγοντος, καταλήξαμε σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία παροχής υπηρεσιών αερομεταφοράς με την εταιρεία INTERAMERICAN, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχείρισης αναλόγων αναγκών. Αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη στη χορηγική υποστήριξη της εταιρείας GREEK WIND POWER, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Σκοπός μας είναι να έχουμε εξασφαλισμένη τη σιγουριά για κάθε κάτοικο της Άνδρου πως, αν απαιτηθεί αερομεταφορά για ζήτημα υγείας, θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε άμεσα. Και βέβαια, ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ η υπηρεσία αυτή». Με το εν λόγω συμβόλαιο καλύπτονται ασφαλιστικά οι πολίτες, που διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στην Άνδρο, καθώς και οι επίσημα και νόμιμα εργαζόμενοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Επισημαίνεται πως η INTERAMERICAN, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα -δηλαδή σε διάστημα 28 ετών- έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.800 αερομεταφορές, κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων. Οι αερομεταφορές από νησιά υπολογίζονται περίπου στο 85% του συνόλου, στοιχείο που υπογραμμίζει την ανάγκη της υποστήριξης της νησιωτικής Ελλάδος με την υπηρεσία. Ειδικότερα, κατά την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία με εξαιρετική αποτελεσματικότητα 354 αερομεταφορές, εκ των οποίων οι 13 έχουν γίνει από την Άνδρο και αφορούσαν σε ασφαλισμένους της. Φέτος, μόνο από νησιά, οι αερομεταφορές έχουν ανέλθει σε 76.

Η Γραμμή Υγείας 1010, που υποδέχεται κάθε ανάλογο αίτημα, έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο υποδοχής και διαχείρισης κάθε περιστατικού και στη λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος υγείας «Bewell» της INTERAMERICAN. Για τη σύναψη του συμβολαίου της εταιρείας με τον Δήμο Ανδρίων διαμεσολάβησε ο ασφαλιστικός σύμβουλος INTERAMERICAN Α. Μαστροζάννες, του γραφείου πωλήσεων Κώστα Παναγόπουλου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβόλα μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία