Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Μ. Πολυκρέτης: «Στόχος η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών...

Νάξος – Μ. Πολυκρέτης: «Στόχος η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων “

|

Η δήλωση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Μανώλη Πολυκρέτη σχετικά με την προμήθεια του έργου προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού πόσιμου ύδατος

Το είπαμε νωρίς το πρωί …. Μία πολύ σημαντική δράση ολοκληρώνεται από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων….. “Μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού θα εξασφαλίζεται η επάρκεια και ποιότητα διατιθέμενου ύδατος,  αφού θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι υπερχειλίσεις και διαρροές νερού και κατά συνέπεια να επιδιορθώνονται το ταχύτερο δυνατό. Επιπλέον, στόχος είναι και η προστασία μέσω του ελέγχου ποιότητας της υγείας του τελικού καταναλωτή”.

Με απλά ελληνικά αναφερόμαστε στην εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού πόσιμου ύδατος στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι υπογραφές μπήκαν παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Δημητρίου Λιανού, του αρμόδιου αντιδήμαρχου Μανώλη Πολυκρέτη και βέβαια του εκπροσώπου της αναδοχης εταιρείας….

Και ο Μανώλης Πολυκρέτης – ο αρμόδιος αντιδήμαρχος – χάρη στις ενέργειες του οποίου υλοποιείται σήμερα το έργο, δήλωσε τα εξής: «Στόχος μας είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της Νάξου, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων νερού με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών. Η κατασκευή του έργου θα έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 18 μηνών από την έναρξη των εργασιών».

Λίγο αργότερα στην προσωπική του σελίδα στα social media υπάρχει η ανάλυση αυτής της κίνησης και ουσιαστικά η υλοποίηση της δέσμευσης που είχε δώσει προεκλογικά. Μάλιστα για του λόγου τω αληθές έχει παραθέσει και τη σχετική σελίδα από το προεκλογικό του φυλάδιο…

“Από όταν ανέλαβα την αρμοδιότητα της ύδρευσης της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, στόχος μου ήταν και είναι να υλοποιήσω μία σωστή, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων αλλά και την εξασφάλιση τόσο της ποιότητας όσο και της ποσότητας του νερού στους συμπολίτες μου.
Γι’ αυτό μετά από πολύ κόπο κατάφερα να δημοπρατηθούν τα παρακάτω έργα:

α) Εγκατάσταση φίλτρων στο ταχυδιυλιστήριο των Εγγαρών,

β) Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων στη κοινότητα του Δαμαριώνα και του Φιλοτίου,

γ) Ανακατασκευή της λιμνοδεξαμενής των Εγγαρών,

δ) Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την πλήρη επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης στη νήσο Σχοινούσα,

ε) Αποκατάσταση βλαβών της μονάδας αφαλάτωσης στη νήσο Δονούσα,

στ) Νέα μονάδα αφαλάτωσης στα Κουφονήσια,

ζ) Νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Ηρακλειά,

η) Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης (αμιαντοσωλήνα) από τη δεξαμενή Αγίου Χρυσοστόμου έως το Φαρμακείο Δέλλαρόκα.

Από τα οποία, κάποια έχουν ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη υλοποίησησης.

Και τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την υπογραφή σύμβασης με την Ανάδοχο εταιρεία για την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού του πόσιμου νερού, έργο προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ.

Τέλος, επειδή το είχα υποσχεθεί και προεκλογικά σας επισυνάπτω τη σελίδα του προεκλογικού μου φυλλαδίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Πάρος τίμησε τη Γαλλική Εθνική Εορτή και την ιστορική φιλία με τη Γαλλία

Σεμνή τελετή στο μνημείο των ναυαγών της φρεγάτας Le Superbe — Παρουσία της Γαλλικής Πρεσβείας και του Δημάρχου Πάρου, η 14η Ιουλίου έγινε ημέρα μνήμης, τιμής και φιλίας.

Λίνφιλντ – Σέλμπουρν: «Μιλάει» η έδρα στον επαναληπτικό του Champions League

Οι Βορειοϊρλανδοί κυνηγούν την ανατροπή και την πρόκριση – Στο 2.42 η νίκη τους, με τη Σέλμπουρν να κρατά μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς.

Γαλλία στον γκρεμό: Ο Μπαϊρού κόβει αργίες και δαπάνες, η Λεπέν καραδοκεί

Μέτρα λιτότητας 43,8 δισ. ευρώ, οργή για την κατάργηση αργιών και απειλή πρότασης μομφής — η Γαλλία σε τροχιά πολιτικής ανατροπής καθώς το χρέος σφίγγει τον κλοιό και η άκρα δεξιά ανεβαίνει.

Θεατρική Ομάδα Κύθνου: “Η μαμά Ρόζα” έρχεται στη Νάξο για να σκορπίσει άφθονο γέλιο!

Μια απολαυστική κωμωδία της θεατρικής ομάδας Κύθνου παρουσιάζεται σε Απείρανθο και Δαμαλά – Διασκευή και σκηνοθεσία από τον Γιώργη Βενετούλια

Συνάντηση της Ένωσης Λιμενικών Ν.Α. Αιγαίου με τον νέο Λιμενάρχη Θήρας Παναγιώτη Βαρελά

Σε άριστο κλίμα η πρώτη επαφή με τον νέο Πλωτάρχη του Λιμεναρχείου Θήρας – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του προσωπικού και οι δεσμεύσεις για βελτίωση των συνθηκών

Φιλ. Φόρτωμας: Πράσινο φως για πάνω από 5 εκατ. ευρώ στις Κυκλάδες

19 Δήμοι των Κυκλάδων ενισχύονται από το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ και του Πράσινου Ταμείου – Πρόσθετη στήριξη για τους μικρότερους νησιωτικούς Δήμους

«Η Μεγάλη Ιστορία του Οοουύφφφφφφ!» στο Γλινάδο, μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

Το Γλινάδο υποδέχεται ένα μαγικό μουσικοθεατρικό δρώμενο από τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής υπό τον Αλέξανδρο Καλογερά – μια φαντασμαγορική παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική και φαντασία!

Κολοκυθοκεφτέδες: ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές με άρωμα παράδοσης και… κεφαλογραβιέρας

Μια ξεχωριστή συνταγή της λαϊκής κουζίνας με ρίζες από την Κεφαλονιά που κάνει το ταπεινό κολοκυθάκι πρωταγωνιστή στο τραπέζι. Ιδανικοί για μεζέ με ουζάκι ή σαν κυρίως πιάτο με φρέσκια σαλάτα.

Νάξος – Γλινάδο γιορτάζει και θυμάται: Τα θυρανοίξια του Μοναστηριού, έργο μνήμης από τον Μανόλη Σέργη

Μια μοναδική πνευματική και ιστορική συγκυρία: Θυρανοίξια του παλιού μοναστηριού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και η έκδοση του νέου έργου «Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας, τ. ΣΤ΄»

Καρκίνος Πνεύμονα: Όταν η Αναπνοή Γίνεται Ζήτημα Ζωής

Από τα ύπουλα πρώιμα συμπτώματα μέχρι τις καινοτόμες θεραπείες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.