Ποια είναι τα οκτώ νησιά των Κυκλάδων (24 συνολικά), στα οποία θα προσφερθούν δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας – Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Hopegenesis και του Πολεμικού Ναυτικού
Hopegenesis… Μία μία κερδοσκοπική εταιρεία που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει όσα ζευγάρια ζουν είτε στην νησιωτική Ελλάδα και δη στα μικρά ακριτικά νησιά, είτε στην ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να φέρουν στο κόσμο τον καρπό της αγάπης, του έρωτά τους…. Μέχρι τώρα δεν τα πηγαίνει άσχημα ειναι η αλήθεια με δεκάδες παιδιά που γεννήθηκαν ενώ πρόσφατα βοήθησε ώστε η Πάτμος να αποκτήσει το πρώτο Δημοτικό Παιδικό σταθμό…
Και τώρα; Κάνει το επόμενο βήμα στη προσφορά δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας για το σύνολο των γυναικών που τις χρειάζονται και κατοικούν σε 24 ακριτικά νησιά. Κι αυτό γιατί την περασμένη Τετάρτη υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό, κίνηση που έγινε στα γραφία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Ο πρόεδρος της Hopegenesis Στέφανος Χανδακάς, ανέφερε: «Πρόκειται περί μιας κομβικής στιγμής, διότι το δημογραφικό αποτελεί το νούμερο 1 εθνικό θέμα που η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα. Η συγκεκριμένη συμφωνία σημαίνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό αγκαλιάζει και υποστηρίζει στο ίδιο πλαίσιο φιλοσοφίας και αρωγής τις προσπάθειες επίλυσής του, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζονται οι γυναίκες αλλά και όλοι οι κάτοικοι των νησιών, ενώ παράλληλα βοηθά στην ενίσχυση και την ανάπτυξη του ελληνικού πληθυσμού στα ακριτικά αυτά νησιά».
Υπενθυμίζεται ότι η Hopegenesis εδώ και χρόνια συμβάλλει, επιδεικνύοντας καθημερινώς σημαντικότατο έργο, στην ανάπτυξη και τη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού σε απομονωμένες / ακριτικές / παραμεθόριες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών, το Πολεμικό Ναυτικό θα παράσχει, μέσω της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών υπηρεσίες θεραπειών υπογονιμότητας στις γυναίκες του προγράμματος, ενώ η εταιρία Hopegenesis θα τους παράσχει τις υπηρεσίες της, ήτοι κάλυψη εξόδων τοκετού, εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής και ό,τι άλλο χρειαστεί. Επιπρόσθετα, η Hopegenesis δεσμεύεται να συνεισφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της και ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, στη βελτίωση και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΜΙΥΑ/ΝΝΑ, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους δικαιούχους νοσηλείας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά της.
Το ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κανενός είδους εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο, πέραν της εντοπιότητας, κι έτσι όποια γυναίκα χρειάζεται θεραπεία υπογονιμότητας από αυτά τα νησιά μπορεί να την έχει.
Τα νησιά που αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι: ο Άγιος Ευστράτιος, η Γαύδος, η Κάσος, οι Λειψοί, η Σκύρος, οι Φούρνοι, η Ανάφη, η Δονούσα, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Σχοινούσα, η Χάλκη, οι Αρκιοί, η Ηράκλεια, η Κίμωλος, οι Οινούσσες, η Τήλος, τα Ψαρά, η Αστυπάλαια, η Θύμαινα, τα Κουφονήσια, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ψέριμος.
Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, του Υπαρχηγού ΓΕΝ, Υποναύαρχου Γεώργιου Καμπουράκη ΠΝ, του Διευθυντή Υγειονομικού ΓΕΝ, Υποναύαρχου (ΥΙ) Δημοσθένη Δαμιανού ΠΝ και του Πλοιάρχου (ΥΙ) Δημήτριου Τρύφου ΠΝ, Διευθυντή Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπογράφηκε η πρωτοπόρος συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των πληθυσμών είκοσι τεσσάρων ακριτικών νησιών της χώρας.
Δείτε το σχετικό μνημόνιο σε επίπεδο pdf στο τέλος του άρθρου