Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαSky Express: Επένδυση με έξι Airbus A320neo

Sky Express: Επένδυση με έξι Airbus A320neo

|

Η προμήθεια των αεροσκαφών – έναντι 400 εκατ. ευρώ –  πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία).

Εξι αεροσκάφη A320neo προσθέτει στον στόλο της η Sky Express, όπως προβλέπει η συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες σε ψηφιακή συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου IOGR, όπου ανήκει η αεροπορική με έδρα το Ηράκλειο, Γιάννη Γρύλου και του εμπορικού διευθυντή της Airbus Κριστιάν Σερέρ (Christian Scherer).

Η εταιρεία έχει παραγγείλει από τον γαλλικό αεροναυπηγικό όμιλο της Τουλούζης τέσσερα αεροσκάφη A320neo, ενώ απέκτησε πρόσφατα από το Aviation Capital Group (ACG) μέσω μίσθωσης (leasing) ακόμη δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία της επένδυσης διαμορφώνεται σε 400 εκατ. ευρώ, με την αεροπορική να επιδιώκει την έναρξη δρομολογίων εξωτερικού, δεδομένου ότι σήμερα το πτητικό της έργο περιορίζεται σε 34 προορισμούς εντός Ελλάδας. Τα νέα αεροσκάφη θα φέρουν κινητήρες CFM-International’s Leap-1A και η πρώτη πτήση τους προγραμματίζεται για τις 14 Δεκεμβρίου με το δρομολόγιο «Αθήνα – Θεσσαλονίκη». Σταδιακά και μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα καινούργια αεροπλάνα θα καλύψουν τους προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

«Η Sky Express μπαίνει σε μια νέα εποχή και αλλάζει το τοπίο των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας με την Airbus, μέσω της απόκτησης έξι νέων Α320neo Airbus, συνάδει με τη φιλοδοξία μας να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και να προχωρήσουμε στη μετάβαση της εταιρείας σε μία νέα εποχή. Ο συνδυασμός της πιο σύγχρονης τεχνολογίας με την εξοικονόμηση καυσίμου, που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους, αποτελούν στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με το επιχειρηματικό σχέδιο της Sky Express για έναν σύγχρονο στόλο που σέβεται το περιβάλλον και εξασφαλίζει την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες της», δήλωσε ο κ. Γρύλος χθες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Airbus.

Ο εμπορικός διευθυντής της Airbus ανέφερε ότι επιλογή της Airbus από τη Sky Express για την επέκταση των δραστηριοτήτων και των προορισμών της σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, «είναι καλά νέα». «Αποτελεί ένα ισχυρό βήμα για την ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό. Τα A320neo εγγυώνται τις βέλτιστες επιδόσεις σε όρους κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θορύβου», ανέφερε. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, η προμήθεια των νέων αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία). Η Sky Express διαθέτει συνολικά έντεκα αεροσκάφη τουρμποπρόπ της εταιρείας ATR –ιδρύθηκε το 1981 ως κοινοπραξία της Airbus και της Leonardo– από τα οποία πέντε είναι τύπου ATR 72-500 και έξι ATR 42-500.

δελτίο ενημέρωσης

O όμιλος IOGR (πρώην Aviareps) ιδρύθηκε το 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης και εκτός από τη Sky Express διαθέτει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αεροπορικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης εδάφους (Swisport Hellas, Swissport cargo services, Skyserv), του τουρισμού, των logistics, της ενέργειας, αλλά και της παραγωγής ελαιολάδου (Terra Creta).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Νάξος: Ελενα Καρούση και Ντορίτα Χωραφά τραγουδούν απόψε (28/08) στην Αγιασσό

Καλοκαιρινές μελωδίες με την Έλενα Καρούση και τη Ντορίτα Χωραφά στη Νάξο - Που θα εμφανιστούν απόψε...

ΑΕΚ – Άντερλεχτ: «Τελικός» πρόκρισης με πολλά γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ θα αναζητήσει από νωρίς το γκολ που θα της δώσει προβάδισμα, ενώ η Άντερλεχτ διαθέτει ποιότητα στην επίθεση και δεν θα μείνει αμέτοχη.

Ψέριμος: Γιατρό αποκτά ξανά το νησί, με σκοπό να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα το σχολείο

Η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη καλύπτει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νάξος: 15 χρόνια Σχολή Θεάτρου «Παρά θίν’ αλός», – Νέα χρονιά με εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου

Η σχολή που έφερε το θέατρο πιο κοντά στη Νάξο γιορτάζει 15 χρόνια δημιουργίας και καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία της σκηνής.

Κύθνος – Σαλτερή: Χωρίς σύνδεση με Πειραιά μέχρι το τέλος του 2025

Σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα προκαλεί στην Κύθνο η έλλειψη ακτοπλοϊκής γραμμής με τον Πειραιά, με τους κατοίκους να προειδοποιούν για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Δημήτρης Δαμιανίδης, συνεχίζει για 4η χρονιά ως τεχνικός διευθυντής, οι πρώτες δηλώσεις

Από το 2006 έως σήμερα, ο Δημήτρης Δαμιανίδης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου – «Πανναξιακός και Δαμιανίδης είναι δύο πράγματα ταυτόσημα» τονίζει η ανακοίνωση της ομάδας.

ΚΑΣ: Ομόφωνα «πράσινο φως» για μόνιμη περίφραξη και φύλαξη στην Πορτάρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προχωρά σε σταθερή περίφραξη, CCTV και μόνιμη φύλαξη στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Απόλλωνα στη Νάξο.

Δημογραφικό: Λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία – Μοναδική εξαίρεση η Ψέριμος

Η συνεχής μείωση γεννήσεων και η μετανάστευση οδηγούν σε συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού – Δραματικές οι προβλέψεις μέχρι το 2033.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)