Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαSky Express: Επένδυση με έξι Airbus A320neo

Sky Express: Επένδυση με έξι Airbus A320neo

|

Η προμήθεια των αεροσκαφών – έναντι 400 εκατ. ευρώ –  πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία).

Εξι αεροσκάφη A320neo προσθέτει στον στόλο της η Sky Express, όπως προβλέπει η συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες σε ψηφιακή συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου IOGR, όπου ανήκει η αεροπορική με έδρα το Ηράκλειο, Γιάννη Γρύλου και του εμπορικού διευθυντή της Airbus Κριστιάν Σερέρ (Christian Scherer).

Η εταιρεία έχει παραγγείλει από τον γαλλικό αεροναυπηγικό όμιλο της Τουλούζης τέσσερα αεροσκάφη A320neo, ενώ απέκτησε πρόσφατα από το Aviation Capital Group (ACG) μέσω μίσθωσης (leasing) ακόμη δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία της επένδυσης διαμορφώνεται σε 400 εκατ. ευρώ, με την αεροπορική να επιδιώκει την έναρξη δρομολογίων εξωτερικού, δεδομένου ότι σήμερα το πτητικό της έργο περιορίζεται σε 34 προορισμούς εντός Ελλάδας. Τα νέα αεροσκάφη θα φέρουν κινητήρες CFM-International’s Leap-1A και η πρώτη πτήση τους προγραμματίζεται για τις 14 Δεκεμβρίου με το δρομολόγιο «Αθήνα – Θεσσαλονίκη». Σταδιακά και μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα καινούργια αεροπλάνα θα καλύψουν τους προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

«Η Sky Express μπαίνει σε μια νέα εποχή και αλλάζει το τοπίο των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας με την Airbus, μέσω της απόκτησης έξι νέων Α320neo Airbus, συνάδει με τη φιλοδοξία μας να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και να προχωρήσουμε στη μετάβαση της εταιρείας σε μία νέα εποχή. Ο συνδυασμός της πιο σύγχρονης τεχνολογίας με την εξοικονόμηση καυσίμου, που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους, αποτελούν στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με το επιχειρηματικό σχέδιο της Sky Express για έναν σύγχρονο στόλο που σέβεται το περιβάλλον και εξασφαλίζει την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες της», δήλωσε ο κ. Γρύλος χθες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Airbus.

Ο εμπορικός διευθυντής της Airbus ανέφερε ότι επιλογή της Airbus από τη Sky Express για την επέκταση των δραστηριοτήτων και των προορισμών της σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, «είναι καλά νέα». «Αποτελεί ένα ισχυρό βήμα για την ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό. Τα A320neo εγγυώνται τις βέλτιστες επιδόσεις σε όρους κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θορύβου», ανέφερε. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, η προμήθεια των νέων αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία). Η Sky Express διαθέτει συνολικά έντεκα αεροσκάφη τουρμποπρόπ της εταιρείας ATR –ιδρύθηκε το 1981 ως κοινοπραξία της Airbus και της Leonardo– από τα οποία πέντε είναι τύπου ATR 72-500 και έξι ATR 42-500.

δελτίο ενημέρωσης

O όμιλος IOGR (πρώην Aviareps) ιδρύθηκε το 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης και εκτός από τη Sky Express διαθέτει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αεροπορικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης εδάφους (Swisport Hellas, Swissport cargo services, Skyserv), του τουρισμού, των logistics, της ενέργειας, αλλά και της παραγωγής ελαιολάδου (Terra Creta).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΜΜΕ: Συμμετοχή του “NaxosPress” στην σημερινή (11/03) απεργία των δημοσιογράφων

ΜΜΕ – Δημοσιογράφοι: Κατεβαίνουν σε απεργία την 11η Μαρτίου, ποιοι οι λόγοι;

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (11/03) και το .. πράσινο στο επίκεντρο

Με δεκατρία (13) θέματα συνεδριάζει σήμερα (11/03) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποια είναι;

Νάξος – Ναυαγοσώστες: Συμφωνία με ανάδοχο εταιρεία για τη νέα τουριστική περίοδο

Η ενδεικτική δαπάνη της εργασίας υπολογίζεται στο ποσό των 158.313,24 ευρώ. - Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 3 μήνες και συγκεκριμένα από τη 1η Ιουλίου 2025 έως και τη 30η Σεπτεμβρίου 2025.

Νάξος – “Φιλοξενία”: Ημερίδα με βάση την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Νάξος - “Φιλοξενία”: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ψηφιακή κάρτα εργασίας στην εστίαση - Πότε και που; Ποιος ο καλεσμένος ομιλητής

Εφυγε από τη ζωή η αγαπημένη τηλεοπτική “Σωσώ”, η Καίτη Κωνσταντίνου

Καίτη Κωνσταντίνου: Εφυγε από τη ζωή στα 61 της η γνωστή ηθοποιός - Εγινε ευρέως γνωστή από την ερμηνεία της στον ρόλο της «Σωσώς», στην τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα»

Υπουργείο Υγείας: Μπαίνει σε λειτουργία ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας

Μετά την πλήρη εφαρμογή του, θα σταματήσουν να υφίστανται τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς η διαδικασία θα πραγματοποιείται αυτόματα ψηφιακά

ΕΣΚ Κυκλάδων: Ανακοινώθηκε η 15αδα για το Τουρνουά Αιγαίου (video)

Μετά από προπονήσεις στη Σύρο ανακοινώθηκε η 15άδα που θα πάρει μέρος στο Τουρνουά Αιγαίου στα τέλη Μαρτίου - Ποιοι αποτελούν την αντιπροσωπευτική ομάδα

Νάξος – Baco: Ερχονται οι “Γιαγκίνηδες” (video)

Ποιοι είναι οι "Γιαγκίνηδες" και τι θέλουν στο ... Baco την Τετάρτη 12 Μαρτίου (video)

Κίμωλος: Ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα τουριστική περίοδο

Δημοσιεύσεις και δράσεις προβολής του Δήμου Κιμώλου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

ΑΟ Θήρας: Πέρασε “αέρα” από τη Λαμία και “κλείδωσε” την 3η θέση στο πρωτάθλημα

Ο ΑΟ Θήρας προετοιμάζεται και για το final 4 στη Κοζάνη - Νίκη με 3-0 στην Λαμία επί της τοπικής ομάδας και έχει τώρα το τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας με Πανιώνιο

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Νάξος – Zas Travel: Το “αντίο” στο Blue Star 1 που αφήνει τη Παροναξία

Το Blue Star 1 ύστερα από δύο μήνες παραμονής στη Παροναξία αύριο θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι ... Πότε θα το ξαναδούμε

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

Fast Ferries σε Επιτροπή Ανταγωνισμού: “Το μοναδικό “εμπόδιο” στην δημιουργία απολύτου μονοπωλίου είναι η εταιρεία μας”

Νέες καταγγελίες από την Fast Ferries στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου στις τιμές των εισιτηρίων

Fast Ferries: “Επιστρέφει” με καθημερινό δρομολόγιο στη Νάξο, πότε;

Με το "Andros" αρχικά και με το "Αικατερίνη Π" στη συνέχεια και πάλι φέτος η Fast Ferries θα πιάσει Νάξο.. Δείτε πότε;

Νάξος: Ερυθρόλευκο υπερθέαμα απόψε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ετοιμάζουν απόψε στη Νάξο - Πότε; Που;

Νάξος: Αναψε .. πράσινο φως για νέο 4αστερο ξενοδοχείο, σε ποια περιοχή

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή;

ΕΚΠΑ – Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

ΕΚΠΑ - Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας- Βασ. Φλεριανός: “Ερχεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στη Νάξο”

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Πρόνοιας στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βασίλη Φλεριανού για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας