Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Συρμαλένιος: Επίσκεψη σε Σύρο και Νάξο (φωτό)

Κυκλάδες – Συρμαλένιος: Επίσκεψη σε Σύρο και Νάξο (φωτό)

|

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος βρέθηκε στη Νάξο το διήμερο 12 – 13 Οκτωβρίου – Οι επαφές που είχε από τον Απόλλωνα και την Κωμιακή έως το … Λιμενικό Ταμείο

Τη Σύρο και τη Νάξο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος από Σάββατο έως και Τρίτη 10-13/10. Στη Σύρο παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την απελευθέρωση από τα Γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα, ενώ στη Νάξο συμμετείχε στα εγκαίνια του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης που συνδέει πλέον ενεργειακά τη Νάξο με τη Μύκονο και την Πάρο, στα πλαίσια της 3ης φάσης του έργου διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, έργο που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Νάξο, τη Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας – Νοσοκομείο και συναντήθηκε με τη Διοικήτρια κ. Καλή Φραγκίσκου, η οποία μας ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου, καθώς και για την αντιμετώπιση του covid 19. Μας ενημέρωσε ότι καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο υπήρξε μικρός αριθμός περιστατικών, ενώ συνολικά έγινε διακομιδή στην Αθήνα τριών ασθενών με πτητικό μέσο εξοπλισμένο με την κατάλληλη κάψουλα. Επίσης μας ενημέρωσε ότι το νοσοκομείο διαθέτει δύο θαλάμους covid και μοριακό αναλυτή για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ. Σε ότι αφορά τις προσλήψεις σε επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, μας είπε ότι έγιναν με γρήγορες διαδικασίες λόγω covid. Από την πλευρά μας διερωτηθήκαμε πως με τόσα λίγα κρούσματα η Νάξος έχει τοποθετηθεί στη 2η ζώνη του υγειονομικού χάρτη, ενώ επιμείναμε στην ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

nosokomeio_naxou-1024x512.jpg

Στο θέμα των προσλήψεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και η κ. Φραγκίσκου μας ενημέρωσε ότι έγινε προκήρυξη τον Μάιο και αναμένουν τα αποτελέσματα. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων όπως ακτινολόγου και γυναικολόγου. Σχετικά με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου και λόγω έλλειψης του ακτινολόγου, ο αξονικός λειτουργεί πιλοτικά από τον Ιούνιο σε τηλεσύνδεση με το Αττικό Νοσοκομείο με το σύστημα PAX, ώστε να καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά μέχρι την πρόσληψη ακτινολόγου. Για τη λειτουργία των χειρουργείων που χρειάζονται κτιριακές παρεμβάσεις και εξοπλισμός, έγινε δωρεά ποσού 100.000€ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, ενώ για τη μονάδα νεφρού, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας είπε ότι σήμερα εξυπηρετεί 23 μόνιμους και 7 φιλοξενούμενους για αιμοκάθαρση.

Τέλος, ένα μεγάλο θέμα που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση και απαιτεί την ολοκλήρωση του, είναι και ο Οργανισμός του Νοσοκομείου, για τον οποίο τους ζητήθηκε από τη 2η ΥΠΕ τεκμηρίωση – αιτιολόγηση δαπάνης για το κόστος επιπλέον προσωπικού.

Από την πλευρά μας ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε και πάλι την αναγκαιότητα ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ και στα νησιά και την ανάγκη θεσμοθέτησης επιπλέον κινήτρων για την προσέλκυση του ιατρικού προσωπικού στα νησιά, πρόταση που ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει επεξεργαστεί και προτίθεται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία..

komiakh_naxou-1024x512.jpg

Το απόγευμα επισκέφθηκε μαζί με το συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλη Φραγκίσκο το μέλος της ΝΕΚ Λευτέρη Βερύκκοκο και τα μέλη της Ο.Μ. Νάξου Μαρία Γιάπαππα και Παναγιώτη Στεργίου, τον Απόλλωνα και την Κωμιακή. Στον Απόλλωνα ενημερώθηκε για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και κυρίως οι επαγγελματίες, όπου λόγω της καταστροφής του λιμενοβραχίονα, η θάλασσα με την κακοκαιρία «μπαίνει» μέσα στα σπίτια και τα καταστήματα, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν κάνει προς το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η αποκατάσταση του λιμενοβραχίονα, η κατασκευή του Αλιευτικού καταφύγιου και γενικά τα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα της Κορωνίδας συζητήθηκαν στη συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Αντώνη Αλιμπέρτη, στην Κωμιακή.

Την Τρίτη το πρωί ο Νίκος Συρμαλένιος έδωσε συνέντευξη στον τοπικό σταθμό Aegean Voice, όπου μίλησε για την υγειονομική και οικονομική κρίση που περνάει η Χώρα. Αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός, χωρίς υγειονομικό διαβατήριο 72 ωρών προ της εισόδου στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια. Επίσης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει μελετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρόκειται να καταθέσει στη βουλή για επιπλέον κίνητρα που πρέπει να δοθούν σε γιατρούς προκειμένου να στελεχωθούν στα νησιά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, όπου τόνισε την αναγκαιότητα για μόνιμες και όχι επικουρικές προσλήψεις. Επίσης μίλησε για το εμβληματικό μέτρο για τη νησιωτικότητα που είναι το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο σε αντίθεση με αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ (μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιβατών και των επιχειρηματιών), πρέπει να ενισχυθεί και να επεκταθεί. Τέλος συζητήθηκε το σμυριδικό ζήτημα και το άνοιγμα των ορυχείων, όπου έγινε αναφορά στις ενέργειες που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για το άνοιγμα αλλά και για μια μόνιμη βιώσιμη, συνεργατική λύση για τη συνολική ανάπτυξη της ορεινής Νάξου, μέσω μελέτης που έχει εκπονηθεί.

limeniko_tameio_naxou-1024x512.jpg

Μετά τη συνέντευξη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, κ. Ήμελλο (δείτε φωτό), προκειμένου να ενημερωθεί για την αποκατάσταση του λιμενοβραχίονα στον Απόλλωνα, αλλά και για την πορεία του έργου «Αλιευτικό καταφύγιο στον Απόλλωνα Νάξου». Ο κ. Ήμελλος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει το Λιμενικό Ταμείο από τον Μάιο με πρώτο βήμα την αποκατάσταση της πλατείας που ανήκει στη λιμενική ζώνη, καθώς και τις εγκρίσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουν οι εργασίες. Ο Νίκος Συρμαλένιος ζήτησε να είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία και την εξέλιξη του έργου.

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυκλάδες: Πέντε νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν άδεια κατασκευής

Πέντε νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Πού θα «χτιστεί» το μέλλον του τουρισμού

Ελληνικά νησιά σε κρίσιμο σταυροδρόμι: τουρισμός ή βιώσιμη ζωή;

Η παρακμή γεωργίας και αλιείας, η απώλεια δασών και η ανεξέλεγκτη οικοδόμηση απειλούν το μέλλον των νησιών. Επιστήμονες και φορείς ζητούν άμεσα μέτρα για την ισορροπία ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Πάρος – Σινέ Έναστρον: Όταν το σινεμά ανθίζει κάτω από τα αστέρια

Ένα θερινό καταφύγιο πολιτισμού, μέσα στη φύση του Πάρκου Πάρου, χαρίζει ξανά μοναδικές νύχτες κινηματογραφικής μαγείας — από 17 Ιουνίου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Αντώνης Παπακωνσταντής: Βαθιά θλίψη στην Ένωση Κυκλαδικού Τύπου για την απώλεια ενός αφοσιωμένου λειτουργού

Ο παλαίμαχος εκδότης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών και μέλος της Ε.ΚΥ.Τ., αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη στην πολιτιστική ζωή της Νάξου και των Κυκλάδων

«Χρυσή» διάρρηξη στην Αμοργό, άρπαξαν 200.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο

Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία – Οι δράστες «χτύπησαν» νύχτα με σχέδιο, οξυγόνο και ψυχραιμία

Ναξιακά Γράμματα: 15 χρόνια πνευματικής συνέχειας, Κυκλοφόρησε το 54ο τεύχος

Μελετήματα για την αγροτική κληρονομιά, την απεραθίτικη παράδοση και τη μικρασιατική μνήμη – Αφιέρωμα στη γυναικεία ποίηση της Απειράνθου

Νίκος Ρογκαβόπουλος: “έκλεψε την παράσταση” στην τελετή λήξης της ΑΕ Σαντορίνης

Ο διεθνής άσος της Μπασκόνια και μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ, αποθεώθηκε από μικρούς και μεγάλους και έδειξε την αγάπη του για τη Σαντορίνη

Δονούσα: Ένας καλοκαιρινός προορισμός με ψυχή, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το ταξίδι σας

Η Κοινότητα Δονούσας ενημερώνει με σεβασμό και αγάπη τους επισκέπτες για βασικές οδηγίες που διαφυλάσσουν την ταυτότητα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο νησί.

Η Νάξος ζωντανεύει την ιστορία της με την εφαρμογή NAXOS AR!

Καινοτόμες πινακίδες με QR code στον Ναό του Απόλλωνα προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες σε μια εικονική αναβίωση του μνημείου – Μια πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κίμωλος: Η αθόρυβη ομορφιά του Αιγαίου, είναι ένας μυστικός Παράδεισος (video)

Από την Ψάθη στο Χωριό, ένα αυθεντικό ταξίδι στη γαλήνη, την αρχιτεκτονική και την αύρα του Αιγαίου

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.